cukinia - 18701 przepisów (strona:924/1247)

Tarta z rydzami i podgrzybkami 78

konsystencję średnio gęstego budyniu. Jeśli sos wyda Wam się zbyt rzadki, możecie dodać jeszcze trochę sera lub dłużej odparowywać na wolnym ogniu cały czas mieszając. Przelewamy sos do grzybów. Cukinię opłukujemy z soli, osuszamy ręcznikiem papierowym i podsmażamy na patelni grillowej z oliwą z oliwek. Zdejmujemy z patelni nadmiar oliwy osączając na ręczniku papierowym. Piekarnik ponownie rozgrzewamy do 180 stopni

Kate's Kitchen
Przepisy na ulubione zupy 286

Zupa z kurek Zupa jesienna z kluseczkami Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw Kapuśniak na ogonach wieprzowych K apuśniak z młodej kapusty kiszonej Zupa krem z cukinii Żurek z klopsikami z białej kiełbasy Domowy żurek na zakwasie Krupnik na żeberkach (zupa z kaszy) Grzybowa z grzankami Zupa brokułowa z grzankami i chili Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa pomidorowa z cukinią 76

możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny. Składniki: 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 100 g cukinii 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 660 g passaty z sycylijskich pomidorków koktajlowych 1 litr bulionu cielęcego sól, pieprz  Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Przepisy na zdrowe burgery 158

albo upiec. Ma on tę wspaniałą właściwość, że bardzo lubią go dzieci. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Przepis na zdrowe burgery z wołowiną i cukinią Przepis brytyjskiego kucharza, który schudł 80 kg jedząc m.in. burgery i sałatki coleslaw. Obydwa dania mają lekko zmieniony skład, ale smakują jak klasycznym hamburger i coleslaw. Czas przygotowania : 40 minut

Niedzielny kucharz
Tarta z rydzami i podgrzybkami 79

konsystencję średnio gęstego budyniu. Jeśli sos wyda Wam się zbyt rzadki, możecie dodać jeszcze trochę sera lub dłużej odparowywać na wolnym ogniu cały czas mieszając. Przelewamy sos do grzybów. Cukinię opłukujemy z soli, osuszamy ręcznikiem papierowym i podsmażamy na patelni grillowej z oliwą z oliwek. Zdejmujemy z patelni nadmiar oliwy osączając na ręczniku papierowym. Piekarnik ponownie rozgrzewamy do 180 stopni

Kate's Kitchen
KOTLETY MIELONE Z SEREM 99

dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami, np. papryką, kukurydzą, tartą cukinią czy pieczarkami oraz dodatkami, jak np. parówkami, kaparami. Kotlety świetnie komponują się z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem wszelakim, surówkami, warzywami z wody i – mocno tradycyjnie – marchewką

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z patisonów kakaowe z jeżynami 162

warzywo, które najczęściej smażę w bułce lub robię z nich placki. Zrobiłam też kilka słoików marynowanych patisonów. Pomyślałam jednak, że może by użyć je także do ciasta. Z cukinii robiłam taki deser już nie raz, więc tym razem padło na patisony. Tak powstało wilgotne Ciasto z patisonów kakaowe z dodatkiem jeżyn. Składniki: ciasto

Kuchnia co dnia
Panierowane krążki kabaczka i domowy ketchup z pieczonych pomidorów 107

smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Krótko i z obu stron na ciemno złoty kolor. Po usmażeniu odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym Ketchup możesz zrobić także z cukinii (lub kabaczka) w nieco innej wersji... ...albo pikantny ketchup z papryką i marchewką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spaghetti z warzywami i kurczakiem z grila 108

Jeśli nie masz sosu marinara użyj zwykłej passata. Dopraw ją tylko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Krok 2 Umyj warzywa. Pokrój papryki w paski a potem w kostkę. Cukinię w ćwierć talarki. Szparagi w dwucentymetrowe kawałki (wcześniej odłam zdrewniałe końcówki). Krok 3 Filety osusz ręcznikiem lub ściereczką. Posól, popieprz i posyp z obydwu stron łyżeczką suszonej cebuli i czosnku

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 73

Papryka czerwona 2,65 zł Cebula czerwona 0,9 Cebula dymka 2,5 zł Szparagi 2 pęczki po 19 zł Imbir świeży 1,6 zł Czosnek główka 2 zł Cukinia 2,5 zł Brokuł 4 zł Ziemniaki 1 kg 6,9 zł Bataty 1 szt 500 g 4,5 zł Ogórek 1 szt 2,4 zł Pomidorki koktajlowe

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Tortilla ze szparagami 88

absolutnie dowolny. Oczywiście oprócz ziemniaków, które stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka

Niedzielny kucharz
Włoska zapiekanka z bakłażanem i sosem pomidorowym - Parmigiana di melanzane. Przepis krok po kroku 94

piekarnika i odstaw na 10-15 minut, zanim zaczniesz ją kroć. Udekoruj listkami bazylii. Parmigiana di melanzane - wariacje: Do parmigiany możesz wykorzystać także inne warzywa. Najbardziej oczywistym wyborem jest cukinia, ale może to być też kabaczek, patisony, dynia, ziemniaki, a nawet plastry selera korzeniowego. Zobacz moje wcześniejsze przepisy: parmigiana z patisonów parmigiana z selera korzeniowego   Wpis powstał we współpracy

Chilli Czosnek i Oliwa
Leczo z chorizo 96

Wyszło wyjątkowo dobre, więc chętnie dzielę się z Wami przepisem : ) ok 150 g pikantnego chorizo dobrej jakości łyżka oleju średnia cebula czosnkowa żółta papryka zielona papryka czerwona papryka żółta cukinia 3 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka czerwonego pesto pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki spora szczypta soli spora szczypta pieprzu łyżeczka wędzonej mielonej papryki (łagodnej lub ostrej wg uznania) Chorizo kroimy

Mienta blog