cukinia - 18701 przepisów (strona:783/1247)

Omlet z makaronem i kiełkami 24

super bo usmażymy sobie omlet. Czy to będzie treściwy omlet na śniadanie czy lżejszy na obiad to już zależy od kucharki i zjadających. Dodałam tutaj oprócz makaronu cukinię i paprykę, kiełki. Rezultatem jest pyszny omlet który polecam. Omlet z makaronem i kiełkami - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jajka sadzone na boczku i warzywach 23

Pomysł na jajka, tym razem sadzone na boczku i warzywach.  Składniki: 2 jajka 2 łyżki pokrojonego w kostkę boczku kawałek czerwonej papryki kawałek cukinii sól, pieprz ewentualnie olej do smażenia szczypiorek lub zielona cebulka Sposób przygotowania: 1. Warzywa pokroić w kostkę.  2. Na patelni lekko zrumienić boczek, po czym dodać warzywa i całość chwilę dusić

Kuchnia domowa Ani
Udka duszone z marchewką i cukinią 35

Dziś przyjrzymy się mojemu ulubionemu przepisowi na udka duszone z marchewką i cukinią. Podzielę się z Tobą przepisem na danie, które zachwyci Twoje kubki smakowe i wypełni Twoją kuchnię aromatem przygody. Kulinarna przygoda to jedno z tych niezwykłych doświadczeń, które sprawiają, że życie nabiera smaku. Niezapomniany smak tego dania jest efektem połączenia soczystych udek kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawka z kurczaka z warzywami 28

obiad. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  3-5 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 600g fileta z kurczka 1 por 2 marchewki 2 papryki zielone 1 cukinia 1 mała puszka groszku 1 litr bulionu warzywnego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 100g śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 łyżka oleju szczypta słodkiej papryki sól pieprz 1. Pokrojone

karolgotuje
Curry warzywne z mintajem 32

zdrowo dziś w miseczce więc warto sobie takie danie przygotować. Trochę przypraw, trochę warzyw i ryba a danie znakomitej jakości znajdzie się na Waszym talerzu. Ja użyłam brukselki, szparagów, cukinii i rzepy i sporo przypraw a potem to już szybko. Chwilę gotowania i danie gotowe na talerzu. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lipcowa sałatka z pieczonym kalafiorem, daktylami i fetą 34

dzięki niecodziennemu dodatkowi suszonych daktyli wynosi smaki letnich warzyw pod same niebiosa! Po chrupiącej stronie znajdziecie ogórki gruntowe, którymi zajadam się w ilościach hurtowych, krągłe rzodkiewki, dymkę i młodą cukinię, a po drugiej stonie miski pyszni się najwspanialszy pieczony kalafior. Pieczony kalafior to jest zupełnie nowy wymiar tego warzywa, który nagle nabiera złotych rumieńców i odkrywa przed nami całą swoją

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kotlety mielone z cukinią nadziewane żółtym serem 33

Kotlety mielone z cukinią nadziewane żółtym serem to przepyszne, soczyste i aromatyczne kotlety, które posmakują dosłownie każdemu! Naprawdę wprost rozpływają się w ustach i są fajną alternatywą oraz urozmaiceniem klasyki. W końcu kotlety mielone nie muszą być nudne, prawda? Koniecznie Czytaj więcej

Di gotuje
Grillowane warzywa 35

minut i Twoja kolacja nabierze nowego charakteru Grillowane warzywa   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 20 min   Składniki 1 średnia zielona cukinia pokrojona w grubsze plastry 10 małych grzybów: pieczarki brązowe lub białe groszek cukrowy papryka czerowna ½ dużej cebuli pokrojonej w plasterki ¼ szklanki oliwy z oliwek 5 łyżek octu balsamicznego

Apetyt na Zielone
Orientalny łosoś z warzywami 45

gotujemy około 20 minut. 3. Na gorącą blachę przekładamy łososia i pieczemy przez 10 minut. Resztę marynaty zostawiamy. 4. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Podsmażamy fasolkę i dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę. Chwilę podsmażamy, wsypujemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Pozostałą część marynaty gotujemy na wolnym ogniu żeby zgęstniała. Na talerz przekładamy kaszę

karolgotuje
Pulpeciki z cukinii z fetą i recenzja książki „Ateny do zjedzenia”Bartka Kieżuna 36

Stambuł i Portugalię – tym razem zabiera nas w kulinarną (i nie tylko) podróż po Atenach. Właśnie to nie tylko jest kluczowe, bo książki  … Artykuł Pulpeciki z cukinii z fetą i recenzja książki „Ateny do zjedzenia”Bartka Kieżuna pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Pieczone klopsiki rybne na warzywach 37

luźna, dodaj bułkę tartą). 3. Piecz w 180*C przez 40-50min pod przykryciem. Zdejmij pokrywkę na 10 min. przed końcem pieczenia. Warzywa 1. Paprykę poktój w paseczki, cukinię i cebulę w półplasterki, a pomidory w większą kostkę. 2. Wszystkie warzywa przełóż do nczynia żaroodpornego, polej oliwą i dodaj przyprawy oraz kapary i wymieszaj. Smacznego! Baked fish meatballs with

Kuchnia w Słońcu Skąpana