Makaron ze szpinakiem i pieczarkami to błyskawiczna propozycja na aromatyczny i pożywny obiad. Jak nie przepadacie za szpinakiem, to pomińcie ten składnik, jednak jest on zupełnie niewyczuwalny. Jeśli macie ochotę, to użyjcie do przygotowania tej potrawy makaronu razowego, tagliatelle, albo takiego jaki lubicie. Sprawdź przepis na: Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią Składniki makaron do spaghetti 250g pieczarek garść świeżego szpinaku 2 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku szalotka szczypta gałki mus... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...