Składniki: 1/2 kg schabu 1 cukinia 1 kg pomidorów 3-4 papryki 1/2 kg pieczarek 2 cebule sól, pieprz papryka słodka i ostra czubrica czerwona zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić w … Czytaj dalej Gulasz ala leczo
czarrna od kuchniSkładniki: 1 puszka mleka kokosowego 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól z trawą cytrynową (młynek) sos sojowy … Czytaj dalej Zupa tajska z makaronem jajecznym
czarrna od kuchnisałata (IG = 10), awokado (IG = 10), agrest (IG = 15), pomidor (IG = 15), ogórek (IG = 15), fasolka szparagowa (IG = 15), czerwona papryka (IG = 15), cebula (IG = 15), kiełki (IG = 15), cukinia (IG = 15), brukselka (IG = 15), pieczarki (IG = 15), kalafior (IG = 15), orzechy (IG = 15), kapusta kiszona (IG = 15), czerwona soczewica (IG = 25), truskawki (IG = 25), maliny (IG = 25), mleko
Zdrowy Styl JoannySkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 1/2 cukinii 100 g szpinaku baby 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka sosu chili 1 mini papryczka chili zioła prowansalskie słodka papryka jarzynka … Czytaj dalej Pełnoziarniste spaghetti
czarrna od kuchnidnie żaroodpornego naczynia. Ziemniaków możecie położyć według uznania. Można rozłożyć jeszcze u góry. Rozłożyć mięso razem z marynatą u góry. Na to rozłożyć obraną i pokrojoną w talarki cukinię, por pokrojony w cienkie paseczki, kalafior rozdrobniony w małe kwiatuszki. Lekko wbić między mięso. Polać śmietaną. Przykryć folią aluminiową. Nagrzać piekarnik do 210 C i piec 40 minut. Na koniec sprawdzić
Kuchnia PokoleńPrzepis pochodzi z e-booka nieDietetyczne Moniki Ciesielskiej 🙂 Składniki: 2 cebule 300 g cukinii 250 g pieczarek po 1/2 żółtej i czerwonej papryki 3 łodygi selera naciowego 400 g ciecierzycy … Czytaj dalej Vege leczo
czarrna od kuchnibuzia obraca kęs po kęsie bo jest pyszny. Trochę z nim zabawy jest ale warto się pokusić i zjeść pyszne śniadanie. Jest to przepis kuchni azjatyckiej. Rolowany omlet z cukinią. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebędzie pysznie, będzie zdrowo. Takie placki mam dziś na talerzu, będą smakować małemu i dużemu. Robi się je szybko a potem szybko znikają bo smakują wyśmienicie, polecam. Placki z cukinii. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest pyszne. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną szalotkę, ziarenka kolendry, czosnek i potarty imbir, smażyć 1 minutkę. Dodać grzybki, pokrojoną drobno chili, obraną i wydrążoną- pokrojoną w kostkę cukinię oraz pastę curry. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Wlać mleko kokosowe i wodę. Wymieszać, doprawić solą. Gotować 10 minut na małym ogniu. Brokuł podzielić
Kuchnia PokoleńSzybka i bardzo smaczna zapiekanka na ekspresowy obiad. Robię ją bardzo często w sezonie cukiniowym - wszyscy domownicy ją uwielbiają ;)
Prosty przepis naBardzo prosta, bardzo pyszna, pożywna i odżywcza zapiekanka z cukinii. Polecam na obiad czy wczesną kolację, będzie znakomita. Cukiniowa zapiekanka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNajsztub, dziennikarz i kucharz. Sałatka jest mega prosta i przepyszna, aromatyczne warzywa w jeszcze bardziej pachnącym sosie. Polecam i zajadajcie się sałatką. W prostocie siła jak mawiają. Sałatka z cukinii i bakłażana. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 puszka jackfruita 1 mała cukinia 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 150 g białej kapusty 5 łyżek sosu teryiaki 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego … Czytaj dalej Gulasz warzywny z jackfruitem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie gnocchci 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1 średni ziemniak 1 cebula 1/2 pora 1 puszka krojonych pomidorów 40 g suszonych pomidorów bez oleju 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Gnocchi z warzywnym ragout
czarrna od kuchni