Pęczak z warzywami i kurczakiem to szybkie, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Można powiedzieć, że „prawie” jedno garnkowe. Doprawiony mieszanką aromatycznych ziół z całą pewnością podbije niejedno podniebienie. Na przygotowanie tego dania wystarczy nam dosłownie 20 minut, to tyle ile potrzeba na ugotowanie się kaszy. Najlepiej jest w tej potrawie wykorzystać kaszę jęczmienną pęczak. Przepis na łososia zapiekanego w warzywach Składniki torebka kaszy jęczmiennej pęczak – 50g 1 czerwona papryk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...