łyżkę oleju i szczelnie zakręcić 22. Pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania się wody 23. Odstawić do ostygnięcia Poprzedni 1 z 23 Następny Artykuł Wielokolorowa sałatka z cukinii na zimę pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plcukinii wg Ewy Chodakowskiej Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym Dżem z cukinii The post Siekane kotlety z kurczaka i cukinii appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSierpień w pełni to i sezon na przygotowywanie domowych przetworów trwa. W mojej spiżarni stoją już kompoty, buraczki i ogórki kiszone. Do kompletu postanowiłam przygotować jeszcze
Życie ze smakiemwiejskiego (wersja II) 3. Kasztanki, czyli mini pączusie 4. Oponki 5. Zebra 6. Kolorowa babka kisielowa 7. Jamajka 8. Ciasto „Tajemniczy ogród” 9. Tarta Oreo 10. Sałatka z cukinii na zimę Cała zeszłoroczna „10-tka” niemal zupełnie została wywrócona do góry nogami :) Ciekawe jak będzie za rok :D Dziękujemy, że jesteście z Nami! Pozdrawiamy! Ania i Kuba z MyCookBook.pl
MyCookBook.plW mojej spiżarni zagościły kolejne słoiczki. Tym razem przyszła pora na cukinię w odsłonie słodko - kwaśnej, delikatnej - bez octu. Polecam Wam bardzo. Cukinia jest delikatna
babka w formie34 dni W ramach cukiniowego sierpnia pojawił się bardzo ciekawy przepis na cukinię w sosie musztardowym - od razu przypadł mi do gustu z dwóch powodów - uwielbiam
sierotka maRysia w kuchniRysiu już ,,tylko" 30 dni! Witam Wszystkich! To tak, do zabawy blogowej w ,,lubię" zaproszona zostałam wczoraj ale jakoś musiałam się zastanowić - co ja lubię?! Zadanie
sierotka maRysia w kuchniJakiś czas temu publikowałam przepis na leczo z cukinii na zimę . Dziś przedstawiam nieco inny przepis- ale równie smaczny ! Składniki: 1 kg pomidorów 1 kg papryki 25 dag cebuli 3 łyżki oleju 5 dag cukru sól do smaku papryka mielona słodka do smaku Wykonanie: Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć, pokroić i usunąć nasiona
Tradycyjna KuchniaZrobiło się trochę chłodniej, można więc znowu szaleć z przetworami. Zapraszam Was na pyszny dżem cukiniowy o smaku pomarańczy- o bardzo słonecznym kolorze, dosyć słodki i
Czerwona PorzeczkaTak, dobrze widzicie z cukinii można zrobić również ketchup ;) Co ciekawsze jest bardzo dobry, moim zdaniem dużo lepszy niż taki ze sklepowej półki. Dodatkowy plus- wszystkie
Czerwona PorzeczkaPrzepis na tą sałatkę pochodzi z zeszytu mojej mamy- cennego źródła różnych przepisów ;) Swój bardzo fajny smak zawdzięcza dużej ilości kopru- w przepisie dosłownie tak było
Czerwona PorzeczkaPrzepis pochodzi od Kasi, prowadzącej bloga Gotuj z Cukiereczkiem , która ma zawsze świetne przepisy. Bez zastanowienia podwoiłam od razu porcję i to był strzał w dziesiątkę
Czerwona PorzeczkaCukinia to bardzo uniwersalne warzywo, okazuje się, że można z niej zrobić również dżem! :) W jego skład wchodzi galaretka, której smak można sobie wybrać. Widziałam przepis
Czerwona Porzeczkacukinii , inaczej też dżem z kabaczka – brzmi dziwnie? Jak to dżem z warzywa? A no tak! A jaki pyszny! :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to zróbcie go koniecznie! :) Idealnie nadaje się do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszków ;) Poniższe składniki wystarczą na ok. 5 słoiczków po 235ml każdy. Więcej przepisów na przetwory znajdziecie tutaj: Przetwory – zapasy na zimę . Inspiracja pochodzi(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dżem z cukinii – Składniki: 1,5 kg obranej cukinii (bez skórki i pestek – przed obraniem i wydrążeniem pestek masa moich cukinii wynosiła 2,8kg) 4 łyżki wody 250 g cukru (czyli
Kulinarne PrzebojeCukinia w tym roku obrodziła. Nie pamiętam, żeby było jej tak dużo. Wszystkie robiące przetwory na zimę gospodynie przerabiają ją w zastraszających ilościach. Ja też do nich dołączyłam i powoli moja piwniczka zapełnia się głównie cukinią ;) W planach mam jeszcze dżem, ale najpierw muszę dokupić słoików, bo jakiś chochlik wszystkie mi schował gdzieś, gdzie znaleźć(...)skóry jeśli jest twarda. Pokroić w słupki lub inne dowolne formy. Układać w słoikach, na to przyprawy i zalewać zalewą.Pasteryzować w tradycyjny sposób.Taka cukinia świetnie smakuje zimą jako dodatek do drugiego dania. Jest też pyszną zakąską :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodzienna