Sierpień w pełni to i sezon na przygotowywanie domowych przetworów trwa. W mojej spiżarni stoją już kompoty, buraczki i ogórki kiszone. Do kompletu postanowiłam przygotować jeszcze cukinię w curry. W tym roku przeżywam istny obłęd związany z cukinią w moim ogródeczku. Przygotowałam już z niej sos do makaronów a teraz zdecydowałam się na połączenie jej z zalewą curry. A wy przygotowujecie cukinię w ten sposób? Składniki: 2,5 kg młodych cukinii biała cebula pokrojona w grube plastry liście selera nasiona gorczy... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!