cukier puder - 2539 przepisów (strona:52/170)

Niebiańskie Cupcakes 146

muffinek wypełniamy do 2/3 wysokości i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.  KREM: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% ok. 1/2 szklanki cukru pudru barwnik z żelu niebieski Dodatkowo: 1 opakowanie żelków Zozole tęczowe paski Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, na koniec serek mascarpone. Część masy odkładamy na chmurki

Blondynka Gotuje
Rolada z Masą Budyniową 178

wyrzucamy na ściereczkę wierzchem do dołu, szybko zrywamy papier i jeszcze ciepłą ciasno zwijamy ze ściereczką w rulon, odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie możemy zająć się masą. Dodatkowo: cukier puder galaretka ( rozpuszczoną galaretkę wlewamy do płaskiego naczynia, aby potem pokroić ją w paski) Masa budyniowa: 20 dag cukru 1/2 l mleka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka(...)budyń (koniecznie zimny!) aż do jego wyczerpania. Wykonanie: Biszkopt delikatnie rozwijamy ze ściereczki, smarujemy masą budyniową, przy brzegu układamy paski galaretki i zwijamy w roladę. Wierzch tym razep posypałam cukrem pudrem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z galaretką z musem owocowym 517

jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko kwaśny uzupełniają się idealnie. Składniki: Spód 225 g ciastka digestive 100 g masła Masa sernikowa 1 kg twarogu z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml zimnej kremówki 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny Galaretka z musem 1 szt galaretka malinowa 80 g jeżyn 120 g malin 2 łyżki(...)letnie masło. Wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy, dociskając i wyrównując powierzchnię. Ułożyć na herbatnikach 2 okręgi z malin. Odłożyć do lodówki. Masa sernikowa: twaróg wyłożyć do miski dodać cukier puder i esencję waniliową,wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać po łyżce do masy sernikowej i delikatnie wymieszać. Żelatyną namoczyć i rozpuścić w mleku, letnią wlewać do masy serowej

Ala piecze i gotuje
Faworki Chrusty 140

pudru. W sam raz do kawy czy herbaty.  Składniki : * 30dag maki pszennej  * 4 żółtka * 1 jajko * 5 łyżek kwaśnej śmietany * 1 łyżka spirytusu  * szczypta soli * cukier puder  * olej bądź smalec do smażenia  Przygotowanie : Do mąki dodać żółtka, jajko, śmietanę, szczyptę soli i spirytus. Ciasto dokładnie wyrobić, aż będzie odchodziło od ręki. Odłożyć na pół godziny(...)bądź nożem wycinać paski, dzielić na prostokąty z przecięciem i przekładać ciasto przez tą dziurkę. Smażyć na złoty kolor, odłożyć na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
Babka kokosowa z białek 727

wnętrzem. Babkę z poniższego przepisu najlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam ją w małej foremce z połowy składników. Zamiast polewy czekoladowej możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem, dla wzmocnienia smaku kokosu możemy też posypać rozsmarowaną czekoladę wiórkami kokosowymi (ważne, by zrobić to od razu, zanim czekolada zastygnie). Babka kokosowa z białek Składniki: 6 białek szczypta soli(...)100g cukru pudru 100g wiórków kokosowych 100g mąki pszennej 100g masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa 100-150g czekolady mlecznej 4-6 łyżek mleka Wykonanie: - składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową - masło rozpuścić i ostudzić - białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijać - do piany z białek dodać wiórki

Smakołyki Bereniki
Żołądek 135

ubić pianę, dodać cukier i na końcu połączyć z kokosem. Wyłożyć na masę serową. III. 1 kostka margaryny 4 jajka 6 łyżrk oleju 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao pół szklanki masy makowej lub suchego maku Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po jednym jajku i łyżce oleju oraz stopniowo mąkę(...)trzy części. Jedną zostawić, do drugiej dodać mak, do trzeciej kakao. Łyżką układać na przemian kupki kolorowego ciasta. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 minut. Gorące posypać cukrem pudrem lub ostudzić i oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Pyszne ciasto "Lambada" 8334

Chwilę pogotować i ciepłą masę wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt. Ostudzić.  Masa śmietankowa:  1 łyżka żelatyny  ½ szklanki mleka  ½ litra śmietany 30%  3 łyżki cukru pudru Do dekoracji: gotowa polewa czekoladowa lub starta gorzka czekolada.  Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem,połączyć z żelatyną rozpuszczoną w mleku i wyłożyć

Praktyczna pl
Red velvet 143

cukru 4 jajka 370 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szklanka maślanki 4 łyżki kakao 30 ml barwnika spożywczego kolor czerwony masa: serek mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 500 ml śmietany kremówki Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i barwnikiem spożywczym. Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy maślankę i miksujemy je razem. Dodajemy po jednym jajku. Gdy masa(...)jest gotowa dodajemy sypkie składniki i mieszamy na jednolitą masę. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.  Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Zimne ciasto przekrawamy na pół i ścinamy wierzch ciasta. Przekładamy go masą. Pozostałą ilość masy smarujemy boki i wierzch ciasta i posypujemy wiórkami z ściętego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta z mąki owsianej z jabłkami pod kruszonką #jedzjabłka 229

Składniki na spód: 240 mąki owsianej 1 jajko 1 żółtko 5 czubatych łyżeczek cukru pudru 150 g zimnej margaryny szczypta soli Nadzienie: 1 kg jabłek 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka margaryny 2 łyżki cukru Kruszonka: 100g margaryny 100g mąki (ja użyłam pszennej) 100g cukru 1. Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki(...)kawałkami przygotowanej kruszonki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy odrobiną cynamonu i cukru pudru. Smacznego

My Culinary Art
Leśne ślimaczki 162

Drożdżowe bułeczki zawijane w ślimaczki nadziane leśnymi owocami.  Bułeczki bez mleka i bez jajek. Składniki: 500 g mąki 50 g oleju 50 g cukru 20 g cukru pudru 20 g drożdży szklanka letniej wody szczypta soli szklanka jagód lub borówek Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem i kilkoma łyżkami mąki. Nakrywamy kuchennym ręcznikiem i odstawiamy na kwadrans(...)ciepłe miejsce aż drożdże się uaktywnią i ciasto podrośnie.  Do zaczynu z drożdży dodajemy resztę składników (prócz jagód). Wyrobione ciasto wałkujemy w prostokąt. Posypujemy borówkami, cukrem pudrem i zwijamy w roladę. Roladę kroimy "w plastry" grubości 2 cm i rozkładamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy na kolejny kwadrans pod ręcznikiem. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik.  Bułeczki pieczemy

prawdziwe jedzenie
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 647

pieczenia 200 g śliwek 250 g masła Składniki na kruszonkę: 150 g masła 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki cukru Składniki na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki wrzątku Przepis: Masło roztapiamy w garnuszku i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puszystą, prawie białą masę(...)wierzch ciasta nakładamy kruszonkę. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 C piekarniku przez 50 minut.Po upływie tego czasu, ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie rozpuszczamy cukier puder z wrzątkiem (intensywnie mieszając) i polewamy lukrem wierzch ciasta

Emcia Pichci
Po prostu szarlotka :) 218

mąki ziemniaczanej; 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 250 g margaryny; Nadzienie: 1 kg jabłek; 1 kisiel cytrynowy (ja kupiłam o smaku zielonego jabłuszka :)); 3 łyżki cukru; Do dekoracji: cukier puder.   Jabłka obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych; kroimy na mniejsze porcje. Wrzucamy do garnka z grubym dnem, posypujemy cukrem i smażymy ok 15 min. Studzimy i dodajemy kisiel(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy przygotowane jabłka i zalewamy je pozostałym ciastem. Całość pieczemy 45 min. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Miksturownik
Ciasto drożdżowe z serem i jagodami 209

masło. Zagnieść gładkie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Masa serowa:   600g twarogu,  3 duże jajka, 250g serka mascarpone,  1/2 szklanki cukru pudru,  2 łyżki budyniu waniliowego,  1/2 laski wanilii,  600g jagód. Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone i żółtkami. Dodać cukier puder, sproszkowany budyń oraz nasiona wanilii. Białka

Z miłości do słodkości
W oczekiwaniu na snieg 160

czekolady 110g cukru + 75 g do bialek 150g masla 1/4 filizanki espresso 4 jajka 35g kakao 50g maki 75g rodzynek Krem z mascarpone: 350g serka mascarpone 1 czubata lyzka cukru pudru 50ml Amaretto wykonanie: Rodzynki zalewamy 2 lyzkami Amaretto i pozostawiamy na godzine. W kapieli wodnej rozpuszczamy czekolade, maslo, cukier i kawe. Pozostawiamy chwile do przestygniecia po czym dodajemy(...)przez okolo 1 godzine lub do czasu gdy boki ciasta beda juz dobrze upieczone. Srodek ma pozostac lekko wilgotny. Po wystudzeniu ciasta posypujemy je kakao. Mascarpone ubijamy mikserem z cukrem pudrem i Amaretto. Ciasto podajemy w towarzystwie kremu. Smacznego

Przysmaki Karolki
Ciasto z czereśniami 183

żadnych trudności. Zaczynamy :) Składniki: 225 gr masła 225 gr drobnego cukru 225 gr self raising mąki* 4-5 jaj 100 gr wiórek kokosowych puszka czereśni bez pestek cukier puder *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.  Wykonanie: Masło, jajka I cukier- razem miksujemy. Dodajemy do miski mąke I wiórki kokosowe(...)Łączymy.  Nagrzewamy piekarnik do 160 C . Wylewamy ciasto do formy (23 cm ) . Wykładamy czereśniami. Pieczemy 45-55 min.  Po upieczeniu, posypujemy cukrem pudrem I podajemy

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania