gatunkowo mięso zostało przyrządzone zgodnie z zamówieniem tj. w formie średnio wypieczonej . Stek i wyglądał i smakował dobrze. Podano z nim esencjonalny sos pieprzowy co wraz z wołowiną stanowiło ciekawą, świeżą kompozycję. Jedyne co, to zmieniłabym dobór sałatki - typu greckiego wg mnie niekoniecznie pasuje do charakteru dania oraz postawiłabym na wypiekane ziemniaki , a nie takie frytki. Generalnie - danie bardzo
Kuchnia po mojemujadł ślimaki koniecznie niech napisze w komentarzu oraz to czy mu smakowało? Jestem bardzo ciekawa waszych opinii. Ślimaki lądowe stanowią od tysięcy lat formę pożywienia dla ludzi. Dowody kulinarnego zastosowania ślimaków, czyli osmolone skorupy odnaleziono także w innych stanowiskach archeologicznych regionu śródziemnomorskiego sprzed od 12000 do 6000lat. W Europie ślimaki jadalne są aktualnie popularne we Francji gdzie uchodzą
Moje Małe CzarowanieBlueberry Corner by "jagodzianka" Dostałam od koleżanki ciekawą książkę z kulinarnymi przepisami kuchni włoskiej. Zawiera niesamowicie proste i szybkie pomysły na dania z Toskanii. … Przeczytaj cały artykuł Post Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Ciekawa odmiana przy klasycznych polskich zupach. Szczególnie polecam dzieciom, które nie lubią jeść warzyw i mięsa. Moja cała rodzina polubiła … Przeczytaj cały artykuł Post Kukurydzianka na rosole pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to … Przeczytaj cały artykuł Post Gulasz wołowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerchłodne dni hula w nim ogień ku uciesze zziębniętych gości. Licząc, że już czujecie ten klimat, a nie chcąc Was zbytnio znudzić przejdę do meritum sprawy, czyli oceny dań. Ciekawych bazyliszkowego menu zapraszam do lektury kolejnego wpisu, który już wkrótce
Kuchnia po mojemudawna marzyłam o maszynce do lodów, byłam strasznie ciekawa jak mogą smakować. W tym roku na dzień dziecka dostałam swoją pierwszą maszynkę do lodów :) I się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe. Bardzo proste do przygotowania
Plate of Joyjakiegoś czasu ta surówka była na liście koniecznie do zrobienia. Byłam taka ciekawa jak smakuje połączenie białej kapusty, cukinii, marchewki, jabłka i ananasa! W połączeniu z sosem na bazie octu, musztardy i majonezu. Wyszło niesamowicie! Eksplozja smaków i aromatów! Koniecznie spróbujcie, z pewnością będzie zaskoczeni jak wspaniale to wszystko smakuje! Polecam :) Składniki: 1/4 dużego, dojrzałego ananasa
Plate of Joymieszkańcy Krakowa! 5. Forum Przestrzenie , ul. Marii Konopnickiej 28, Kraków O tym miejscu dowiedzieliśmy się przed samym wyjazdem dzięki Elle Polska i artykułowi o modnych i ciekawych miejscach. To miejsce od razu przypadło nam do gustu i żałujemy ogromnie, że pogoda w ten dzień nie dopisała i nie mogliśmy skorzystać ze wszystkich uroków tego miejsca - czyt
Plate of JoyKsiążka pojawi się w sprzedaży w Światowy Dzień Serca - na ostatnią niedzielę września. Mamy nadzieję, że nasze propozycje i pomysły przypadną Wam do gustu i z pewnością czymś ciekawym i smacznym się z Wami podzielimy. Trzymajcie kciuki, aby wszystko poszło świetnie! :) Ps. W czerwcu w Warszawie w Restauracji Akademia przeprowadzone było spotkanie z warsztatami wprowadzające do projektu
Plate of JoyMamy przyjemność przedstawić Wam małą zapowiedź książki "Dieta dla serca", która już w dniu jutrzejszym będzie dostępna w sprzedaży w całym kraju! Książka jest zbiorem wielu ciekawych przepisów na dania zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu. Przepisy oparte są na diecie dobrej dla serca - czyli niskotłuszczowe i bez dodatku soli. Do każdego przepisu dołączony jest komentarz dietetyka, który czuwał
Plate of Joyskarbów. Było zawsze wszystko o czym tylko można było zamarzyć! Do dziś dnia zawsze przekraczając próg Makro mam motyle w brzuchu i ciarki na plecach, to wszystko z ekscytacji - ciekawa jestem co tam znajdę, czym zostanę zaskoczona. Przez lata Makro dojrzało i zmieniło się dla nas - dla ludzi świadomych i poszukujących dobrej jakości produktów. Nas osobiście zachwyca wybór
Plate of JoyWkroczysz na Piazza Mercanti i podążysz szlakiem średniowiecznej dzielnicy handlowej. Majacząca w oddali budowla to mediolański Zamek Sforzów. W znacznej mierze odbudowany po II Wojnie Światowej, mieści kilka ciekawych ekspozycji muzealnych. Nie zatrzymuj się. Po przejściu zamkowych dziedzińców, wkraczasz do Parco Sempione – zielonych płuc miasta. Wysoka wieża po lewej stronie to punkt widokowy – niestety często nieczynny. Jeszcze
Bon Ton Italiafajnych filiżanek i ogromny wybór ekspresów do kawy, dodatkowy plus to możliwość kontaktu z ekspertem, który podpowie, doradzi, opowie coś więcej i przede wszystkim odpowie na nasze pytania. Reasumując ciekawa kawa i sklep na wysokim poziomie. A teraz wracamy do przepisu :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis
Blondynka Gotujenależy do najłatwiejszych.Film dokumentuję grupę kolonistów,którzy za wszelką cenę pragną przechytrzyć opiekunów i zjeść paczkę zakazanych chipsów.Film wyreżyserował Tomasz Jeziorski. Przyznam,że jestem bardzo ciekawa czy film będzie realny i w jaki sposób ukazany zostanie problem nadwagi.Całe szczęście,że tym razem można obejrzeć dobre kino również w Trójmieście. Film jako jeden z wielu można
Wielki apetyt