ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:353/728)

Rozmarynowy kurczak z morelami 188

grilla lub do piekarnika i gotowe. Danie możesz podać z chrupiącym pieczywem, ziemniakami czy ryżem w każdej odsłonie, z warzywami lub bez towarzystwa. Daj znać jak smakował, bo jestem ciekawa czy u Ciebie w domu też zrobi taką furorę. Składniki: Pomysł na.... soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach 6 pałek z kurczaka (może być więcej lub mniej

Wielki apetyt
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 585

samym końcu). Więcej ślubnych inspiracji odkryjecie na stronie „ Westwing Home & Living – powiedz-tak ”. Znajdziecie tam porady eksperckie dotyczące fotografów, wyselekcjonowanych salonów urody i fryzur ślubnych, prezentów oraz ciekawych miejsc na zorganizowanie przyjęcia weselnego.     Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mała Cukierenka
Lekka zupa pomidorowa 178

bardzo mi zasmakowała i postanowiłam zrobić sama taką zupę. Okra (ketmia jadalna) jest bardzo popularna w krajach arabskich i azjatyckich, u nas prawie nieznana, a szkoda, bo jest naprawdę ciekawym i wartościowym warzywem. Owoce okry (zdjęcie z Wikipedii)                   Okra ma zielone, troszkę kosmate

Kuchnia Prezydentowej
Pasta z bakłażana 117

dość popularnych w Niemczech sklepach z turecką żywnością, można dostać różne pasty i przekąski o ciekawych smakach. Nam szczególnie przypadła do gustu pasta na bazie bakłażana, ostra i z wyraźną czosnkową nutą. Po długich poszukiwaniach w internecie i licznych eksperymentach, stworzyliśmy własną recepturę. Jest doskonała do chleba i jako dodatek do pieczonych lub grillowanych mięs. Uwaga! Ilość czosnku

Kuchnia Prezydentowej
Niemiecka zupa Seler-Ser 164

moja propozycja, inspirowana przepisem z ostatniego numeru niemieckiego czasopisma kulinarnego "Meine Familie und Ich". Prosta, smaczna, oryginalna zupa selerowo-serowa. Uznałam, że to może być bardzo ciekawa propozycja, bo selerowe zupy raczej nie są zbyt popularne, a szkoda. W końcu seler uznawany jest za afrodyzjak! ;) Przekonajcie się sami... Niemiecka zupa selerowo-serowa Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 1 łyżka

Kuchnia Prezydentowej
Chicken tikka masala 383

danie wcale nie powstało w Indiach ale w ... w Anglii! Stało się wręcz tak popularne, że minister spraw zagranicznych Robin Cook ogłosił chicken tikka masala brytyjską potrawą narodową! :) Bardzo ciekawa geneza potrawy zamieszczona jest tutaj , więc nie będę się rozpisywać, tylko przejdę do rzeczy. ;) Przepis jest opracowany przez mnie na podstawie smaków z indyjskiej restauracji oraz eksperymentów ze spisem

Kuchnia Prezydentowej
Pomidorowa z koprem i krewetkami 161

Bardzo ciekawa, chociaż dość nietypowa zupa pomidorowa. Łączy delikatny smak i chrupkość krewetek z kremową kwaskowatością aksamitnego kremu pomidorowego z lekkim anyżkowym akcentem oraz przepięknym, wyrazistym kolorem, podkreślonym kontrastem siekanego koperku. Zupa może być serwowana na uroczyste przyjęcia, ponieważ niezwykle elegancko się prezentuje. Najlepsza serwowana w małych porcjach, żeby pozostawiała lekki niedosyt. Przepis do obowiązkowego przetestowania polecam fanom krewetek

Kuchnia Prezydentowej
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 416

piekarnika. Każda z nas ( Ewa , Ania , Paulina i Ela ) mogła zrobić dowolne nadzienie. Ja zrobiłam swoje ulubione, mianowicie krem twarożkowy z czosnkiem i ziołami. Całość zapiekłam z bardzo ciekawym serem, który chciałabym Wam pokazać.               Jest to ser o wdzięcznej nazwie Hexen-Käse (ser czarownicy) i jak podaje etykietka,  zawiera szpinak, zioła

Kuchnia Prezydentowej
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 205

środka. Moje wczorajsze quiche smakowało naprawdę fantastycznie i chociaż już po małym kawałku człowiek czuł się syty i szczęśliwy i tak nie został ani kawałeczek. A taka byłam ciekawa, jak smakuje na zimno! :) Składniki na 4 formy o ∅ 12 cm lub jedną dużą ∅26 1 blat gotowego ciasta francuskiego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cukinia, pokrojona

Kuchnia Prezydentowej
Drożdżowy placek z owocami 173

pewnie przepis na pyszną drożdżówkę z tymi właśnie owocami.  Dla tych, którzy za rabarbarem nie przepadają (bo za kwaśny i cierpki w smaku), połączenie z truskawką będzie ciekawym rozwiązaniem.  A zresztą, co lepiej smakuje niż drożdżóweczka z owocami do porannej kawy czy herbaty?  Można też zabrać z domu kawałek i zjeść w pracy.  Albo spakować

Garniec Magalie
Dietetyczne Roladki omletowe alla Sushi z łososiem i sezamem 157

maślanki naturalnej.Wykwintnie wyglądające danie nie muszą wcale być drogie. Proste danie podane w troszkę ciekawszy sposób urozmaici napewno nasz plan dnia, a pyszne smaki pomogą w czasie diety :) Jestem ciekawa Waszych wariacji tego dania. Do dzieła! czas przygotowania: 10-15 minut kcal: 240- 276 w zależności od jakości produktów trudność: łatwe Składniki: (na 1 porcję) 2 jajka 3/4 łyżki

KreatywnePiny
Magazyn APETYT 164

widzieliście już najnowszy numer magazynu APETYT , tworzonego przez małopolskich blogerów? Nie? To gorąco zapraszamy do lektury bo wśród mnóstwa ciekawych informacji, artykułów i przepisów znajdziecie także coś i od nas http://magazynapetyt.pl

Kuchenne Wariacje
Kokosanki cytrynowo-limonkowe 144

piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Kiedy minie czas wyjmujemy kokosanki z piekarnika gdyż mogłyby się za bardzo spiec Uważamy że ta wersja jest dość ciekawa gdyż kwaśny i słodkawy smak idealnie się uzupełniają tworząc odpowiednia równowagę Smacznego

Kuchenne Wariacje
Kiszone cytryny 179

zastosowanie tak przygotowanych cytryn ponieważ można je wykorzystać również przy grilowaniu czy pieczeniu ryb, w sałatkach czy do różnych gulaszów. Tak więc jeżeli chcecie i wy rozkoszować się tym ciekawym smakiem to już dzisiaj kupcie troszkę cytryn i przygotujcie je według poniższego przepisu Składniki: - cytryny - sól morska gruboziarnista - sok z cytryn Ilość cytryn i soku z cytryn zależy

Kuchenne Wariacje
Kurczak w curry z jabłkami 163

przeze mnie na tym blogu. A to dlatego, że czuję do niego pewien sentyment i bardzo ubolewam z powodu jego zniknięcia. Różniło się od innych czasopism kulinarnych niepowtarzalnym klimatem, ciekawym stylem pisania i wspaniałymi przepisami. Naprawdę szkoda, że zostało wygryzione przez niemieckie wydawnictwa. Dokonałam drobnej zmiany w przepisie. Kostkę rosołową potrzebną do sosu zastąpiłam domowym bulionem drobiowym. Danie jest

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania