Pomysł na ciekawą kolację? Oczywiście! Naleśniki ;) Połączenie idealne dla fanów pierogów ruskich i naleśników;) Zapraszam do eksperymentów:) Naleśniki chłopskie Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 jajko 1 łyżeczka suszonego koperku szczypta soli Farsz: 200 g sera białego 7 ugotowanych ziemniaków cebula sól pieprz vegeta Przygotowanie: Ciasto - wszystkie składniki miksujemy
Lawendowe Nieboświetne połączenie ze skórką cytrynową, której delikatny aromat przeniknął do mięsa. Soczyste, delikatne kotlety podane, np. z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką to propozycja dla tych, którzy szukają nowych, ciekawych smaków… i nie tylko. Smacznego. :) Wydrukuj przepis The post Kotlety drobiowe w panierce z płatków owsianych appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoBardzo popularne w ostatnim czasie na różnych stronach kulinarnych stało się ciasto pod ciekawą nazwą Leśny Mech. Szpinak, poza odmianą baby, którego używam do sałatek, mnie nie przekonuje. Tym bardziej, że ten zamrożony w formie posiekanej kojarzy mi się ze zmuszaniem mnie do jedzenia na obiad w przedszkolu,. A fuj! Tak, czy siak postanowiłem spróbować. Troszkę zmodyfikowałem przepis, dodałem
BaRepaszłożyć na pół, chwycić w ręce i można zajadać, uważając jedynie, aby krople sosu miętowego nie pobrudziły nam ubrania ;) Zdecydowałam się zrobić tradycyjny hummus według przepisu z książki. Byłam ciekawa, czy będzie bardzo różnił się w smaku i konsystencji od mojego, który robię "na oko i na smak". Wyszedł bardziej "tahinowy" i kremowy, dzięki dodaniu w czasie miksowania odrobiny
Chilli Czosnek i Oliwazrobiłam pyszną sałatkę z ryżem, kurczakiem, ananasem, kukurydzą i jajkami. Wszystkim bardzo smakowała. Użyłam ryżu z firmy Piątnica, która posiada w swojej ofercie dużo ciekawych produktów, tj. kasze, ryże, bakalie czy przyprawy. Polecam wam odwiedzenia ich sklepu internetowego. Post Sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeJakiś czas temu miałam manię drukowania ciekawych przepisów, przepisów, które chciałam aby znalazły się w mojej kuchni. Trochę się tych kartek nazbierało, oj dużo! W końcu wzięłam się za porządkowanie tych kartek. Podczas tych porządków wpadła mi w ręce kartka z przepisem na te placuszki. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki . Rzadko zdarza mi się zabrać od razu
Blondynka Gotujebliżej egzaminy, zdecydowanie zbyt szybko zmniejsza się ten odstęp czasowy. Zatrzymując czas na moment stwierdzam, że dopiero teraz w pełni przystosowałam się do totalnie chaotycznego planu zajęć, przydługich, niekoniecznie ciekawych i porywających wykładów (mam nadzieję, że nie czyta tego żaden z moich wykładowców), ciężkich poranków i nocnych seansów filmowych z przyjaciółmi. Co paradoksalne, na studiach zaczęłam się
W kuchni Karmel-itkiZupełnie pochłonęła mnie lektura kulinarna.. Dostałam aż 4 książki w prezencie .. Na razie czytam „sekrety dekorowania potraw”. Książka jest niesamowita. Tyle posiada ciekawych rozwiązań dekoracji, że nie mogę się nadziwić. Już nie mogę się doczekać kiedy będę miała trochę więcej wolnego i teorię zamienię na praktykę. Odrywając się na chwilę od lektury, podaję zległy przepis na zupę
Na słodko lub wytrawnieciągu dnia można jeszcze wygrzać sobie kosteczki w promieniach słońca.. a wieczorem wcisnąć się pod ciepły koc z kubkiem gorącej czekolady w jednej ręce, a w drugiej z ciekawą książką. Ostatnio przeczytałam jednym tchem książkę Aleksandry Ripley "Córka pierworodna. Wspaniała książka którą polecam na długie jesienne wieczory. Dopełnieniem do tego wszystkiego oczywiście powinno być coś słodkiego
Na słodko lub wytrawnieŻeby zbytnio nie nałapać kilogramów staram się je piec rzadziej, żeby nie kusiły. Tym razem jednak jak zobaczyłam przepis na tej stronie , postanowiłam je koniecznie upiec, bo byłam bardzo ciekawa połączenia kakaowego kruchego ciasta z kajmakiem. Wyszły przepyszne. Delikatne, kruche o wspaniałym połączeniu dwóch smaków. Wprawdzie krem wyszedł mi troszkę rzadszy, ale to w niczym nie ujmuje babeczkom
Na słodko lub wytrawnieMoże zdziwi Was to połączenie, ale jest naprawdę pyszne! Delikatne, z niewielką ilością szpinaku oraz oraz ciekawą słodyczą pomidorów i żurawiny marynowanych w oleju. Do tego ser i możemy rozpoczynać ucztę! Smacznego! Składniki: 200 g ryżu arborio 1 słoik suszonych pomidorów z żurawiną (potrzebne są 4 pomidory i łyżka żurawiny) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 garście
Pasja SmakuPomidor - cud natury bez którego nie mogę się obejść. Soczysty, mięsisty, słodki.... aż ślinka mi cieknie. Posadziłam sobie pomidory w donicach na balkonie i ciekawa jestem czy coś z nich bedzie. W oczekiwaniu na własne pomidorki, proponuję bardzo smaczna sałatkę na bazie pomidorów (póki co takich ze straganu). SKŁADNIKI: 1 czerwona cebula obrana i pokrojona w cienkie paski
Kuchnia w opałachmojej głowie wielki mętlik. Ciągle nie potrafię się zdecydować, co przygotować do degustacji, dla mam nadzieję licznie przybyłych gości naszej imprezy. Dzisiaj powstał pomysł na roladę malinową. Ciekawa jestem czy chcieli byście jej spróbować ? SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchnia w opałachźle, czy dobrze? Ja dzisiaj od samego rana, czynię przygotowania do dzisiejszego wieczoru. Wybieram się do koleżanki, która organizuje Halloween Bloger Party. Zapowiada się interesująco, wszak towarzystwo będzie doborowe. Ciekawa jestem jak się Wszyscy poprzebierają :) Mój strój, już czeka przygotowany, menu też prawie gotowe (oczywiście zgodne z konwencją przebrania). Paluchy wiedźmy, miotły czarownicy.....skóra Jasia i Małgosi na krakersie
Kuchnia w opałachJuż za chwilę Święta, przygotowania zapewne idą pełną parą :) Ciekawa jestem czy macie takie potrawy Wielkanocne bez , których nie wyobrażacie sobie tych Świąt ? Ja mam swoją listę. Koniecznie na stole muszą znaleźć się: żurek babka cytrynowa jajka faszerowane i oczywiście sos tatarski. SKŁADNIKI: 2 szalotki 12-15 marynowanych podgrzybków 3-4 ogórki korniszony sól pieprz 4 łyżki majonezu
Kuchnia w opałach