ciasto - 162322 przepisów (strona:3854/10822)

Kruche babeczki z kremem mleczno-orzechowym 97

format: 2, ad_newpage: false, ad_basket: true, ad_container: 'ceneoaffcontainer321648', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true, ad_showRank: false }; #bezmąkipszennej #bezglutenu #bezdodatkucukru Składniki na ciasto: – 200 g mąki jaglanej – 3 łyżki erytrytolu – 100 g zimnego masła – jajko – łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: – 125 g serka mascarpone(...)gęstego mleczka kokosowego – 2 łyżki masła orzechowego – banan Dodatki: – orzechy włoskie, orzechy ziemne, kiwi Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone zimne masło, jajko, erytrytol, proszek do pieczenia i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 min. Formę do pieczenia wypełnij ciastem i ponakłuwaj widelcem. Piecz w rozgrzanym

Mrs. Endorfina
Ciasteczka ptasie gniazdka 117

Wykonanie: 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, pokrojone na mniejsze kawałki masło, cukier, jajko i kakao. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść i wyrobić rękoma na jednolite ciasto. Gotowe ciasto zlepić w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. 2. Blaszkę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Schłodzone ciasto włożyć(...)wyciskarki do czosnku i wyciskać ciasto na papier, tworząc kształt ptasich gniazd. Na środku każdego ciasteczka zrobić wgłębienie nakrętką od butelki, po to aby później można włożyć w nie jajeczka. Gotowe ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. 4. Do każdego ciasteczka włożyć po 1 łyżce kajmaku

Szalona Kuchnia Eweliny
zakwas owsiany na żur 116

[Głosów: 5   Average: 5/5] składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3

Domowy Smak Jedzenia
Chleb z garnka 120

łyżki oleju Drożdże zasypujemy cukrem,  mieszamy i odstawiamy aż się rozpuszczą.  Wszystkie składniki przekładamy do miski. Mąkę przesiać przez sito. Wszystko mieszamy łyżką następnie dłońmi krótko zagniatamy ciasto aż składniki się połączą. Przykrywamy ręcznikiem kuchennym i odstawiamy do wyrośnięcia aż ciasto podwoi swoją objętość. ( ok 30 minut) Ciasto wyciągamy z miski i ponownie zagniatamy, odstawiamy na kolejne(...)minut. W między czasie piekarnik wraz z naczyniem żaroodpornym  które smarujemy lekko olejem nagrzewamy do 230 stopni.( naczynie powinno być z pokrywką) Wyrośnięte ciasto przekładamy do nagrzanego naczynia żaroodpornego oprószamy mąką i przykrywamy pokrywką. Wstawiamy do piekarnika temperaturę zmniejszamy do 200 stopni, pieczemy 30 minut następnie zdjąć pokrywkę i pieczemy kolejne 20-25 minut. Po upieczeniu chlebek wyciągamy

Andzia Pichci
Sernik cytrynowy (bez glutenu i białego cukru) 141

inny serek do smarowania z małą ilością serwatki) -kakao -physalis/miechunka SPÓD 1. Mąki, skrobię i ksylitol wymieszać razem. 2. Dodać olej i gorącą wodę. Całość dobrze wymieszać i zagnieść. Ciasto ma być plastyczne, nie suche. 3. Papierem do pieczenia wyłożyć spód tortownicy i dno wylepić ciastem. 4. Od zewnątrz tortownicę obłożyć folią aluminiową tak aby sięgała do minimum połowy wysokości

Candy Pandas
Grecka tarta na Wielkanoc 111

mleka ½ łyżeczki suszonego oregano 3 gałązki świeżego tymianku Z mąki i masła zrób kruszonkę, najlepiej za pomocą malaksera. Kiedy masło z mąką już się połączą wlej wodę. Owiń ciasto folią i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj ciasto na prostokąt, najlepiej między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wyłóż foremkę ciastem tak aby wystawało za brzeg, dociśnij(...)nożem odetnij nadmiar ciasta nożem. Brzegi owiń aluminiową folią i lekko dociśnij. Nakłuj spód widelcem i wstaw foremkę do nagrzanego na 200ºC piekarnika i podpiecz spód przez 10 minut na złoty kolor. Upieczony spód wyjmij z piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 175ºC. Cukinię pokrój na talarki i grilluj lub usmaż na patelni. Oliwki i suszone pomidory pokrój. Ułóż plasterki cukinii

codojedzenia
Chleb pszenny na drożdżach 111

jeśli używamy drożdży instant, pomijamy etap robienia zaczynu, takie drożdże dodajemy bezpośrednio do mąki). Mąkę umieszczamy w dużej misce, wlewamy zaczyn, dodajemy sól oraz wlewamy masło lub olej, wyrabiamy ciasto. Ciasto wyrabiamy kilka minut, do momentu, aż stanie się ono elastyczne i zacznie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny(...)Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią, ponownie zagniatamy, formujemy okrągły lub owalny bochenek, który umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni. Wyrośnięty chlebek nacinamy ostrym nożem i posypujemy mąką, pieczemy przez około 30 minut, aż bochenek stanie się ładnie rumiany. Gorący chleb studzimy

KulinarneImpresje.pl
Pyszne i Puszyste Placki z Bananami – proste i szybkie w przygotowaniu 133

łyżeczka sody szczypta soli można dodać cukier, cukier trzcinowy, ksylitol, ja dodałam 2 łyżeczki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Placki z bananami Przygotowanie: Ciasto możemy przygotować mikserem, łyżką lub rózgą. Do miski wlewam kefir, dodaję jajka, cukier, sól, sodę i przez chwilę mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam tak żeby składniki się połączyły(...)było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Banany kroję na mniejsze kawałki i dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam i smażę placki. Smażenie placków: Na rozgrzany olej na patelni nakładam po około 2 łyżki ciasta na placek i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko brązowy kolor. Usmażone zdejmuję na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placki

Uwaga Babcia Gotuje
Cytrynowa babka na białkach 138

wiele osób szuka teraz dobrego przepisu na wielkanocną babkę. Ja chyba znalazłam przepis idealny na babkę cytrynową. Znalazłam go na stronie: http://2laskiwanilii.blogspot.com/2016/02/cytrynowa-babka-z-biaek.html, szukając przepisu na jakieś ciasto z białek, których nazbierało mi się z różnych wypieków, a które mroziłam sobie w pojemniczku, żeby się nie zmarnowały. Do tej pory robiłam już zebrę na białkach i babkę trójkolorową(...)również do letniej temperatury (ok. 30 stopni). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mąkę tortową odmierzyłam i przesiałam z proszkiem do pieczenia przez sito. Następnie partiami wmiksowałam do piany. Na koniec do ciasta dodałam otartą skórkę z cytryny oraz ok. 3/4 wyciśniętego soku z cytryny (resztę soku zostawiłam do zrobienia lukru). Tak przygotowane ciasto przełożyłam do silikonowej formy na babkę. Babkę piekłam

Waniliowe Improwizacje
Bułki bez drożdży 90

misy miksera lub malaksera wsyp mąkę, sól, sodę oczyszczoną, kefir oraz miód. Całość zmiksuj szybko, aby wszystkie składniki się połączyły. Przesyp je na stolnicę i szybko zagnieć jednolite ciasto. W razie potrzeby podsyp masę niedużą ilością mąki, aby ciasto nie kleiło się do rąk. Uważaj tylko, aby nie przesadzić z jej ilością. Ciasto podziel na osiem części. Każdy kawałek uformuj(...)pieczywo : Prosty chleb razowy na sodzie Wiejski chleb bez wyrabiania Chleb cebulowy Chleb tygrysi Domowe bajgle Różowy chleb Zobacz też najnowsze przepisy: Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Ramen z grzybami Kociołek myśliwski – jak go wybrać? Artykuł Bułki bez drożdży pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Kruche ciasteczka budyniowe 115

polewa czekoladowa i dekoracje cukiernicze WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier puder, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Dodać jajko, szczyptę soli i posiekane nożem zimne masło. Zagnieść dłońmi ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na dwie godziny. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Zimne ciasto rozwałkować na podsypanym(...)mąką blacie kuchennym, tak aby ciasto nie było zbyt cienkie. Jedną wybraną foremką wykrawać ciasteczka. Ciasteczka przełożyć na blaszkę zachowując odstępy, włożyć do piekarnika i piec około 10-15 minut (w zależności od grubości ciasta). Ciasteczka muszą się ładnie zarumienić. Upieczone ciasteczka zdjąć z blaszki i zostawić do ostudzenia. Ciasteczka można udekorować polewą czekoladową i kolorową posypką

Passions hobbies life
Jak spędzać czas z dziećmi nie tylko w kuchni 114

jedno i drugie w całość i powstaną pyszne, domowej roboty ciasteczka. Wszystko czego potrzebujemy do przygotowania ciasteczek to dobry humor, odrobina chęci , proste przybory kuchenne i podstawowe składniki na ciasto . Uwierzcie mi, dzieciaki będą zachwycone mogąc wyrabiać ciasto i wycinać rozmaite kształty ciasteczek Składniki 250g mąki 100g roztopionego masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko ewentualnie przyprawa do piernika Przepis(...)ciasteczka Wszystkie składniki mieszamy w misce. Jak już będą choć trochę wymieszane, wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy – my albo dzieci, a następnie przy pomocy foremek wykrawamy różne kształty ciasteczek Ciasteczka pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C Nie tylko kuchnia – kolorowanki rozwijają umysł Jak już naszym pociechom znudzi się zabawa w kucharza polecam, zainteresować dzieci kolorowankami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BABKA DROŻDŻOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ 75

mąki i ponownie zamieszać. Miskę zakryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce, aby zaczyn zaczął pracować. Kiedy zaczyn podrośnie należy dodać do niego pozostałe składniki (masło trzeba prędzej rozpuścić). Ciasto drożdżowe dobrze wyrobić dłonią lub za pomocą robota. Na końcu wsypać mieszankę keksową, wymieszać. Formę do babki lub keksówkę wysmarować masłem, przełożyć ciasto, zakryć ścierką i odstawić, by ciasto podwoiło(...)swoją objętość. Piekarnik nagrzać do 180'C, wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika i piec babkę około 40 minut. Przestudzoną babkę można polać lukrem wykonanym z cukru pudru i wody lub soku z cytryny. Ja swoją babkę polałam gotową polewą z białej czekolady  Helio

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania