ciasto - 162322 przepisów (strona:3766/10822)

Tort bezowy z mascarpone i owocami. 76

Tort bezowy z mascarpone i owocami. Ta beza to piękny, wdzięczny i romantyczny deser . Idealnie nadaje się na romantyczne kolacje. Fajne w tym cieście jest to, że bezę możemy przygotować z wyprzedzeniem. Konsystencja tego ciasta jest chrupiąca na zewnątrz, z miękkim kremem z bitej śmietany i pysznymi świeżymi owocami. Beza to zapierający dech w piersiach deser bezowy i jest

Zdrowy Styl Joanny
Lasagne bolognese – klasyczny przepis 71

Lasagne bolognese , czyli lazania z sosem bolońskim – absolutny klasyk kuchni włoskiej. Chrupiąca góra z zapieczoną mozarellą i parmezanem, delikatny beszamel z wyczuwalną gałką muszkatołową i

Na-talerzu.pl
Bagietki 95

mąki pszennej. Dlaczego robię tak dużo, bo czasem nie mam czasu na ich przygotowanie, a możemy je zamrozić. I tutaj są dwie szkoły – mrozimy pieczywo, ze świeżego ciasta, zaraz po uformowaniu, albo zaraz po upieczeniu i przestudzeniu. Wtedy zawijamy je szczelnie w torebkę strunową i wkładamy do zamrażalki. Bagietki [PRZEPIS] Mleko podgrzewamy w rondelku, dodajemy masło, cukier i rozpuszczamy(...)Odstawiamy do ostygnięcia. Do dużej miski przesiewamy mąkę z drożdżami, dodajemy sól. Do mleka i masła dodajemy wodę, przelewamy do mąki z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. Możemy do tego celu użyć mikser, ręce, albo maszynę do chleba. Ciasto powinno być dość lepkie. Całość dzielę na dwie części i każdą z nich przekładam do miski wysmarowanej oliwą. Odstawiamy w ciepłe miejsce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mleczna kanapka 82

Mleczna kanapka to smaczne i delikatne ciasto składające się z kakaowego biszkoptu przełożonego śmietankowym kremem. Składniki Biszkopt: 3 jajka 125g cukru śmietana 20% 125 ml (śmiało można zastąpić np 18% z Piątnicy, gęsta) 125g mąki 40g kakao 5g proszku do pieczenia Masa: 500g serka mascarpone 70g miodu śmietanka 30% 200ml 100g cukru pudru Przygotowanie Biszkopt: w jednej misce zmieszać suche(...)przeciąć na pół. Masa: mascarpone i miód z miksować na małych obrotach na gładką masę, w osobnej misce śmietankę z cukrem pudrem. Wszystko połączyć i wyłożyć na jedną połówkę ciasta, wyrównać, przykryć drugą połową. Odstawić do lodówki na 2h. Autor przepisu: Magdalena Artykuł Mleczna kanapka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Chrupiące stripsy 80

całą noc do lodówki. W osobnej miseczce ubijamy jajka z wodą, aż dokładnie się połączą, dodajemy pół łyżeczki soli, mieszamy i zaczynamy stopniowo dodawać mąkę. Mamy otrzymać gęste ciasto, leniwie spływające grubą wstążką. Najlepiej ciasto mieszać za pomocą trzepaczki lub rózgi. Mieszamy szybko, żeby za bardzo ciasta nie na grzać. Olej rozgrzewamy do 190 stopni. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy(...)mące, zanurzamy w cieście i obtaczamy dokładnie w panko. Smażymy 3 kawałki jednocześnie około 6-7 minut, aż będą złociste. Jeśli macie grube kawałki to smażcie 1-2 minuty dłużej. Usmażone chrupiące stripsy przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Jeśli nie macie wymienionych przypraw, użyjcie gotowej przyprawy do kurczaka czy do dań meksykańskich, lub wykorzystajcie swoje ulubione przyprawy Zamiast

ladykitchen
Kubdari, kazachski placek mięsny 86

dobrze że nie ketchup.. Ten przepis jest inspirowany przepisem ze strony www.polakogruzin.pl , gdzie znajdziesz oryginał Swój przepis nieco zmieniłam i dopasowałam do smaków rodzinki składniki na 6 porcji: ciasto: 0,5 kg mąki pszennej, 1 łyżka stołowa soli, 1 łyżeczka suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 stołowa łyżka oleju roślinnego, 300 ml ciepłej wody farsz: 1 kg mielonego mięsa(...)ostrego (lub łagodnego) dobrej jakości ketchupu sól i pieprz do smaku smalec do smażenia tymianek i gruba sól himalajska do posypania(to już nasz wymysł ale pyszny ) Składniki na ciasto włóż do miski lub maszyny do wyrabiania i zagnieć na gładką masę, która sama odchodzi od ręki. Uformuj kulkę nakryj czystą ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wygnieć

Ogrodnik w podróży
Mini pączki budyniowe 80

Mini pączki budyniowe to ekspresowe słodkości na jeden kęs. Wilgotne w środku za sprawą jogurtu naturalnego, z zewnątrz chrupiące. Budyniu nie trzeba wcześniej robić, wystarczy wsypać do ciasta proszek. Dzięki niemu pączusie pięknie pachną… Warto spróbować! Składniki: 2 szklanki mąki 300 g jogurtu naturalnego 3 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku(...)waniliowy (proszek), cukier puder, proszek do pieczenia i spirytus. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. W dużym i niskim garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej (około 170°C). Łyżeczką nakładać ciasto (wielkości małego orzecha włoskiego) na rozgrzany olej. Nie większe bo w trakcie smażenia pączusie znacznie urosną. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Następnie wykładać na papierowe ręczniki i posypać

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania