Pierogi z bryndzą z olejem rzepakowym

Pierogi z bryndzą z olejem rzepakowym

Pierogi z bryndzą z olejem rzepakowym

Przepis na : obiad

Nie ma nic lepszego niż micha gorących pierogów kiedy jest zimno popijanych żurem.  Moje pierogi są  z mąki orkiszowej jasnej i pełnoziarnistej. Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki letniej wody 2 łyżki oleju  + mąka do podsypywania Farsz: 8 średniej wielkości ziemniaków 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki majeranku cebula olej sól i dużo pieprzu do smaku 2-3 kostki sera bryndza ( po 80 g -  w zależności ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.