ciasto - 162322 przepisów (strona:3426/10822)

Twarogowa mini pizza 45

Pizza z ciasta twarogowego? Tak! Zapraszam Was na fantastyczny przepis, który pokocha Wasza rodzina. To świetna opcja, gdy macie ochotę na coś pizzopodobnego Jak dla mnie to to ciasto twarogowe smakuje super i w jakimś stopniu faktycznie przypomina spód do pizzy. Do tego robi się je znacznie szybciej niż tradycyjną pizzę, więc jest to fajna opcja „na ostatnią chwilę(...)kaprys na pizzę. Przepis znalazłam na portalu Przyślij Przepis, wypróbowałam go z przyjemnością i zapisałam do powtórnych wykonań. Bo powtórki będą na pewno. Polecam i Tobie te twarogowe pizzerinki. Ciasto: 125 g półtłustego twarogu 1 jajko 20 g śmietanki 30% 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 170 g mąki (dałam 150 g mąki orkiszowej jasnej

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe szyszki 26

dodawania grusze k) Czekoladowe płatki w kształcie łódeczek Cukier puder Sposób przygotowania: Przygotowanie bazy: Ostudzone brownie rozbij w dużej misce za pomocą elektrycznej trzepaczki lub ręcznie, aż powstanie plastyczne ciasto. Formowanie szyszek: Z powstałego ciasta uformuj stożki przypominające kształtem szyszki. To świetna zabawa – maluchy mogą wczuć się w rolę małych cukierników! Dekorowanie płatkami: Zaczynając od czubka, wciskaj kawałki czekoladowych płatków

Niezły Młynek
wafelki dwukolorowe 18

składniki: 1 opakowanie wafla 250 g mleka w proszku 250 g masła 120 g cukru 150 ml wody 1 i 1/2 łyżki kakao 1 łyżka mleka

Domowy Smak Jedzenia
Wilgotny piernik z orzechami 31

Wilgotny piernik z orzechami Dziś mam dla Was przepis na pyszny, wilgotny, dosłownie rozpływający się w ustach piernik z orzechami. Idealne ciasto na zbliżające się święta. Ten piernik zawsze przygotowuje się na oleju rzepakowym, dzięki temu całe przygotowanie jest nie tylko ekspresowe i proste, ale ciasto dłużej zachowuje swoją świeżość i jest tak pysznie wilgotne.  Dlaczego warto wybierać olej(...)rzepakowy? Olej rzepakowy to doskonała alternatywa masła. Olej ma neutralny, przyjemny smak i aromat, który nie zmieni smaku naszego ciasta. Jest wygodny w zastosowaniu, nie trzeba go rozpuszczać i ma cenne wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Więcej na ten temat przeczytacie tutaj: https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/dlaczego-warto-zastapic-maslo-przepisach-ciasto-olejem-rzepakowym Ja zawsze mam w kuchennych szafkach olej rzepakowy i chętnie z niego korzystam przygotowując słodkie i wytrawne

Słodkie okruszki
domowe wafle z mlekiem w proszku jak z PRLu 24

składniki: 1 opakowanie wafli 250 g mleka w proszku 250 g masła 200 g cukru (jak dla mnie to za dużo następnym razem dam mniej) 2

Domowy Smak Jedzenia
Szarlotka klasyczna 377

Szarlotka z kruszonką to klasyczny przepis na szarlotkę, który z pewnością każdy z Was pamięta jeszcze z czasów dzieciństwa. Kruche i delikatne ciasto w połączeniu z musem jabłkowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Artykuł Szarlotka klasyczna pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Placek ze śliwkami i kruszonką – kuchnia podkarpacka 20

Placek ze śliwkami i kruszonką – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: powiat strzyżowski Późne śliwki smakują najlepiej, dlatego jeśli jeszcze je macie, proponuję proste ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką. Niewiele pracy, a dużo przyjemności :) Przepis pochodzi z publikacji Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia Pro Carpathia pt. „Wielka księga tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Placek ze śliwkami i kruszonką – kuchnia podkarpacka Składniki(...)blaszkę 25x35 cm: Ciasto: 260 g mąki pszennej 175 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru 3 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej (można zastąpić cukrem waniliowym) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany szczypta soli Kruszonka: 125 g mąki pszennej 75 g masła 75 g cukru szczypta soli Owoce: 500 g śliwek (najlepiej węgierki) Zaczynamy od kruszonki. Składniki rozcieramy

Trzeci talerz
Ciasto Lotus z polewą 36

mikserem miksujemy na jasny, puszysty krem. Nie przestając miksować, cienkim strumieniem dolewamy olej oraz mleko. Dodajemy esencję waniliową. Dodajemy suche składniki i miksujemy krótko, tylko do połączenia. Przelewamy ciasto do blachy, wyrównujemy i pieczemy około 35 minut minut, aż stanie się złociste, a patyczek będzie czysty. Wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia – ja około po 5 minutach wspomagając się papierem(...)wyciągam ciasto z formy na kratkę, aby nie zaparowało się na dnie.   Gdy ciasto ostygnie, zabieramy się za krem – do miski żaroodpornej wlewamy śmietankę i dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Rozpuszczamy czekoladę nad kąpielą wodną. Odstawiamy do ostygnięcia.   Do miski przekładamy masło i miksujemy mikserem aż stanie się dużo jaśniejsze i puszyste. Dodajemy do niego krem Lotus, kakao

Smaczna Strona
Babeczki z budyniem 76

Przepis na babeczki z budyniem to jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie czegoś słodkiego do kawy. Ciasto na muffinki zrobimy bez użycia miksera, wystarczy nam tylko miska i łyżka oraz foremki do wypieków. Tak więc babeczki z budyniem robi się ekspresowo. Smak budyniu jaki dajemy do środka muffinek może być dowolny – śmietankowy, waniliowy, dobry też będzie czekoladowy. Natomiast jeżeli(...)jajko, całość dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gorzką czekoladę posiekać nożem na drobniejsze kawałki. Do formy na muffinki powkładać papilotki. Następnie do każdej foremki włożyć 2 łyżki ciasta, kolejno łyżkę przestudzonego budyniu. Przykryć kolejną warstwą ciasta. Tak przygotowane babeczki posypać kawałkami czekolady. Foremkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 30 minut. Polecam wypróbować przepis

Danka Pichci
Rogaliki Krucho Drożdżowe Z Pastą Orzechową 24

powiem zajadaliśmy się tymi rogalikami były pyszne, a że nie muszą wyrastać to szybciutko je wykonacie w domu z dowolnym nadzieniem ;) Składniki na około pół blaszki od piekarnika Ciasto: 150 g mąki 2 łyżki cukru pudru 50 g zimnego masła 12 g drożdży 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko kl M ( odłóżmy odrobinę do posmarowania rogalików ) kilka kropel esencji waniliowej(...)dziobie" łyżką w misce aby stworzyła się kruszonka. 2. Drożdże rozcieram ze śmietaną i dodaje do maki z masłem ( które są już kruszonką ;). Dodaje jajko oraz zapach waniliowy. Zagniatam ciasto. 3. Jeśli wasza pasta jest twarda zbita bo na przykład ktoś nieświadomy (mąż) wylał olej z wierzchu pasty i pasta stała się twarda to możemy dodać miodu lub/oraz łyżeczkę kwaśnej

Gotowanie...to proste !
Sernik z białą czekoladą i malinami 105

Delikatny, kremowy sernik na co dzień i na specjalne okazje. Rozkosz podniebienia dla każdego miłośnika połączenia białej czekolady i malin. Oprócz polewy z białej czekolady również

Świat Ciasta
Ciasto kokosowo- kajmakowe 24

ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać po łyżce cukru i miksować na najwyższych obrotach miksera. Mąkę oraz kakao przesiać i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 170.st.C przez 30 min. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia, a następnie przekroić na pół. Pierwszy blat biszkoptowy nasączyć połową(...)koniec wlać mleko z mąką ziemniaczaną, mieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty. Gorący krem wyłożyć na biszkopt z dżemem, przykryć drugim blatem, który również nasączamy kawą i odłożyć ciasto w chłodne miejsce aż krem całkowicie wystygnie.  Krem kajmakowy:  Miękkie masło utrzeć do białości. Następnie dodawać po łyżce kajmaku. Masę wyłożyć na ciasto.  Orzechy włoskie drobno pokroić

kulinarne odsłony pati
Królowa 45

Pyszne, eleganckie ciasto z kremem, bezą i owocami. Pięknie prezentuje się na stole i super smakuje. Zrobiłam na urodziny córki - poszło raz dwa. Bardzo polecam

Prosty przepis na
Ciasto serowe z borówkami 105

Pyszne ciasto owocowe z dodatkiem zmielonego sera. Dzięki temu dodatkowi ciasto długo jest wilgotne. Do ciasta najlepiej sprawdzą się drobne owoce. Mogą to być jagody, maliny, borówki lub jagody kamczackie. składniki: 1 kostka mielonego sera (250 g) 2 szklanki mąki pszennej 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)minut. Po wystudzeniu polać polewą z białej czekolady- czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, mleka dodajem tyle żeby czekolada swobodnie spływała z łyżki. Zamiast polewy można też ciasto posypać kruszonką.  Do odmierzania składników użyłam szklanki

Monia miesza i gotuje