Chińskie pierożki Dim Sum z wołowiną

Chińskie pierożki Dim Sum z wołowiną

Chińskie pierożki Dim Sum z wołowiną

Uwielbiam chińskie pierożki. Są delikatne, mają aromatyczny farsz i doskonale łączą się z sosem sojowym. Polecam je jako przystawkę lub jako dodatek do bulionu czy rosołu.Źródło: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego", nr 2/2014, s. 14.  Składniki: Ciasto: 30 dag mąki szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju sól Farsz: 25 dag mielonej wołowiny 1 marchewka 4 cm kawałek imbiru 2 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki sosu sojowego jajko łyżka bułki tartej chińska przyprawa 5 smaków pieprz k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Autor

PasjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sos sojowy, sosy, tarta, imbir, mielone, mąka, wołowina, cytryna, marchewka, miód, rosół, jajko, bułki, sos do jajek, mięso, przystawki, przekąski, kuchnia chińska, sos do mielonego , jajka z farszem, jak zrobić wodę z cytryna, mięso mielone, gotowana marchewka

Inne przepisy z Pasja Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.