ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy nie tylko zachwyca wyglądem, ale i smakiem. Słodka truskawka rozpływająca się w wilgotnym i puszystym cieście. Na wierzchu dodający jeszcze więcej słodkości cukier puder wieńczący super efekt wizualny. Ciasto sprawdzi się idealnie na przyjęcia(...)domowników na smaczny deser. Polecam również inną wersję ciasta z truskawkami. Bazą jest kasza jaglana i smakuje również obłędnie. Szczególnie polecam je osobom, które starają się zmniejszyć ilość kalorii w deserach. Tarta jaglana z truskawkami LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 8): 280 kcal B 8 g W 26 g T 16 g Składniki: (forma
zdrowo i aktywniepodsumowanie lipca. Jest to czas kiedy mamy dużo świeżych sezonowych owoców, dlatego dostaliście ode mnie dużo przepisów na słodko z ich wykorzystaniem. A to, że były to w większości ciasta to myślę, że wcale nie narzekacie z tego powodu.😊 Był to również miesiąc, gdzie przedstawiłam Wam produkty od POLSKIE MŁYNY, SPORT DEFINITION oraz BIFIX. Wszystkie te firmy szczerze polecam(...)niektóre ponownie pojawią się na stronie być może z konkursem dla Was. Przechodząc do tematu dzisiejszego wpisu, zdecydowaną ilością wyświetleń na pierwszym miejscu wylądował przepis na...jak zwykle ciasto.😄 Moim faworytem spośród wybranej 10 jest ciacho ze śliwkami w wersji pełnoziarnistej. Uwielbiam śliwki, dlatego co by to nie było i tak wygra u mnie.😋 Ogólnie to wybrała bym sernik
zdrowo i aktywnieSłodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne! Dodatkowo wykonane jest w wersji bez glutenu. Przygotowanie: 40 minut Koszt: Średnie Powiem Wam, że lepszego ciasta snikersa w życiu nie jadłam! Te typowe z gotowych mas krówkowych czy kajmakowych lub z batonami Snickersa mogą pójść w niepamięć! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis(...)będą dla Was istnieć. Przepis może i wymaga więcej pracy niż standardowe wykonanie, gdzie wykorzystuje się zwykłe herbatniki i wylewa gotową masę. Za to czas poświęcony na stworzenie tego ciasta na pewno wynagrodzi Wam smakiem! Po co faszerować się sztuczną masą, która zawiera na 1 miejscu CUKIER, potem mleko w proszku. Zamiast tego można stworzyć domową zdrową wersję, która
zdrowo i aktywniewielką różnicę. Jak zauważyliście dużo moich przepisów na duże blaszki, gdzie wykonujemy placki ja robię spód w formie kruszonki. Jest o wiele łatwiej, jeśli ktoś nie ma umiejętności przenoszenia ciasta bez uszkodzenia do formy. :) Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem budyniu. Szarlotka sama w sobie jest dość mokra, dzięki soczystym jabłkom, a w połączeniu z budyniem zyskujemy całkiem nowy smak! Możecie(...)Podzielcie się opinią, z jakim smakiem najbardziej Wam smakuje? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (24): 158 kcal B 4 g W 17 g T 8 g Składniki: ciasto ▪ 400 g mąki orkiszowej ▪ 2 jajka ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 50 g cukru pudru (zmielony słodzik) masa jabłkowa ▪ 1,5 kg jabłek (szara reneta
zdrowo i aktywnieNiezwykle sycący deser z kaszy jaglanej z mnóstwem zdrowych składników. Przygotowanie:30 minut Koszt:Tanie Uwielbiam ciasta na zimno z wykorzystaniem kaszy jaglanej! Zaraz po sernikach są to moje jedne z ulubionych. Nie wiele osób wie, że nadaję się ona do tworzenia takich słodkości i że użycie żelatyny tak jak w przypadkach serników jest zbędne. Kawałek tego ciasta napełni Wasze(...)orzechami i kokosem sprawia, że kubki smakowe oszaleją na tym punkcie. Może i ma trochę więcej kalorii, ale można przymknąć na to oko ze względu na wartości odżywcze tego ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (12): 251 kcal B 4 g W 31 g T 12 g Składniki: spód ▪ szklanka daktyli (namoczonych wcześniej) ▪ 3/4 szklanki płatków jaglanych
zdrowo i aktywnieBiałkowiec ze śliwkami - pomysł na wykorzystanie białek Białkowiec, czyli ciasto z białek, to jeden z lepszych pomysłów na wykorzystanie pozostałych białek. W wielu potrawach wykorzystujemy tylko żółtka, a białka niestety zostają. Osobiście, bardzo ale to bardzo, nie lubię wyrzucać jedzenia i staram się wykorzystywać wszystko co mam w lodówce. Dlatego zawsze zbieram pozostałe białka do słoika i dzięki temu białkowiec(...)szczyptą soli. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy cukier. Następnie, cały czas ubijając białka, dodajemy pozostałe składniki - mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i mleko z wanilią. Gotowe ciasto wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub do silikonowej formy. Na wierzchu układamy połówki śliwek i posypujemy je cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem. Białkowca pieczemy ok. 50-60 minut
Gotujemy i jemyłyżkę cukru pudru, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę spirytusu lub octu i całość doprawiamy szczyptą soli. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wyrabiamy (ugniatamy) do momentu uzyskania jednolitej kuli ciasta. Przygotowane ciasto warto „ubić” wałkiem tak aby dostały się do środka pęcherzyki powietrza. Ciasto rozwałkowujemy, składamy na pół i wałkujemy i tak kilka razy. Dzięki temu faworki będą(...)bardziej delikatne. Takie ciasto zawijamy w folię spożywczą i pozostawiamy na 30 min w lodówce. Następnym krokiem jest rozwałkowanie ciasta wałkiem i ponacinanie go na paski o wymiarach 10-12 cm długości na około 3 cm szerokości. Każdy pasek dodatkowo nacinamy na środku. Kolejnym etapem jest przełożenie jednego końca paska przez nacięty na środku otwór i zawinięcie go, dzięki czemu
Blog kulinarny S9.PLCiasto, które swoim wyglądem, zaskoczy Waszych gości. Jest bardzo truskawkowe i do tego z wyglądu, można powiedzieć, że przypomina igloo. W internecie znajdziecie je również pod nazwą “truskawkowe iglo” czy po prostu “ciasto z truskawkami”. U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt(...)biszkopt!). Pozostałe truskawki układamy w na biszkopcie i zalewamy tężejącym musem z truskawek. Odstawiamy do lodówki na min. 2-3 godziny (ja odstawiłam na całą noc). Przed podaniem ciasto wykładamy na talerz i odrywamy z wierzchu papier. Oprószamy cukrem pudrem lub polewamy delikatnie polewą. Smacznego! Artykuł Ciasto truskawkowiec pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourselfCiasto czekoladowe z masłem orzechowym to jedno z najłatwiejszych ciast, które już niejednokrotnie gościło wśród moich wypieków. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty niespodziewanych gości lub nagłej ochoty na coś słodkiego. Ja je piekę, ponieważ uwielbiam ten czekoladowy smak z delikatnie orzechową nutą. Ciasto jest puszyste, zawsze pięknie wyrasta, więc nie ma opcji, aby się nie udało! A jeśli wolicie bardziej(...)utrzeć z cukrem do białości, a następnie kolejno połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ostudzoną masą czekoladową. Na końcu delikatnie wmieszać uprzednio ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 35-37 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z dodatkiem
Di gotujeSkładniki – porcja na formę o średnicy 24 cm: Ciasto: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 3/4 szklanki śmietany, 3/4 szklanki oleju, 3 szklanki mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia 250-300 gram dowolnych owoców. Kruszonka: 2 łyżki masła, 3 łyżki mąki, 1 łyżka cukru Krok 1 Wszystkie składniki na ciasto po za owocami przekładamy do miski i dokładnie mieszamy(...)pomocą widelca. Krok 2 Gdy ciasto odchodzi od brzegów miski przekładamy je do formy wysmarowanej olejem. Na wierzchu układamy owoce. Krok 3 Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą w misce za pomocą dłoni, a następnie posypujemy kruszonką surowe ciasto. Krok 4 Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach (góra, dół) Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
Coś bym zjadłajuż wiecie nie jestem fanem czekoladowych ciast, ale sprawdziłam i posmakowałam. Goście się zajadali. Babka mokra i mocno czekoladowa. Ciasto jest naprawdę dobre. Wykonanie ciasta – masło, cukier i czekoladę rozpuścić na garnuszku z parującą wodą. Jak już wszystko się rozpuści dodać migdały. Odstawić żeby ostygło. Żółtka lekko ubić i dodać do masy, wymieszać. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia(...)pianę. Ja do białek zawsze dodaję szczyptę soli. Ubite białka wmieszać delikatnie w masę czekoladową. Pieczenie – keksówkę o długości 25 cm wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 40-45 minut. Do suchego patyczka. Posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego
Kuchnia PokoleńNajprostsze babeczki cukiniowe zrobione z ciemnej, pełnoziarnistej mąki, posypane borówkami. Bez cukru. Muffiny to idealne wypieki dla niedzielnych cukierników, czyli takich co to robić ciastek i ciast nie potrafią, bo wychodzą zawsze. Takie też są cukiniowe babeczki – proste jak dodawanie 2 i 2. Po prostu wystarczy połączyć składniki, przełożyć do foremek i upiec. Cukiniowe babeczki są wilgotne, aromatyczne, słodkie choć(...)nich grama cukru. W każdym razie przetworzonego. Zamiast niego użyliśmy drobno pokrojonych daktyli. Zamiast białej mąki dodaliśmy pełnoziarnistej, ciemnej mąki. Jeśli spodobają Wam się babeczki spróbujcie przepis na ciasto z cukini oraz na babeczki z cukini bez mąki Składniki: Suche składniki 11/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (360 ml) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki
Niedzielny kucharzWitajcie :) Biszkopt to chyba najprostsze ciasto jakie można upiec. Ma tą zaletę że można do niego dodać kawę,kakao, mak co tylko chcecie i zawsze wyjdzie. W okresie letnim często go piekę z różnymi dodatkami. Dzisiaj o smaku kawowym. Idealne ciasto do kawy. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka gorzkiego(...)przesiewamy z kawą rozpuszczalną kakao,mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką.Na samym końcu dodajemy olej jeszcze raz delikatnie mieszając. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka.Około 25/30 minut w zależności od piekarnika. Upieczony biszkopt wyciągamy z blaszki np: na ściereczkę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Blaszkę
Sama słodycz i szczypta chiliPyszne, wilgotne, bananowo-czekoladowe ciasto... 😊 Przepis pochodzi ze strony link , dodałam drobne modyfikacje i wyszło bardzo pysznie. I co najważniejsze, wszystko trzeba tylko wymieszać, bez miksera, mała ilość brudnych naczyń. Same plusy 😁. Poza jednym!...ciasto szybko znika 😜🙉 Składniki: (keksówka 30x11) 3 szklanki mąki - 375 g ½ łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka
Gotuj z Agnessię go z rozpuszczonej czekolady, masła, jajek, cukru i niewielkiej ilości mąki. Nie ma w nim jednak ani proszku do pieczenia, ani sody oczyszczonej, co w praktyce oznacza, że ciasto wychodzi zbite i lekko wilgotne. Brownie, które widzicie na zdjęciach to mój debiut, przed jego zrobieniem przeczytałam mnóstwo przepisów i wybrałam z nich te, które wydawały się najmniej skomplikowane. Choć(...)muszę przyznać, że miałam pewne wątpliwości, co do tego ciasta, po zjedzeniu mogę zapewnić: jest warte każdej pochłoniętej kalorii! Na pewno zasmakuje fanom dosyć słodkich wypieków, dla mnie idealnie komponowały się tutaj lekko kwaskowe maliny. Ciasto piekłam w niedużej metalowej foremce o wymiarach 18×20 cm. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru
Ciastkozercy