ciasto - 162020 przepisów (strona:1896/10802)

Szybkie Ciasto z Truskawkami 71

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W dzisiejszym wpisie – pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami. Jest puszyste, wilgotne i pięknie pachnie. Z pewnością posmakuje każdemu z Was! Składniki na biszkopt 1 szklanka mąki, 6 jajek, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. Przygotowanie Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, a następnie żółtka, miksować do połączenia składników(...)przekrawamy na 2 części. Jedną cześć biszkoptu smarujemy 1/2 gotowej masy. Następnie wykładamy truskawki, które pokrywamy pozostałą masą. Na górę nakładamy drugą część biszkoptu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie Ciasto z Truskawkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Drożdżowa strucla z serem i truskawkami 109

Ależ puchata, prawie uciekła z największej formy keksowej jaką posiadam. Może nie do końca stanowi wdzięczny podkład pod truskawki,  które nie mają szans na zatopienie się w gęstym cieście drożdżowym.  Ale w sumie...to chaotyczne rozłożenie uciekających owoców  na powierzchni chałeczki - dodaje jej uroku.  Polana sporą ilością lukru cytrynowego,  z warstwą słodkiego serka wewnątrz, jest(...)starych torów. Z kawą w papierowym kubku, idąc pomiędzy zarośniętymi szynami skubałam dziś ostatnią pulchną kromkę, wsadzoną do papierowej torebki. Słodkie plenerowe śniadanie.  Z szynami pod stopami :) Składniki ciasta drożdżowego: 450 gram mąki pszennej 1 jajo rozmiar L 50 gram cukru 50 gram masła 150 ml mleka 20 gram świeżych drożdży Nadzienie: 150 gram serka śmietankowego 1 łyżka cukru

Kronika Piekarnika
Chlebek z estragonem do odrywania 60

Wlać 100 ml ciepłej wody, wymieszać widelcem, zabierając odrobinę mąki. Pozostawić do namnożenia się drożdży. Gdy drożdże wyrosną, całość wymieszać ręką. Dodać sól i stopniowo dolewając resztę wody, wyrabiać ciasto na gładką masę, odchodzącą od rąk. Polać ciasto olejem i jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto uformować w kulę i przykryć ściereczką. Pozostawić do wyrośnięcia. W czasie wyrastania ciasta wymieszać masło(...)estragonem. Ciasto wyłożyć na blat posypany mąką. Uformować ponownie w kulę i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Szklanką wykrawać krążki. Resztki ciasta ponownie wyrobić, rozwałkować i wykroić krążki, aż zużyje się całe ciasto. Każdy krążek posmarować odrobiną estragonowego masła, złożyć wzdłuż średnicy i zgiąć, jak pokazuje zdjęcie. Krążki z masłem estragonowym układać ciasno w keksówce w dwóch warstwach

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciastka z miętą pieprzową i gorzką czekoladą 64

niej utartą miętę w moździerzu, przesianą dodatkowo przez sitko aby pozbyć się zgrubień z liści. Taki proszek dosypuję do roztopionej czekolady tworząc nowy smak albo służy mi do posypywania ciast z polewą, naleśników na słodko czy innych placków a nawet leniwych klusek. Pomysłów może być wiele. W upalne dni, mam nadzieję, że takie będą, mam różne gatunki mięty na balkonie(...)miętę bardzo delikatnie a ciastka dodatkowo są chrupiące, nie za bardzo słodkie no i z nikają niestety. Wstyd pisać, bo w ciągu 2 dni:).  Uwaga co do gęstości ciasta.  Ciasta raczej nie da się wałkować, chyba, że podsypiemy więcej  mąki, jednak nie polecam. Ciasto można formować w kulki, które są stabilne . Jajka u mnie ważyły ze skorupką

Leśny Zakątek
Przepis na naleśniki z mąki migdałowej 175

które może być na śniadanie, obiad i kolację.  👉Jak zrobić naleśniki z mąki migdałowej❓     Trzeba odrobinę cierpliwości i...   Link do filmu z przepisem Przepis na CIASTO na naleśniki KETO - Naleśniki z mąki migdałowej - Posiłek białkowy -31 1   Składniki: 130g mąki migdałowej 4 jajka rozmiar L lub 5 sztuk rozmiar M 40g oliwy, oleju, masła(...)szczypta soli i porządnie je ubijamy. Następnie dodajemy mąkę, śmietankę (zużyłam 250ml, wszystko zależy od chłonności mąki), oliwę i całość dokładnie mieszamy. Zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto dokładnie mieszamy i jeśli jest bardzo gęste to dodajemy jeszcze śmietanki lub wody. Ciasto ma być gęściejsze niż na tradycyjne naleśniki.     Rozgrzewamy patelnię (należy ją natłuścić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szybkie ciasto truskawkowe + film 60

Szybkie ciasto truskawkowe z herbatnikami, truskawkami i pianką truskawkową to świetna propozycja na deser lub podwieczorek, zwłaszcza, że sezon truskawkowy w pełni. Przygotowanie takiego deseru jest błyskawiczne, bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity, po prostu niebo w gębie.     składniki na formę 25×35 cm 500 g truskawek 160 g herbatników pianka 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki(...)truskawkowe 250 ml gorącej wody cukier puder do posypania ciasta przepis Galaretki truskawkowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 250 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Opłukane i obrane z szypułek truskawki kroimy na mniejsze części. Na dnie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Na ciastkach równomiernie rozprowadzamy pokrojone truskawki

Smakowite Dania
Sernik karmelowy na zimno – prosty przepis na sernik bez pieczenia 74

Przepis na sernik karmelowy na zimno to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz z sera z wiaderka. Sernik przygotowałam na ciasteczkowym spodzie, a do masy serowej dodałam karmelową czekoladę. Jak zrobić sernik na zimno z karmelową czekoladą? Przygotowanie sernika rozpoczynamy od zrobienia spodu – czyli wymieszania pokruszonych ciasteczek (np. herbatników) z roztopionym masłem. Masa serowa składa się z sera z wiaderka(...)wymieszanego z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym, roztopioną karmelową czekoladą, bitą śmietaną oraz żelatyną. Na wierzch ciasta wylewamy karmelową czekoladę roztopioną z dodatkiem śmietanki. Przepis na sernik karmelowy krok po kroku Sernik na zimno z karmelową czekoladą Via Gusto Przepis na sernik karmelowy na zimno to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz z sera z wiaderka. Sernik przygotowałam na ciasteczkowym spodzie

Via Gusto
ciasto kruche z rabarbarem 73

Kruche ciasto z rabarbarem przygotowane według tego przepisu jest pyszne, łatwe do zrobienia i pięknie pachnie. W naszym domu to obowiązkowy wypiek w sezonie rabarbarowym.  składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 3 żółtka 2-3 łyżki gęstej śmietany 500 g rabarbaru(...)wykonanie: Rabarbar obieram, kroję na kawałki, zasypuję cukrem i odstawiam do lodówki, żeby puścił sok. Mąkę, cukier, masło, proszek do pieczenia, śmietanę oraz żółtka łączę i wyrabiam na gładkie ciasto. Ciasto dzielę na dwie części, jedną chowam do lodówki, a drugą wyklejam foremkę o średnicy 26 cm. Odsączony rabarbar mieszam z mąką ziemniaczaną i rozkładam równomiernie na cieście. Na wierzchu

babka w formie
Rabarbarowa chmurka 69

sezonie na rabarbar obok najprostszego biszkoptowego ciasta z tym warzywem lubię sobie pokombinować i zrobić coś czego nie próbowałam. Tym razem początkowo miało to być ciasto z budyniem i bezą, ale odkryłam, że w lodówce zalega śmietanka 30% i finalnie powstało to pyszne ciasto - czyli rabarbarowa wersja popularnej malinowej chmurki. Nie będę się rozpisywać jakie to było dobre, bo wystarczy(...)spojrzeć na zdjęcie i wiadomo, że nie mogło być inaczej. Ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 150 g masła (lub margaryny) 5 żółtek 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33

Cynamonowe szczęście
Ciasto z rabarbarem i borówkami 74

Pyszne ,puszyste i z sezonowymi owocami. To ciasto , które ja dziś podaję do kawki. Może i ty się skusisz. Zapraszam na ciasto z rabarbarem, borówkami i kruszonką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 jajka (temp. pokojowa) pół szklanki oleju lub rozpuszczonego masła pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu naturalnego(...)masę na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejszamy obroty i stopniowo dodajemy pozostałe składniki: cukier, olej, olejek lub cukier waniliowy ,mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy tylko do połączeni składników. Ciasto wylewamy do blaszki , wykładamy owocami i posypujemy kruszonką. Pieczmy 40 min w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy z ulubioną kawą, szklanką mleka lub herbatą ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto

Do Garów!
Pieczenie sernika w kąpieli wodnej 63

Pieczenie sernika w kąpieli wodnej to jedna z technik przygotowania tego wspaniałego ciasta. Sernik zawsze wychodzi równy, nie pęka i przede wszystkim jest obłędnie smaczny. Proces ten polega na tym, że podczas pieczenia woda zaczyna w piekarniku parować i ciasto wyrasta bardzo powoli, zachowuje swój kształt i wygląd. Pieczenie sernika w kąpieli wodnej spowoduje, że ciasto będzie delikatne, odrobinę wilgotne(...)czym polega? Najprościej mówiąc pieczenie w kąpieli wodnej, polega na umieszczeniu w piekarniku naczynia z wlaną wodą, która w wysokiej temperaturze zacznie parować i wytworzy parę wodną w piekarniku. Ciasto dzięki temu będzie powoli wyrastać. Jak piec w kąpieli wodnej? Są znane dwie techniki, jedna z nich bazuje na tym, aby na dnie piekarnika umieścić naczynie żaroodporne z wodą. Druga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Co jeść po zawale 65

ryż paraboliczny, pumpernikiel Unikaj: pieczywa jasnego oraz pieczywa cukierniczego (np. chałka, słodkie bułki), białego ryżu makaronów z mąki pszennej i drobnych makaronów, płatków błyskawicznych, gotowych słodzonych mieszanek musli, gotowych ciast i ciasteczek. Mięso, wędliny i ryby po zawale - co jeść po zawale Tłuste ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, które mają właściwości przeciwzapalne i są dobre dla serca. Wskazany jest

Cztery Fajery
Nadziane muffiny rabarbarowe z kruszonką 80

mogłby zostać uchwycone w kadrze... Zapewniam jednak, że są to jedne z najpyszniejszych wiosennych muffin z rabarbarem, jakie zjecie w tym sezonie! :) Lekko kwaśne kawałeczki rabarbaru zatopione w złotym cieście babeczek troskliwie tulą się do śmietankowego nadzienia na bazie twarożku i mascarpone. To wyjątkowo kremowe i uzupełniające się połączenie, gdzie słodycz przeplata się z rabarbarowym charakterem i soczystością. W zwieńczeniu(...)korona słodkich wypieków - kruszonka, która przykrywa nadzienie i mięciutkie ciasto, by wprowadzić odrobinę chrupiącej rozkoszy. Tak, trzeba przygotować 3 miseczki do zrobienia tych muffinek i w każdej z nich wyczarować osobną warstwę ale obiecuję, że wszystko przygotujecie w mgnieniu oka, a efekt rozłoży Was na łopatki! Każda muffinka to eksplozja smaku i połączenie kilku tekstur w każdym kęsie. Złociste, pękate

Kuchnia w Słońcu Skąpana