Masa: 300 ml śmietany 36% 2 śmietanki fixy 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: owoc granatu -----------------Ciasto: Szpinak rozmrażamy i odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody.Do miski wybijamy jajka,dodajemy cukier i miksujemy na wysokich obrotach do całkowitego rozpuszczenia się cukru.Dodajemy pomału olej,nie przerywając miksowania.Następnie dodajemy przesiane oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.Na koniec dodajemy(...)szpinak,delikatnie mieszamy.Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o wymiarach 25 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w temperaturze 180'C przez 1 godzinę lub do tak zwanego "suchego patyczka".Studzimy. -----------Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno,pod koniec ubijania dodajemy fixy i cukier puder. Z ciasta odcinamy wierzch i rozdrabniamy odciętą górną część na okruszki.Na ciasto wykładamy śmietanę,posypujemy obficie okruszkami
w mojej kuchnibardzo pyszne połączenie. Torcik pięknie się prezentuje na stole to można zaskoczyć nim gości. Zapraszam:) Przepis bierze udział: LAYMAN OD KUCHNI- BITWA NA PRZEPISY Składniki: Ciasto: 20 dag szpinaku ( mrożonego i rozdrobnionego ) 2 jajka pół szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli półtorej łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki krupczatki(...)Dodatkowo: 25 dag sera białego ( półtłustego ) 2 łyżki śmietany 12 % kawałek dojrzałego awokado pół pęczka szczypiorku pół pęczka rzodkiewek 3 jajka sok z cytryny sól do smaku Wykonanie: 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z namiaru wody. Jajka miksujemy mikserem na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Następnie wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i sól
Izabelawkuchniłyżka cukru pudru - sok z ½ limonki Dodatkowo: - dżem jagodowy - owoce do ozdoby (owoce granatu, borówka, porzeczka…) Szpinak rozmrażamy i odciskamy na gęstym sitku. Ponieważ ja mroziłam specjalnie szpinak do tego ciasta (nie miałam pewności kiedy je upiekę, stąd mrożenie) już przed mrożeniem dokładnie go osuszyłam. Szpinak zmiksowałam w blenderze. Całe jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukry i ubijamy na gładką(...)zwiększyłam o połowę proporcje składników. Ciasto zachwyca swoim wyglądem. Dodatek dżemu jagodowego, cytryny i limonki nadaje mu lekki , orzeźwiający aromat. Ten dodatek to coś dla tych, co nie lubią szpinaku – ciasto ma smak cytrynowy. Gorąco polecam, na święta … i nie tylko. Smacznego. Organizatorką wydarzenia na FB Zielono mi! 7 jest Małgosia i jej Trochę inna cukiernia . Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkoSzpinak z łososiem zapiekany w cieście francuskim to szybka ale pyszna przystawka. Można do niej wykorzystać mrożony szpinak i gotowe ciasto francuskie co znacznie skraca czas przygotowania i ułatwia przygotowanie składników. Przystawka ta ładnie się prezentuje i jest bardzo dobra. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego zwiniętego w rulon Około 200 g wędzonego łososia w plastrach około 400 g szpinaku(...)szpinaku. Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy pokruszony ser feta i śmietanę. Gotujemy na małym ogniu aż płyn odparuje, zostawiamy by trochę ostygł. Rozwijamy ciasto francuskie. Na ciasto nakładamy równomiernie przygotowany szpinak, a następnie plastry łososia. Tak przygotowane ciasto zwijamy w luźną roladę, żeby ciasto mogło urosnąć również wewnątrz. Przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy na złoty kolor około
Mama Gotujebułek hamburgerowych . Tym razem chciałam zabarwić marchewką chałkę, a dla kontrastu dodałam trochę zieleni ze szpinaku. Dodatek marchewki i szpinaku nie wpływa jakoś specjalnie na smak chałki, ale jest kolorowo, odrobinę warzywnie i wesoło. Składniki CIASTO BIAŁE 8 g świeżych drożdży 200 g mąki tortowej 120 ml mleka(...)roztopionego masła 20 g cukru CIASTO SZPINAKOWE 8 g drożdży 200 g mąki tortowej 20 g cukru 15 g roztopionego masła 60 ml mleka 60 g świeżego szpinaku CIASTO MARCHEWKOWE 8 g drożdży 200 g mąki tortowej 20 g cukru 15 g roztopionego masła 100 ml mleka 20 g świeżej obranej czarnej marchwi DODATKOWO 1 jajko Wykonanie CIASTO BIAŁE
Tajemnice Smakuidentyczny, a nie wiem kto pierwszy go umieścił. Jako źródło, z czystym sumieniem mogę podać Internet;) Drukuj Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem Składniki Ciasto 450g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 2 szkl. mąki krupczatki 1 szkl. cukru 3 jajka 1 Szkl. oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1/2 owocu granatu Do nasączania 1 szklanka wody(...)gorącej wody Krem jogurtowy 800 g jogurtu greckiego Ilość dowolnego słodzidła (erytrol, ksylitol, słodzik, stewia, miód) do smaku 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 1/3 szkl. gorącej wody Sposób przygotowania Ciasto: Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć na sitku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec, dodajemy wolnym strumieniem
Mieszam w Garnkuoleju, 1 i 1/3 szklanki cukru, 4 mandarynki. Wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozmrożony i odcedzony szpinak Ciasto dokładnie mieszamy łyżką i wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta odcinamy jego wierzch
paapilotkaadorsz, opakowanie brykietów mrożonego szpinaku ,, 2 ząbki czosnku opakowanie ciasta francuskiego,, 1/4 szklanki śmietanki 1 trójkątny serek śmietankowy pieprz, sól(...)czekamy aż się zarumienią ( na małym ogniu!). Gdy czosnek się zarumieni dodajemy zamrożony szpinak, przyprawiamy solą i czekamy aż woda odparuje. Dorsza doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na środek ciasta szpinak. Wszystko zawijamy w ciasto francuskie, ciasto przez włożeniem do piekarnika smarujemy odrobiną oleju. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C i pieczemy przez ok 30 minut na najniższym poziomie
w mojej kuchniZapraszam dzisiaj na ostatnio bardzo modne ciasto ze szpinakiem „leśny mech”. Ciekawie się prezentuje, w pięknym zielonym kolorze, z czerwonymi pestkami granatu. W smaku delikatnie cytrynowe i waniliowe. Ciasto wilgotne i smaczne. Po wyjęciu z piekarnika może trochę opaść, polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux oraz White Rose . Składniki: 4 jajka 1 szklanka(...)mikserem ustawionym na najwyższe obrote przez około 6 minut. Następnie, ciągle mieszając łyżką lub szpatułką, wlać powoli olej. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać zmielony szpinak, aromat i dokładnie wymieszać. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średniacy 26cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym
Mała CukierenkaZapraszam dzisiaj na ostatnio bardzo modne ciasto ze szpinakiem „leśny mech”. Ciekawie się prezentuje, w pięknym zielonym kolorze, z czerwonymi pestkami granatu. W smaku delikatnie cytrynowe i waniliowe. Ciasto wilgotne i smaczne. Po wyjęciu z piekarnika może trochę opaść, polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux oraz White Rose . Składniki: 4 jajka 1 szklanka(...)mikserem ustawionym na najwyższe obrote przez około 6 minut. Następnie, ciągle mieszając łyżką lub szpatułką, wlać powoli olej. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać zmielony szpinak, aromat i dokładnie wymieszać. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średniacy 25-26cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60-65 minut. Piekłam
Mała Cukierenkazmiękną, dodaj czosnek, gałkę muszkatołową i czosnek. W głębokiej mięsie wmieszaj rózgą jajka, dodaj mleko. Krok 4 Wyciągnij ciasto z piekarnika. Obniż temperaturę do 190 st. Wyłóż na wierzch ciasta szpinak, posyp groszkiem. Zalej całość masą jajeczno-serową. Posyp szczypiorek, wstaw do piekarnika i piecz przez 45 minut. Podawaj tartę na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Tarta pysznie smakuje(...)dowolną sałatą, skropioną lekkim miodowo-cytrynowym dresingiem. Smacznego! Artykuł Tarta na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpianką truskawkową. Ciacho jest łatwe do wykonania i bardzo efektowne. Uwaga – szpinaku wcale nie czuć w smaku, a jedynie nadaje piękny kolor. Polecam wypróbować! Składniki: Ciasto: 150g świeżego szpinaku Baby 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone(...)galaretka truskawkowa 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki cukru Pianka truskawkowa: 250 ml śmietanki kremówki 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka gorącej wody Dodatkowo: truskawki do ozdoby *** Przygotowujemy ciasto: szpinak zalewamy olejem i całość blendujemy na gładką papkę *** *** Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy zblendowany szpinak i mieszamy *** *** Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy
Blog z Apetytemciasto na jej powitanie. Jakie? Ano zielone! Jest to zielona keto babka szpinakowo- kokosowa. Równie smaczna co intensywna w kolorze. 🙂 I zapewniam, że nie trzeba się bać udziału szpinaku w słodkim cieście- nie jest on bowiem wyczuwalny. Szpinak w roli głównej Oczywiście świeżego szpinaku o tej porze roku się nie uświadczy, stąd ponowny udział mrożonek w przepisie. Przy okazji przepisu(...)uwaga na zawartość cukru!) Polewa 2 łyżki musu kokosowego 2 łyżki gęstego jogurtu kokosowego 8 kropli stewii w płynie 2 garście pistacji posiekanych na mniejsze kawałki Sposób przygotowania Ciasto szpinakowo- kokosowe Szpinak całkowicie rozmrozić na sitku, po czym całkowicie odsączyć z wody. Zblendować go z olejem. Jajka ubić na puszystą jasną masę razem z erytrytolem. Pod koniec ubijania dodać szpinak
Modern Cave GirlBardzo szybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Trójkąciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem są przepyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie pasują do wszelkiego rodzaju dipów i sosów. Z poniższego przepisu wychodzi 12 dużych trójkącików, ale ich wielkość zależy tylko od Was. Trójkąciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Składniki: 1 duże ciasto francuskie (375 g) 225 g mrożonego(...)rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem około 25-30 minut, aż trójkąciki się zezłocą. Podajemy w towarzystwie dipów, np. czosnkowego lub tzatzików . Smacznego Artykuł Trójkąciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje