ciasto ze słonecznikiem - 3356 przepisów (strona:99/224)

Owsiane ciasteczka kakaowe z ziarnami 100

kakaowe z ziarnami  Dziś na podwieczorek polecam polecam pyszne owsiane ciasteczka kakaowe z ziarnami . Są ekspresowe w przygotowaniu, można je upiec na ostatnią chwilę i zawsze się udają. Ciasto na razowe ciastka owsiane nie wymaga chłodzenia, wałkowania i wycinania foremkami - wystarczy tylko uformować kuleczki i piec.  Kakaowe owsiane ciasteczka z płatków owsianych górskich są zdecydowanie zdrowsze niż tradycyjne(...)proszku do pieczenia, ok. 40 g ziaren (u mnie pół na pół ziarna słonecznika z ziarnami sezamu) Owsiane ciasteczka kakaowe z ziarnami, przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem (2-3 minuty). Dodać jajko, zmiksować. Wsypać płatki i mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, krótko zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gęste, zmienić mikser na szpatułkę lub łyżkę, dodać ziarna i wymieszać

Lekcje w kuchni
Miseczki na sałatkę 387

feta ziarna słonecznika czerwona cebula domowy sos czosnkowy  (http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2014/03/podstawowy-sos-nadajacy-sie-do-wielu.html) Przygotowanie:  Drożdże mieszamy z mlekiem i cukrem, dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Taki zaczyn pozostawiamy, aż "ruszy" czyli zwiększy swoją objętość.  Dodajemy do niego jajko, sól, przyprawę kebab-gyros, olej i mąkę. Wszystkie składniki mieszamy, aż do powstania elastycznego ciasta. Zostawiamy na 20 minut(...)tłuszczem. Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich lekko rozwałkujemy. Oklejamy nim miseczki i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  Można je upiec dzień wcześniej, są świeże i chrupiące. Mięsko przygotowujemy według uznania - doprawiając je przyprawą do kurczaka i smażymy.  Miseczki wypełniamy sałatą, pokrojonym ogórkiem, pomidorem, cebulą, papryką i serem feta. Posypujemy prażonym słonecznikiem. Polewamy domowym

Lawendowe Niebo
Bułeczki z domowym pesto pomidorowym 75

sama suszę z dodatkiem oleju.       ciasto drożdżowe:   600 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 3 jajka + 1 jajko do posmarowania 30 ml oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli pesto bazyliowe:   15 pomidorów suszonych domowych 2 ząbki czosnku, 1/4 szklanki prażonego słonecznika  1/2 szklanki Oleju rzepakowego 1/2 szklanki startego(...)zaczyn wyrośnie. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, wlewam resztę mleka letniego. Jajka ubijam z cukrem. Dodaję do składników. Całość wyrabiam robotem, na końcu wlewam olej i dalej wyrabiam. Ciasto przekładam na stolnicę i wyrabiam jeszcze rękoma około 10 minut aż przestanie się kleić i utworzą się pęcherze. Odstawiam pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę aż podwoi objętość

wesoła kuchnia
Słonecznikowiec 179

Słonecznikowiec to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Zachęcam do skosztowania. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt jest smakowity. Ciemny biszkopt przekładamy kremem na bazie kajmaku, kremówki i podprażonych ziaren słonecznika. Całość polana gorzką czekoladą. Mmm... pyszności musicie spróbować. Ciekawe połączenie smaków. Biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru1/2

Krokusowy Dom
Przepis #74 Owsiane ciastka z bakaliami 335

mleko i dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy oraz posypujemy jeszcze sezamem i słonecznikiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30 min (do suchego patyczka).   Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto dzielimy na prostokąty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Boki każdego ciastka smarujemy powstałą polewą. Pozostawiamy do wystudzenia

Health-Fit-Life
CHLEB GRAHAM 205

ciepłej wody 1 łyżka cukru 1 łyżka dobrej soli  1 łyżka masła garść łuskanego słonecznika Przygotowanie Drożdże wymieszajcie ze 100 ml letniej wody, cukrem i 3 łyżkami mąki. Odstawcie na 10-20 minut.  Powstały zaczyn zmieszajcie z pozostałymi składnikami, wyrabiajcie ciasto przez kilka następnych minut, do czasu aż przestanie kleić się do rąk, w razie potrzeby podsypcie mąką

OliveandThyme
Placuszki gryczane z makrelą i słonecznikiem 181

pieczenia, dodać żółtka, wodę i wszystko połączyć, aby powstała gładka masa. Dodać posiekane zioła, ziarna słonecznika i kawałki ryby, doprawić pieprzem i odrobiną soli (ryba jest słona, więc wystarczy naprawdę niewiele) wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone placki koniecznie odsączyć na ręczniku papierowym

Kulinarne Inspiracje
Chleb pszenny z ziarnami słonecznika 171

łyżka miodu 2 garście ziaren słonecznika szczypta soli Do miski wsypać mąkę, suszone drożdże, sól, ziarna słonecznika. Wszystko ze sobą wymieszać. Następnie wlać wodę i olej. Za pomocą łyżki składniki połączyć ze sobą. Przygotowaną masę wysypać na blat kuchenny i zagniatać, aż ciasto uzyska jednolitą, gładką konsystencję. Wyrobione ciasto ponownie umieścić w misce, przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe

Ugotować
Najlepsze ciasteczka owsiane ze słonecznikiem 155

pełnoziarnistej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru brązowego 1 łyżka nasion słonecznika  Masło roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Chocolate Muffin Blog
Chleb wieloziarnisty 175

Doroty ,dziękuje ,chlebek jest pysznyyyyyyyyyy!!! Chleb wieloziarnisty Składniki: Namaczanka: 28 g płatków owsianych 28 g ziaren słonecznika 28 g nasion dyni 28 g siemienia lnianego 28 g sezamu 175 g wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć folią i zostawić na 12-16 godzin. Ciasto właściwe: 100 g dojrzałego zakwasu żytniego, 100% hydracji 350 g wody 5 g drożdży instant

w mojej kuchni
BUŁKA GRAHAM ---roll, loaf 181

kminku  , 40 g drożdży ,  5g cukru ,  2,5 MS -miarki speedcook -ciepłej wody ,  400g  mąki pszennej  ,  5g soli    ,  nasiona słonecznika ,dyni ,czarnuszka -co kto lubi WYKONANIE(...)naczynia miksującego wsypać pszenicę,kminek i zemleć -obroty 10,czas 1 minuta.Następnie dodac pozostałe składniki i wyrabiać ciasto obroty 10C ,czas 1,5 minutyWyrobione ciasto wyjąć.Ciasto pozostawic do wyrośnięcia,podzielic na osiem części .Z,  każdej uformowac bułeczkę.-ja od razu robię bułki i wtedy pozostawiam do wyrośnięcia.Posmarowac  żółtkiem i posypac makiem.U mnie bez smarowania żółtkiem

w mojej kuchni
Chleb wieloziarnisty 165

Zapraszam na przepyszny chleb wieloziarnisty :)! Chleb wieloziarnisty Składniki: Namaczanka: 28 g płatków owsianych 28 g ziaren słonecznika 28 g nasion dyni 28 g siemienia lnianego 28 g sezamu 175 g wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć folią i zostawić na 12-16 godzin. Ciasto właściwe: 100 g dojrzałego zakwasu żytniego, 100% hydracji 350 g wody 5 g drożdży instant

UgotujmyTo.pl
Chleb pszenny z płatkami owsianymi 244

przykryć czystą ściereczką i odstawić na 15 minut do podrośnięcia. Do podrośniętego zaczynu dodać mąkę, sól, słonecznik, siemię lniane i pestki dyni. Wymieszać, aż do połączenia składników (ja mieszam robotem kuchennym przy użyciu mieszadeł, ale można także łyżką, najlepiej drewnianą). Tak przygotowane ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą). Chleb po wierzchu

Gospodyni Miejska
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim. 260

piekarnika na 25 minut. Podczas pieczenia, nie otwieramy drzwiczek piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika należy dać ciastu odpocząć 5 minut, a następnie pokroić w plastry i można rozkoszować się smakiem soczystej polędwicy. Jako jarzynkę proponuję sałatkę z brokułów, greckiej fety i uprażonego słonecznika. Przepis na sałatkę  podam w najbliższym czasie

Kulinarny karnet Christophera
Chleb z ziarnami 292

można dołożyć max. do 250g mąki dodatkowo, aby ciasto lepiej wyrosło; dla fanów zdrowego odżywiania polecam łączenie mąki tortowej z mąką pełnoziarnistą (po ½ kg każdej) 1 paczka =150g dowolnych otrąb (pszenne, żytnie, owsiane itp.) ½ szkl. płatków owsianych (zwykłych np.”górskich”, a NIE błyskawicznych) 1 szkl. ziaren siemienia lnianego 1 szkl. ziaren słonecznika ½ szkl. pestek dyni (opcjonalnie, akurat tym razem(...)przy wykorzystaniu Silnej Ręki Pana Męża . Dolać wodę i znowu wymieszać. Na końcu dodać Zakwas i znowu zużytkować Silną Rękę Pana Męża . Im dłużej i dokładniej wymieszane i napowietrzone ciasto, tym lepiej wyrośnie chleb i na dodatek ”uśmiechnie się” przy pieczeniu (czyli popęka od góry). Odłożyć 6 łyżek ciasta na zakwas z myślą o kolejnym pieczeniu chleba. Użyć niemyty słoik

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania