ciasto ze sliwkami - 6849 przepisów (strona:85/457)

Ciasto ze śliwkami i posypką z użyciem serków homogenizowanych 232

blogu ale z innymi owocami ,tutaj tylko wymieszałam składniki i wyłożyłam na blaszkę a na to śliwki i posypkę .Pieczemy w blaszce 24 na 24 . przepis na posypkę: 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 5 łyżek oleju wszystko razem wymieszać i posypać ciasto pieczemy ok 40 min a tu link do całego przepisu: klik

Moje Wyroby
Ucierane ciasto z mrożonymi borówkami 126

mrożonymi owocami – truskawkami, malinami, czy śliwkami. To proste ucierane ciasto sprawdzi się jako deser do niedzielnej kawy lub ciasto na co dzień. Przepis możesz przygotować również na imprezę – na pewno wiele osób chętnie sięgnie po takie proste owocowe ciasto. Jak zrobić ucierane ciasto z mrożonymi owocami? Ciasto z mrożonymi borówkami przygotujesz z kilku prostych składników – potrzebujesz jedynie(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wykładamy do formy, a na wierzchu układamy mrożone owoce – ważne, aby nie rozmrażać owoców. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Dokładny przepis wraz z proporcjami składników znajdziesz poniżej. Smacznego! Sprawdź również inne ciekawy przepisy na ciasta z mrożonymi owocami: Ciasto DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką WIŚNIOWA RURKA

Via Gusto
Cynamonowe ciasto ze śliwkami 182

mnie jakoś za ciężkie (?) nie wiedzieć czemu. Jedynie śliwki mogę jeść i jeść. Kto z Was również lubi śliwki? Jeżeli należycie do tej grupy, zaproszę Was na Cynamonowe ciasto ze śliwkami. Śmiało! Częstujcie się :)"Składniki:3 jajka5 łyżek cukru z cynamonemłyżeczka proszku do pieczenia85 g mąki pszennej15 śliwek węgierekSposób przygotowania:Do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier wymieszany z cynamonem(...)proszkiem do pieczenia a następnie dodajemy ją do masy jajecznej.Niewielką, kwadratową formę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie dno wypełniamy umytymi, osuszonymi i przekrojonymi na pół śliwkami. Wierzch zalewamy wcześniej przygotowanym ciastem. Pieczemy w rozgrzanym do 190`C piekarniku przez około 30 minut do złotego koloru.Studzimy w formie - posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Galette orzechowe z owocami 203

nasze miejskie targowisko, nakupiliśmy pomidorów malinówek, ogórków gruntowych, jabłek, śliwek, trochę malin i jeżyn. Obiad zjedzony, dzieci się bawią, mąż operuje pilotem. A ja zabieram się za wyczekane ciasto ze śliwkami.  Wyczekane, bo galette chodzi za mną od zeszłego roku... Od kiedy poznałam taką formę ciasta kruchego, od czasu do czasu wpisuję w google właśnie galette i napatrzeć się(...)posiekane zimne masło, zmielone orzechy, cukier, żółtko, sól oraz śmietanę.  Wyrabiamy na w miarę gładkie ciasto (elastyczne ono raczej nie będzie). Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Wszystkie składniki kruszonki razem mieszamy. Owoce myjemy. Śliwki kroimy na pół i pozbawiamy pestek.  Na oprószoną mąką stolnicę przekładany i rozwałkowujemy tak, aby miało średnicę

bistro mama
Skubaniec 183

tłuszczem blachę ( 25x40 cm ). Drugą połowę podzielić jeszcze raz na pół, do jednej części dodać kakao i zagnieść. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół, ułożyć równomiernie na cieście. Na śliwkach ułożyć 1/3 ciemnego i jasnego ciasta „poskubanego” na kawałki. Ubić pianę z białek, dodać resztę cukru i cukier waniliowy. Wyłożyć na owoce. Na pianę „poskubać” resztę ciasta. Piec 50 minut

Świat Smaku
Knedle ze śliwkami 288

można było z nich zrobić i na szybko wymyśliłam knedle Niestety są trochę pracochłonne ponieważ wcześniej trzeba ugotować ziemniaki (najlepiej dzień wcześniej), następnie po zagnieceniu ciasta każdą śliwkę trzeba zawinąć w ciasto. Warto jednak poświęcić im czas bo smakują rewelacyjnie. Są miękkie i delikatne Do masy dodałam dodatkowo twaróg dzięki temu wg mnie

Marta Gotuje
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką 238

szklanki, 190ml oleju - ok.3/4 szklanki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Kruszonka: 150g masła niesolonego, 100g cukru, 1 czubata łyżeczka kakao, 140g mąki pszennej. Ponadto: 1kg śliwek, cukier puder. Przygotowanie: Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać łyżkę zimnej wody i roztrzepać widelcem. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodawać cukier oraz żółtka. Mąkę wymieszać(...)mieszać łyżką. Pod koniec mieszania dodawać stopniowo olej - mieszać do momentu gdy nie będzie już grudek. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i wylać ciasto, rozprowadzić równomiernie. Na cieście poukładać śliwki - wcześniej pousuwać z nich pestki i pokroić na cztery części. Kruszonka: Wszystkie składniki na kruszonkę razem zagnieść, porozcierać między palcami. Kruszonką posypać górę ciasta. Rozgrzać piekarnik do 180stopni

W kuchni u Moniki
BŁYSKAWICZNY PLACEK ZE ŚLIWKAMI 187

żal nie wrzucić ich do piekarnika i nie upiec jakiegoś ciacha. Na wtorkowy optymistyczny ( mam nadzieje ze do końca)  dzień wrzucam Wam przepis na ekspresowe do wykonania ciasto ze śliwkami i kruszonką. Jak raz spróbujecie, to zrobicie jeszcze raz Składniki: kostka margaryny 5 jajek 1 i 3/4 szklanki  mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)margaryny, ucieramy. Dodajemy na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na dużą blachę , na wierzch układamy połówki śliwek, przecięciem do dołu. Na wierzch z mąki, cukru i masła robimy kruszonkę.  Do wypieku i studzenia ciast duży wybór form i kratek znajdziecie w  CUKIETERIA

Z Majeczką w kuchni
Ciasto ucierane ze śliwkami 167

Przepis na to ciasto znajduje się w moim zeszycie jeszcze z czasów szkoły podstawowej. Pamiętam jak dziś, kiedy razem z koleżankami po raz pierwszy piekłyśmy je na pracach ręcznych. Ach to były czasy. Teraz kiedy potrzebuję przyrządzić szybko jakiś deser, powracam z wielkim sentymentem do tej receptury. Składniki: 4 jajka 1 szklaka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej – polecam(...)śliwek łyżeczka mąki ziemniaczanej cukier puder do oprószenia Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, nie przerywając miksowania cienkim strumieniem wlewamy olej a następnie powoli dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Śliwki myjemy, pozbywamy się pestek,kroimy w kostkę. Owoce oprószamy mąką ziemniaczaną (zapobiegnie to wyciekaniu soku z owoców w głąb ciasta). Dodajemy do ciasta

Fascynacje Ani
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 216

jest rewelacyjne połączenie. Jestem ogromną wielbicielką ciasta drożdżowego - zresztą nie tylko tego na slodko - więc na blogu znajdziecie mnóstwo smacznych drożdżowych inspiracji: Ciasto drożdżowe z owocami lata Drożdżowe ciasto ze śliwkami   Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym   Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami   Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżówki(...)roztopionego masła Dodatkowo: czerwony agrest Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy cukier i mąkę. Wszystko wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości. U mnie zajęło to 60 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na omączony blat, zagniatamy i wałkujemy na prostokąt grubości

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 105

Jesień za pasem więc czas na wypieki ze śliwkami. Przepis na klasyczną drożdżówkę ze śliwkami i kruszonką jest u mnie nie do zastąpienia o tej porze roku. Tym razem zrobiłam ciasto w wersji bezglutenowej i mogę zdecydowanie zarekomendować ten przepis dla wszystkich alergików. Czas przygotowania: 35 min Czas oczekiwania: ok. 80 min Czas pieczenia: 35 min   Składniki: (na blaszkę(...)Śliwki umyj, osusz, usuń pestki, jeśli są duże podziel na ćwiartki Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzyj ze sobą do powstania okruchów ciasta Foremkę wyłóż papierem do pieczenia (dno) Wyrośnięte ciasto przełóż do formy i wyrównaj Śliwki wciskaj w ciasto skórką do dołu Całość posyp kruszonką Przykryj ściereczką i odstaw do napuszenia na ok. 20 min W tym czasie piekarnik rozgrzej

Słodki Blog
Ciasto kruche skubaniec ze śliwkami 392

ciasto. Podziel ciasto na trzy części, jedną nieco większą na spód i dwie nieco mniejsze. Tą nieco większą częścią ciasta wylep dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ponakłuwaj widelcem. Blaszkę z ciastem wstaw do zamrażalnika. Jedną z pozostałych części ciasta owiń folią spożywczą i również włóż do zamrażalnika. Do ostatniej części ciasta dodaj kakao i wyrób na jednolite ciasto(...)mikser nie będzie już potrzebny. Blaszkę wyłożoną ciastem wyjmij z zamrażalnika i posyp spód równą warstwą kaszy manny. Na ciasto wyłóż przygotowane wcześniej śliwki i wyrównaj. Na śliwki zetrzyj na tarce o grubych otworach kakaowe ciasto. Następnie wyłóż ubitą pianę z białek, wyrównaj. Na wierzch ciasta zetrzyj jasną część ciasta. Piecz w temp. 180°C przez 35 min (grzałka góra

Słodki Blog
Szarlotka ze śliwkami i kruszonką 90

Przepis na szarlotkę ze śliwkami i kruszonką. Bardzo smaczne połączenie jabłek i śliwek w kruchym cieście. Składniki 6 jajek 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 jabłka 0.5 kg śliwek 0.5 szklanki mleka Kruszonka 150 gram masła 0.5 szklanki mąki 0.5 szklanki cukru Przygotowanie Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia(...)Mieszamy i dodajemy mleko. Ciasto wylewamy na blaszkę.  Obieramy jabłka i śliwki wykładamy na blachę na przemian. Masło mąkę i cukier zagniatamy i posypujemy wierzch ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach. Smacznego! Autor przepisu: Honorata Artykuł Szarlotka ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Marmurkowy mieszaniec jagodowo śliwkowy 146

Moja rodzina  jak i ja uwielbiamy takie ciasto , a że jest sezon na śliwki i jest ich pełno w sklepach , pomyślałam że dawno nie piekłam takiego ciasta , proste a przy tym bardzo smaczne , fajnie smakuje do pysznej kawy zapraszam serdecznie . Składniki  ( na tortownicę 32 cm ) 2 szklanki mąki tym 405  8 jajek  1 szklanka cukru(...)białkami tak aby nie stracić puszystości .  Jak już mamy ciasto gotowe , tortownicę wykładam papierem do pieczenia i lekko smaruję masłem , następnie wylewam ciasto a na wierzch ciasta wykładam śliwki i jagody , i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na grzanie góra dół na 180 stopni na 35 minut , od czasu sprawdzając patyczkiem drewnianym czy jest już upieczone . Po upieczeniu wykładam ciasto

Mój Smak