ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:509/829)

Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 271

Miałam wielką ochotę na jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru  ale będą równie dobrze pasowały truskawki, jagody. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 185 st. C Czas(...)kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia,wsypujemy do ciasta i miksujemy na gładką masę. Foremkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Rabarbar myjemy, oczyszczamy z liści i z bulwiastej końcówki. Łodygi kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i układamy

Słodkości i nie tylko
Truskawkowe tiramisu w szklankach. 247

Truskawkowe tiramisu w szklankach. To proste truskawkowe tiramisu w szklankach to idealny letni deser bez pieczenia, z dodatkiem świeżych truskawek , biszkoptów , jogurtu greckiego i kawy ! Lekka

Zdrowy Styl Joanny
Placuszki jogurtowe z truskawkami 156

mieszamy lub miksujemy na jednolitą masę.  Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy ciasto - jedna łyżka cista na jeden placek; lejemy w odstępach, bo placki rosną podczas smażenia. Smażymy na niewielkim płomieniu na złoty kolor (ok.2,5 minuty), a następnie kładziemy na plackach po dwa kawałki truskawek i przekładamy na drugą stronę, na kolejne 2,5 minuty. Gotowe. Razem

Czary - gary w kuchni
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 158

cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy Dodatkowo: ok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, poziomki, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Zaczynamy od przygotowania kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotować foremki

Świat Ciasta
Babeczki maślankowe z owocami 53

jajka muszą być w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć je z lodówki minimum godzinę przed przygotowaniem ciasta. 2jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maślanki 1/3 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ok 1/2 szklanki owoców np. truskawki, maliny, rabarbar, jagody, borówki itp Kruszonka: 50g mąki 2 łyżki cukru 20 g masła

Blog z Apetytem
Drożdżówki z marmoladą 158

drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki 100 ml letniego mleka szczypta soli Ciasto:  500 g mąki  70 g cukru 250 ml letniego mleka 75 g roztopionego masła, letniego Dodatkowo: marmolada lub dżem o dowolnym smaku (ja użyłam marmolady truskawkowej) Składniki na zaczyn dokładnie ze sobą wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut(...)Masło roztopić i lekko przestudzić. Dolać mleko i podgrzewać aż całość będzie miała letnią temperaturę. Do miski z mąką i cukrem wlać zaczyn oraz mleko z masłem. Wyrobić elastyczne ciasto. Włożyć je do miski i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość. Po tym czasie stolnicę oprószyć mąką i wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt

My simple kitchen
Muffiny z hershey cookies'n'creme 192

szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju Dodatki: 2/4 opakowania hershey cookies'n'creme wraz z posypką 4 truskawki Przepis: W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy.  Przygotowane ciasto na muffinki przekładamy do papilotek, które umieszczone są w formie do pieczenia muffinek(...)upieczeniu wyjmujemy muffiny z formy i pozostawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie do szprycy nakładamy kremu hershey i nadziewamy nim muffiny. Wierzch wszystkich muffin ozdabiamy odrobiną kremu, posypujemy posypką. Truskawki kroimy w cienkie plastry, którymi ozdabiamy wierzch muffin

Emcia Pichci
Babeczki czekoladowe z kremem truskawkowym 149

wykonaniu - przygotowujemy je jak ciasto na muffiny, czyli mieszamy składniki suche ze składnikami mokrymi. Jest też dość intensywnie czekoladowe, więc delikatny truskawkowy krem pasuje tu idealnie. W środku każdej babeczki znajduje się łyżeczka musu truskawkowego, który umieszczamy w upieczonych już babeczkach po wcześniejszym wydrążeniu w nich otworków. Bardzo polecam w trwającym jeszcze sezonie na truskawki :). Składniki na 12 babeczek(...)muffiny - najłatwiej zrobić to łyżką z dzióbkiem lub przygotować ciasto w naczyniu z dzióbkiem i wlewać do papilotek prosto z niego. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę, odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus truskawkowy: Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w garnuszku razem

Opowieści z piekarnika
Ciasto bez pieczenia – efektowny deser bez udziału piekarnika! 152

przygotowywać na wiele sposobów. Z tego względu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto bez pieczenia jest bowiem idealnym pomysłem na deser dla całej rodziny, a także na spotkanie ze znajomymi. Prezentuje się znakomicie. Miłośników sera z pewnością usatysfakcjonują aromatyczne serniki, a zwolenników owoców – tarty bogato obłożone truskawkami, wiśniami, kiwi czy borówkami! Spośród ciekawych przepisów znajdą się też pomysły dla miłośników

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CIASTO MAŚLANE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 79

Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto, w dodatku z owocami i kruszonką, polecam.  SKŁADNIKI :  200 g masła 4 jajka  150 g cukru ( 1 niepełna szklanka )  300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 budyń śmietankowy bez cukru  500 g ogólnie ( rabarbaru i truskawek ) + 4 łyżki cukru(...)PRZYGOTOWANIE :  Rabarbar i truskawki myjemy oraz tniemy na mniejsze kawałki. Posypujemy cukrem i odkładamy aż puszczą sok.  Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i chwilkę miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń, dalej ucieramy. Ciasto rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem 25/30 cm. Na wierzch rozkładamy owoce bez soku.  Kruszonkę zagniatamy z podanych skladników, gdyby

Kulinarne Fantazje Marioli
Placek drożdżowy bez wyrabiania. 125

Składniki: -10 dag. drożdży -1 szklanka cukru do ciasta -4 roztrzepane jajka -szczypta soli -3/4 szklanki lekko podgrzanego mleka -1 szklanka lekko podgrzanego oleju -4 szklanki mąki -pół kilo owocu (rabarbar, truskawki lub śliwki) -100 g. masła -0,5 szklanki cukru do kruszonki -1 i 1/4 szklanki mąki do kruszonki -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy(...)mleko i olej. Całość zasypujemy mąką i odstawiamy na 2 godziny (nie mieszać). Po 2 godzinach składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto kładziemy umyty owoc. W osobnej misce ugniatamy ze sobą masło, cukier i mąkę tworząc kruszonkę. Posypujemy nią wcześniej ułożony owoc. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut (pieczemy

Magia jedzenia.
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i truskawkami 470

pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie mama jednak dała)   60 g cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego (używamy swojego) Masa: 500 g świeżych truskawek 0,5 l śmietany kremówki 30% - 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy cukier puder do posypania rolady rozpuszczona czekolada do polania rolady   Przygotowanie: Mąke i proszek(...)obrotach, do połączenia się składników. Na blachę kładziemy papier do pieczenia i wylewamy ciasto, które równomiernie rozprowadzamy po blaszce. Pieczemy około 20 min. w temperaturze 160 - 180 stopni. Upieczony biszkopt przekładamy na wilgotną ścierkę i rolujemy. Zostawiamy tak do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie myjemy truskawki i kroimy je na małe kawałki. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem

Lili w kuchni
Wege chlebek dyniowy z makiem i krem kokosowo- truskawkowy (bez glutenu -krem, cukru białego, laktozy, wegańskie) 96

kremu kokosowego KTC- Kuchnie Świata -50g śmietany kokosowej (stała część z puszki mleka kokosowego) -2łyżki mąki migdałowej lub mielonych blanszowanych migdałów -20g ksylitolu -20g liofilizowanych truskawek (zmielone na puder) -mała łyżeczka witaminy C CHELEBEK DYNIOWY Z MAKIEM Ok 100ml ciepłego napoju, pełną łyżkę mąki orkiszowej, łyżkę cukru kokosowego i drożdże wymieszać w osobnej miseczce i zostawić(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie wyrobić je z odrobiną mąki orkiszowej i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180’C ok godziny. KREM KOKOSOWO-TRUSKAWKOWY Masło kokosowe podgrzać w kąpieli wodnej do rozpuszczenia wraz ze śmietanką kokosową i ksylitolem. Do ostudzonej mieszanki wsypać liofilizowane truskawki, witaminę C i wymieszać, dodać mąkę migdałową

Candy Pandas
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 66

ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz  na upalne dni. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki  Adler Europe,  Stovit ,  Group ePrezenty oraz  Helio. Składniki : Galaretka z owocami: 250 g owoców (borówki, granat, truskawki) 2 galaretki przezroczyste(...)jagód, pokrojone borówki i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Galaretki przyrządzamy według instrukcj i na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Masa mango: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę

Podróż w kulinaria

Proponowane wyszukiwania