Lekkie jak chmurka, mało słodkie i pyszne ciasto z pewnością będzie idealnym deserem na ciepłe dni. Czy jest fit? Poczytajcie! Artykuł Proste ciasto jagodowo – truskawkowe
Pieprzyć z FantazjąKolorowa sałatka owocowa z sezamem została podana jako poobiedni deser zamiast ciasta. Ale dzisiaj na 8 marca w Dzień Kobiet taka sałatka owocowa, która ma mało kalorio zrobi furorę wśród pań. Owoców w sklepach jest pod dostatkiem, sami możecie wybrać jakie owoce chcecie wykorzystać do przygotowania swojej wersji kolorowej sałatki(...)owocowej. Moja pyszna sałatka owocowa jest w wersji fit bez cukru, tylko z sokiem z owoców i odrobiną miodu. Zamiast kawałka ciasta polecam zjeść trochę takiej sałatki owocowej. Moja sałatka owocowa zrobiona jest z banana, kiwi, mandarynek, truskawek i borówek i posypana została ziarnami sezamu. Z tej ilości wychodzi spora miska sałatki owocowej. Ta błyskawiczna sałatka owocowa wygląda bardzo apetycznie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszamy delikatnie. 9. Następnie przekładamy do tortownicy. 10. Dekorujemy truskawkami i miętą. 11. Na koniec polewamy czerwoną galaretkę(...)Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13. Ciasto gotowe. 14. Smacznego
Kulinarna Chwilazależy to od piekarnika, w międzyczasie sprawdzić patyczkiem stan wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka
mojej kuchnizależy to od piekarnika, w międzyczasie sprawdzić patyczkiem stan wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka
w mojej kuchniciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni. Smacznego
W kuchni KatieSernik mojej Babci był zawsze dla mnie niedoścignionym ideałem, okazało się jednak, że… cóż, nie potrafię go zrobić. Trzeba było więc wymyślić własną wersję czyli
Ciastkozercypestek skórką do dołu jedna przy drugiej. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. * Szklanka o pojemności 250 ml. Można wykorzystać inne owoce sezonowe np truskawki, maliny, brzoskwinie, agrest
Ala piecze i gotujedomowym dżemem. Nie używam do nich białej mąki, głównie owsianej, dzięki czemu są bardziej pożywne. Lubię dodatek jogurtu do ciasta, który sprawia, że nasze pancakes mają delikatny smak. Podałam je w towarzystwie sosu na bazie truskawek i rabarbaru z chia i kleksem jogurtu naturalnego. Nasiona chia lekko zagęściły sos i nadały mu nietypowego charakteru. Przygotowałam jego większą ilość
Fabryka pomysłówDo zrobienia tego deseru najlepiej byłoby użyć białego buraka, wtedy kolorystycznie deser wyglądałby jeszcze fajniej. Ja użyłam buraka czerwonego a deser jest przepyszny, polecam. A zapomniałam
Moje Małe CzarowaniePavlova (pavlowa) – przepis klasyczny, to wyjątkowy, bardzo modny deser. Torcik bezowy z bitą śmietaną i owocami jest kapryśny i wymaga uwagi. Ale to coś absolutnie
AleTorcikPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTort „Owocowy Raj” – Uwielbiam letnie, owocowe torty. Są delikatne, nie za słodkie, orzeźwiające i co najważniejsze… PYSZNE! Zapraszam na bardzo smaczny tort, który nazwałam „Owocowy
Mała Cukierenkaciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni. Smacznego
W kuchni Katie