ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:512/829)

Sernik bazyliowy z truskawkami i czekoladą 215

mąki ziemniaczanej 1 szklanka liści bazylii Ponadto: 150 g kuwetury czekoladowej 1 łyżka oleju arachidowego lub innego 300 g truskawek cukier puder WYKONANIE: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Ciastka pokruszyć w robocie lub pognieść, np przy pomocy wałka do ciasta. Okruszki połączyć z kakao. Masło rozpuścić. Rozpuszczone masło dodać do okruszków - dokładnie połączyć. Powstała masa ma być zwarta(...)piec 90 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Ostygnięty przechowywać w lodówce. Kuweturę połamać rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając olej. Polać sernik, udekorować truskawkami i delikatnie oprószyć cukrem pudrem.     Smacznego

kolorowotorcikowo
Sałatka truskawkowa 254

Truskawki… kto z nas ich nie uwielbia? Wyśmienite nie tylko na surowo, ale i w wypiekach czy koktajlach. Dzisiaj mam dla Was ciekawą propozycję na wykorzystanie

Alle Dobre!
Makaron na słodko z kremem pistacjowo - czekoladowym 77

Dzień dobry, lubicie makaron na słodko?  Mi z dzieciństwa kojarzy się zawsze makaron ze śmietaną i truskawkami. Dziś pokażę wam jak taki prosty przepis może

Niezły Młynek
Ciasto fasolowo-sernikowe 181

Kolejna kombinacja w kuchni. Tym razem połączenie fasoli z serkiem. Ciasto fasolowe stało się moim ulubionym, więc postanowiłam połączyć je z sernikiem. Smak jest niebiański! Polecam

Truskawkowa Fiesta
Jabłeczna muffina 158

Jabłko jest jednym z moich ulubionych owoców. Staram się jeść je codziennie. Nigdy nie może go zabraknąć w moich codziennych wypiekach. :) Składniki: 3 łyżki mąki żytniej

Truskawkowa Fiesta
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 173

roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg rabarbaru wyrosło na działce, więc mogłam spróbować go w wersji 100% eko Kolorów w kuchni nigdy dość, a takie pochodzące z natury lubię najbardziej, więc wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor(...)wychodzi żywy i można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym – będzie bardziej kontrastowo i barwniej Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia skórka otarta z 1 cytryny szczypta kardamonu 3 jajka

Fitkot
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 182

roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg rabarbaru wyrosło na działce, więc mogłam spróbować go w wersji 100% eko ;) Kolorów w kuchni nigdy dość, a takie pochodzące z natury lubię najbardziej, więc wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor(...)wychodzi żywy i można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym - będzie bardziej kontrastowo i barwniej :) Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia skórka otarta z 1 cytryny szczypta kardamonu 3 jajka 1/2 szklanki

FitKot
PANCAKES Z TRUSKAWKOWYM MUSEM 141

pieczenia.  Ciasto jest gęstsze, dlatego bez problemu można je smażyć grubsze i bardziej puchate. W smaku wg mnie nie czuję się zdecydowanej różnicy.  Tradycyjnie podaje się je z syropem klonowym, ale ... konsystencja miodu, którego nie znoszę (wiem, wiem jest bardzo zdrowy) skutecznie mnie do tego odstraszyła.  Polałam je pysznym musem truskawkowym, bo ... przecież ... truskawki też są zdrowe(...)pędzelka. Małą chochelką wylewać ciasto na rozgrzaną  patelnię formując małe okrągłe placuszki. Smażyć do momentu, aż spód stanie się delikatnie brązowy, a na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki (ok. 2-3min.). Następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć  do zrumienienia.  Podawać ciepłe polane musem truskawkowym. Mus truskawkowy: Zmiksować (lub zblendować) szklankę truskawek, odrobinę cukru oraz kilka

Walijskie Pichcenie
Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 166

pieczenia, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy do suchego patyczka w temp 180 stopni. Studzimy go i kroimy na 4 cienkie spody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, na koniec dodajemy śmietan fix (można pominąć) Truskawki kroimy na małe kawałki, galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zakręcona drożdżówka z truskawkami i rabarbarem 124

DROŻDŻE W ROLI GŁÓWNEJ"  :) Składniki: Ciasto: 4 szkl mąki pszennej 70 g świeżych drożdży (ja dałam 40 g, moim zdaniem tyle wystarczy ;-)) 300 ml letniego mleka  50 g roztopionego i ostudzonego masła  4 żółtka 1 łyżeczka soli  2 łyżki cukru  Owocowy kisiel: 500 g rabarbaru 200 g truskawek 1 kisiel truskawkowy szczypta soli(...)około 3/4 szkl cukru  Przygotowanie: 1. Owocowy kisiel: Rabarbar i truskawki drobno pokroić.  Owoce umieścić w garnuszku z dodatkiem soli i cukru. Zagotować. Wsypać kisiel i gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia, cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia.  2. Ciasto: Drożdże rozpuści w 1/2 szkl. letniego mleka ze szczyptą cukru oraz mąki

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO DROŻDŻOWE Z DŻEMEM I TRUSKAWKAMI - Thermomix TM5 153

Składniki Ciasto 220 g mleka saszetka drożdży instant 4 płaskie łyżki stewii 500 g mąki pszennej 80 g masła  1 jajko 1 żółtko szczypta soli aromat waniliowy truskawki mrożone  dżem jagodowy Kruszonka 100 g mąki pszennej 80 g masła miękkiego 80 g cukru aromat waniliowy Do naczynia wlać mleko, dodać drożdże, stewię wymieszać 2 min 30 s/37 st/obr(...)koniec dodać dwie łyżki czubate mąki gdyby się bardzo kleiło. Przełożyć do miski i przykryć ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia. Przygotować kruszonkę Zagnieść wszystkie składniki w rękach.  Ciasto wyrośnięte wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Na wierzch rozsmarować dżem i dodać owoce, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150*C na 30 minut a potem

ClauditteMissCooking
52. Placek ryżowy z awokado i mango 192

syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake i tosta francuskiego z chałki z truskawkami  Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć!  Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz ze słodkim mango tworzy wyborną całość, a mąka ryżowa

Be Fit Be Strong
Biszkopt z kremową masą i borówkami 50

delikatnie szpatułką. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy  (smarujemy olejem i oprószamy mąką wyłącznie dno formy), pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Upieczony, rumiany biszkopt zostawiamy 5 minut w piekarniku,  po czym wyciągamy na blat do zupełnego przestudzenia. Z wystudzonego biszkopta ścinamy cieniutką wierzchnią skórkę,  by masa lepiej przylgnęła do powierzchni ciasta. (przyznaję, że tego(...)powierzchnię  i wykładamy owoce, delikatnie zanurzając je w kremie.  Wkładamy ciasto do lodówki i przygotowujemy  bitą śmietankę do wyłożenia na brzegi ciasta. Wystarczy ubić na sztywno 1/2 szklanki schłodzonej kremówki  z łyżką cukru pudru ( można dodać łyżeczkę śmietan - fixu). Ubitą śmietanką ozdabiamy brzegi ciasta - ja wyłożyłam chaotyczne spiralki, można oczywiście według uznania i posiadanego sprzętu wykończeniowego

Kronika Piekarnika
Gofry owsiane bananowo kokosowe 122

owsiane bananowe: 1 szklanka płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka masła szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 400 ml mleczka kokosowego 91 % tłuszczu 1 banan dekoracja: 8 truskawek 2 kiwi 1 banan masło klarowane czekolada gorzka 50 g 1 łyżeczka wiórek kokosowych 1 łyżeczka soku z cytryny mięta świeża Gofry: Mleczko kokosowe kupuje takie które ma jak największą(...)konsystencję jak na naleśniki tylko bardziej gęstą. Gofrownicę smaruję olejem, wylewam ciasto. Gofry piekę około 7 minut. Zależy to od mocy gofrownicy. Po wyjęciu układam na kratce żeby odparowały. Śmietankę kokosową ubijam mikserem. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Gofry polewam czekoladą, jak chwilę przestygnie układam śmietanę kokosową, truskawki, kiwi. Banana kroję w plastry. Na patelni rozpuszczam masło, układam plastry banana

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania