trzymał formę, a jednocześnie delikatny i niegumowaty. Całość smakuje po prostu rewelacyjnie - słodko-kwaśne, idealnie wyważone połączenie, mocno owocowe, a jednocześnie kremowe ciasto. Mówię Wam - to jest sernik idealny. Oczywiście można przygotować go z innymi owocami - malinami, truskawkami, jagodami, morelami... Trzeba tylko wtedy dobrze dopasować ilość cukru - jeżyny są dość kwaśne, więc ze słodszymi owocami ilość cukru należ odpowiednio zredukować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeEfektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub
Oryginalny smakDlaczego udawany ? Bo wygląda jak prawdziwy naleśnik, a zrobiony jest z galaretki Wszyscy domownicy się nabrali i bardzo im smakowało, więc mój eksperyment mogę uznać za
Oryginalny smakW związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy
Oryginalny smakGalaretka z delikatnej białej herbaty z niewielką ilością białego wina i limonki z musem truskawkowym, podana z sosem z czerwonego wina i truskawek… Z dodatkiem
Oryginalny smakmacane przez nikogo po drodze z piekarni do sklepu. Naszym najlepszym przyjacielem jest wypiekacz do chleba - nie dość, że wyrobi ciasto, to jeszcze upiecze chleb, a nawet zrobi konfitury (muszę tą opcję wypróbować jak będą truskawki :-) )! Z racji tego, że prawie w ogóle nie podajemy przepisów na chleby, które pieczemy, bo są cały czas robione "na oko" przez
Pora coś zjeśćupalne dni ciasto na zimno Serowiec Składniki: 1 l śmietana kremowa 18% , 1 kg SER BIAŁY TŁUSTY , 1 opak galaretka truskawkowa , 1 opak galaretka pomarańczowa , 3 łyżki żelatyna , 0,5 szkl cukier , 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE: Śmietanę mocno schłodzić. Następnie ubić z cukrem. Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żelatynę rozpuścić(...)każdą oddzielnie w pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia. Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową. Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia DanusiTylko 5 SKŁADNIKÓW! SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ 🍓 Mega delikatny, rozpływa się wręcz w ustach i robi się go w dosłownie chwilę! Proste składniki i
Czarnawisienkaszklanka oleju (u mnie akurat olej słonecznikowy) owoce: - 4 łodygi rabarbaru (można dodać także parę truskawek) kruszonka: - 80 g masła - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru pudru Forma: kwadratowa blacha (wymiar około 22x26) Przygotowanie: Oczywiście najlepiej, aby składniki na ciasto miały temperaturę pokojową. Należy je wyjąć około 2-3 godziny przed przygotowywaniem deseru. Suche składniki na ciasto
Kuchnia co dniamąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 czubata łyżka kakao 200 g ulubionych owoców (u mnie to truskawki i wiśnie – pół na pół) Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Jajka, cukier, cukier waniliowy i masło ucieram dokładnie w misce (ciasto będzie wyglądać tak, jakby się zwarzyło, ale spokojnie, tak ma być ) Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję
Słodki sentymentNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnieniepyszne tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, a jeśli lubicie letnie smaki to koniecznie sprawdźcie przepis na pierogi z truskawkami i ricottą. Jeśli wcześniej nie mieliście okazji spróbować to polecam Wam również pierogi z kaszą gryczaną. Gruzińskie Chinkali składniki na ciasto Gruzińskie Chinkali składniki na farsz Gruzińskie Chinkali przepis Przygotowanie pierożków zaczynamy od farszu. W tym celu do miski przekładamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!składniki biszkopt * 2 jajka * 1/4 szklanki mąki pszennej * 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżeczka soku z cytryny * 1/4 szklanki cukru masa * 250 g truskawek * 10 łyżeczek żelatyny * 500 ml jogurtu naturalnego * 100 g cukru * 250 ml śmietany kremówki * 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo * 500 g winogrona lub innych owoców Sposób wykonania biszkopt Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić(...)dalej ubijać dodając kolejno żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy (26 cm), z dnem wyłożonym papierem do pieczenia Piec w temp. 180 stopni, ok. 25 min. masa Truskawki zmiksować z cukrem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody,a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Do truskawek dodać jogurt
Mix smakuDrożdżówki na jogurcie podbiją Twoje serducho. Ciasto jest miękkie i delikatne. Dodaj ulubione owoce i pełnia szczęścia ? Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na 10-12 sporych drożdżówek : 2 1/3 szklanki mąki (typ 450 lub 500) 100 ml mleka 40 g drożdży 50 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1 żółtko(...)łyżką, ponieważ ciasto jest dosyć luźne. Odstawiam do wyrośnięcia na 20-30 minut. Wyrośnięte ciasto mieszam ponownie łyżką i mokrymi rękoma odrywam po kawałku, trochę większym niż piłka golfowa (ciasto jest miękkie, drożdżówki będą nieregularne, ale mega smaczne). Formuję kulkę i układam ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kule odstawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Truskawki kroję na drobne
Słodki sentymentNa koniec lata proponuję Wam jeszcze jeden przepis na lekki deser z owocami : sałatkę owocową skomponowaną z jeżyn, malin, truskawek, melona i winogron z
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska