mój starszy syn:) Co by tu dużo mówić, jest pyszne. Sami spróbujcie! P.S. Wiem, że truskawki już się kończą, dlatego można użyć dowolnych owoców, także mrożonych :) foremka 23x33cm Ciasto: 5 jajek, 125g masła lub margaryny, 100 ml wody, 180g cukru, 1/4 szklanka mąki pszennej, 100g gorzkiej czekolady, 100g mlecznej czekolady(...)masą czekoladową. Wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wym. 23x33cm. Piec około 30 minut w temp. 160st. Ostudzić. Mus truskawkowy: 500g truskawek (można użyć innych, także mrożonych owoców), galaretka truskawkowa, 150g cukru pudru, 500 ml śmietanki 30%. Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować przy pomocy blendera na mus. Połączyć z cukrem pudrem, zagotować. Dodać
Z miłości do słodkościdowolnych owoców: truskawek, jagód, brzoskwiń, moreli, pomarańczy itp. Wybierzcie tylko jogurt i galaretkę o analogicznym smaku. Składniki: Biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 30 dag malin (świeże, mrożone lub z syropu) 2 szklanki jogurtu malinowego (o temperaturze pokojowej) 4 czubate łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru galaretka malinowa Dodatkowo(...)trochę owoców do przybrania Wykonanie: Z białek ubijamy sztywną pianę. Pod koniec, nie przerywając ubijania, partiami dodajemy cukier i żółtka (na zmianę), a następnie przesianą mąkę ziemniaczaną i pszenną. Ciasto przekładamy do formy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (sam spód) lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką bądź bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
MyCookBook.plciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika. Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę(...)zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki
Fabryka pomysłówBardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i
Passion of CookingSernik na zimno z galaretką i truskawkami.Pyszny,kremowy i sycący,idealny dla łasuchów i wielbicieli twarogu.Jeden z moich ulubionych,robię go już kilka dobrych lat.Na szczęście
Anielskie wypiekiDeserki w pucharkach to fajny sposób na słodki deser , który nie jest ciastem. Bardzo często deserki w takiej formie robione są dla większej liczy osób i znaleźć można je na stołach weselnych, komunijnych bądź urodzinowych. Nic oczywiście nie stoi na przeszkodzie, aby robić owe deserki bez okazji dla nas samych i rodziny. Ja deserki w pucharkach uwielbiam nie tylko(...)który zajmują. Poniżej mam dla Was przepis na piankę truskawkową w pucharku . Piankę zrobiłam ze świeżych truskawek, które od jakiegoś czasu są już dostępne w sklepach. Ich cena nieco powala na kolana ale co zrobić. Truskawki połączyłam z bitą śmietaną wymieszaną z galaretką agrestową oraz herbatnikami cynamonowymi. Spróbujcie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Pianka
MeCooksLato w pełni, no dobra wiosna ale bardzo ciepła ;) w sam raz na to majówkowe słoneczko mam dla Was uroczy, kolorowy deser. Bardzo prosty w przygotowaniu
Życie zaczyna się w kuchniDo poniedziałkowej kawusi proponuję pyszny tort truskawkowy z dodatkiem borówek. Tort jest lekki i orzeźwiający. Zasmakuje zarówno małym, jak i dużym smakoszom. SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 4
Tradycyjna kuchnia Kasibardzo smaczny. Takie ciasto bez pieczenia przygotuje nawet osoba bez dużego doświadczenia, jeśli chodzi o wypieki. Minimalna ilość potrzebnych składników i prostota wykonania powinna zachęcić Was do zrobienia tego pysznego deseru. Do tego sernika użyłam gęstego sera twarogowego z wiaderka, jeśli macie ser w kostce, to należy go co najmniej 2 razy zmielić w maszynce. Zamiast truskawek można użyć innych(...)się zrobić kilka zdjęć. Polecam również: Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie z owoców leśnych) 500 ml śmietany 30% 12 łyżek kopiastych cukru pudru 500 g truskawek 150 g herbatników 100 g masła 1 saszetka
Kuchcik gotujejuż nie mogę się doczekać, aby dodać truskawki, maliny. Składniki: (kwadratowa blaszka o wymiarach 22x22cm) podłużne biszkopty (24 sztuki) pół litra śmietany 36% 1 śmietan-fix 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa brzoskwinie z puszki Galaretkę cytrynową i agrestową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy(...)dodając śmietan-fix. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy chłodną galaretkę truskawkową. Dno blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne). Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką. Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową. Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka. Następnie układamy druga warstwę
Pyszności Słodkościprzypomina mus, a nie czekoladową galaretkę, takie miałam skojarzenie po pierwszym razie. Tak czy siak, przepis jest wart polecenia, bo smak podbił kubki smakowe Młodego, a efekt końcowy podbił moje kubki smakowe :) Do tego cały cykl przygotowania nie zajmuje więcej niż 15 minut. Do tego całość może być bardzo wyjściowa jak położymy do ciasta dekorację. Ja wystylizowałam deser na styl(...)zmiksowałam na piasek, wlałam masło, wymieszałam i wyłożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość ugniotłam łyżką i tak przygotowany spód wstawiłam sobie do lodówki. W tym czasie umytym truskawkom poodcinałam ogonki. Truskawki w wolnej chwili poukładałam na spodzie ciasteczkowym. Po bokach tylko ułożyłam połówki truskawek, aby utworzyły ładną dekorację ciasta. Składniki na mus: 1 łyżka żelatyny +20 ml wody
Blondynka GotujeCzas czytania: 2 min Sernik pomarańczowo-piernikowy Sernik na święta powinien być i nie wyobrażam sobie świąt bez niego! Nieważne czy będzie to sernik z musem
SprawdzonaKuchnia.plsmaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Świetnie sprawdzi się jako deser do kawy, a także słodka dekoracja stołu, kiedy spodziewamy się gości. Napoleonka truskawkowa bez pieczenia to idealne ciasto dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni, ponieważ jest szybka i łatwa w przygotowaniu. To ciasto zawsze się udaje! Bazą do przygotowania tego ciasta była tradycyjna napoleonka na herbatnikach . Przepis(...)szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wrzątku 2 łyżki żelatyny 80 g proszku budyniowego (2 opakowania budyniu bez cukru) 400 ml mleka MASA TRUSKAWKOWA 800 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe DODATKOWO 2 opakowania herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania MASA TRUSKAWKOWA Truskawki rozmrażamy i blendujemy na mus. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Gdy się rozpuszczą, dodajemy
Przepiski.plPrzepyszny torcik na biszkoptowym czekoladowym spodzie ,z galaretką truskawkową i bitą śmietaną z dodatkiem białej czekolady i mascarpone. Przepis na biszkopt kakaowy podejrzałam u waniliaikardamon.blogspot . Dzięki temu że dodajemy olej ,ciasto jest naprawdę wilgotne. Wszystko razem daje naprawdę niesamowity efekt ! Rozpływa się w ustach... Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm. Biszkopt: 3 jaja pół szklanki oleju(...)wystudzoną mieszankę kakaową.Mieszamy mikserem.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy do jajek i delikatnie mieszamy.Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok.35-40 minut w 180°C. Studzimy. Galaretka truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru Truskawki myjemy,usuwamy szypułki i miksujemyz cukrem na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Chwilkę przestudzamy
Przepisy mojej mamySkoro mąż wprowadził zapas włączania piekarnika podczas upałów, przygotowałam deser bez użycia tego urządzenia. Ze smakowitymi borówkami, truuskawkami i mleczną masą z gotowanej kaszy na spodzie
Czerwień i błękitU nas w domu prawdziwym fanem serników, jest moja Mama. Lubi je pod każdą postacią i nie wyobraża sobie bez nich Świąt. Ja z kolei najbardziej
Gosia gotujeZaczął się najgorętszy okres."Brakczas" wszechobecny. Ciągłe testy, sprawdziany, poprawki.Egzaminy po drodze. Ze śpiewu, z instrumentu głównego, z instrumentu dodatkowego.Wieczne zabieganie, nie ma chwili na odpoczynek
W kuchni Karmel-itki