ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:112/149)

Sernik z truskawkową pianką 106

25.06.2018 Lekki sernik, dość prosty w przygotowaniu. Na letnie upały idealny do popołudniowej kawy lub na jakąś okazję:)) Składniki Masa serowa 1 kg sera białego 200

gotuj ze mną
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 239

Czas przygotowania: 50 min. (oczekiwanie ok. 6 h) Składniki na tortownicę o śr. 25 cm Koszt przygotowania: 25,00 zł SKŁADNIKI na kruchy spód: 200 g

kulinarnyJa
Sernik na zimno z bitą śmietaną na biszkopcie z truskawkami. 160

dodać wreszcie coś na bloga :) Dzisiaj przepis na pyszny delikatny, kremowy sernik na zimno z bitą śmietaną i truskawkami.Ciasto jest proste i łatwe w przygotowaniu.Szybko znika z talerzyków :) Do ciasta użyłam produktów od firmy CYKORIA które polecam bo są naprawdę dobre. Serdecznie zapraszam :)  3 jajka  1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3/4 szklanki(...)sera z wiaderka 500 g śmietany kremówki 30 % 1 szklanka cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy  CYKORIA   1 galaretka brzoskwiniowa  CYKORIA 1 i 1/2  łyżki żelatyny 1 szklanka przegotowanej wody około 700 g truskawek  2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 l przegotowanej wody blaszka o wymiarach 37/26 Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche babeczki z kremem i owocami 123

babeczki.  Dawno, dawno temu robiła je moja Mama. Była w nich masa, galaretki i oczywiście owoce.  Moja wersja jest z masą mascarpone z dodatkiem białej czekolady. Są bardzo kruche i delikatne. Cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie :) Składniki: Na ok 40 babeczek: Ciasto: 35 dkg margaryny 60 dkg mąki tortowej 20 dkg cukru pudru 4 żółtka(...)łyżka śmietany 18% szczypta soli Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała czekolada 2 łyżki mleka Dodatkowo: 60 dkg świeżych truskawek 10 dkg borówek  Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki. 2. Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy

Kuchnia w czekoladzie
Jogurtowiec z truskawkami 376

Pojawiły się już pierwsze truskawki.Sezon krótki więc trzeba korzystać tym bardziej że truskawki bardzo lubimy.Więc zapraszam na pyszny,delikatny torcik na jogurcie naturalnym. Składniki: Spód

Ala piecze i gotuje
Czekoladowe Brownie z masą serową 116

waniliowego DO OZDOBY: 6-8 dużych truskawek SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 1/2 kg. sera twarogowego zmielonego (może być z wiaderka) 250 g. masła/margaryny do pieczenia 1 szk. cukru pudru łyżeczka zapachu waniliowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250 g. masła/margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 1 szk. cukru Wykonanie ciasta: BROWNIE: Piekarnik nagrzewamy do 160°C [funkcja(...)przygotowana masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika na 30 min. Jeżeli po ruszeniu tortownicy ciasto trzęsie się w środku, należy pozostawić je w piekarniku przez kolejne 5 min. Wyjmujemy z piekarnika, gdy ciasto jest stabilne (nie trzęsie się jak galaretka przy poruszeniu tortownicy). Odstawiamy do wystygnięcia. Jeżeli okaże się, że Wasze Brownie po wystygnięciu będzie miało wyższe boki

Domowe Torty
Ciasto Karmelove 137

gościom. Puchaty biszkopt, kilka „przekładek”: karmelowa, owocowa i śmietankowa stworzyły coś na kształt bardzo delikatnego, kremowego deseru z galaretką. A nawet  nasączony biszkopt nie był wyczuwalny jako ciasto, ale jak kolejna smakowa warstwa. Dodatkowym atutem po przekrojeniu jest strona wizualna ciacha- przekonajcie się sami A mojej Mamie życzę Wszystkiego najsłodszego! Składniki na biszkopt: 4 jaja ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki(...)miksując, aż masa nabierze puszystości. Nasączenie : 50 ml wódki sok z ½ cytryny 2 łyżki cukru 150 ml przegotowanej wody Składniki na warstwę owocową: 2 galaretki truskawkowe rozrobione w 2 szklankach gorącej wody 250 g mrożonych truskawek pokrojonych w kostkę Galaretki odstawiamy do półstężenia. Składniki na warstwę śmietankową: 1 śmietana 18 % (330 ml) 2 śnieżki w proszku Śmietanę ubijamy ze śnieżkami

Domowe ciasta
Rolada biszkoptowa z musem truskawkowym 130

pyszne, słodkie truskawki musimy jeszcze troszkę poczekać. W swojej roladzie zastąpiłam je przecierem truskawkowym,  który przygotowuję co roku. Składniki: Biszkopt: 4 jajka  2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka  mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 1/4 szklanki wrzącej wody Mus truskawkowy: pół litra przecieru truskawkowego 3 galaretki truskawkowej    Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy w dwóch porcjach(...)cukier i nadal ubijamy. Żółtka mieszamy z wrzącą wodą  i dodajemy do ubitej piany. Dodajemy obie mąki przesiane przez sitko. Ciasto wykładamy na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni.  Po upieczeniu biszkopt zwijamy w czystą ściereczkę  i pozostawiamy do wystygnięcia. Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody i pozostawiamy

Pyszności Słodkości
Łaciaty sernik truskawkowy (bez pieczenia) 288

delikatne i bardzo smaczne. Sezon truskawkowy trwa, a więc korzystajmy z tych smacznych owoców. Zaleta tego ciasta to fakt,że nie musimy w czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć dno tortownicy biszkoptami. Będzie szybciej i równie smacznie. Życzę smacznego. Spód 140 g ciastek kruchych 80 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać(...)Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ugnieść łyżką, aby dokładnie przylegały do dna. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Mus truskawkowy 1 kg truskawek 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do rondla. Wsypać cukier i smażyć do momentu aż cukier się roztopi, a truskawki zmiękną

O kuchni z uczuciem
Sernik na zimno z musem truskawkowym 224

Uwielbiamy serniki, a takie na zimno są doskonałym deserem na letnie popołudnia.  Jako że sezon truskawkowy dobiega końca, polecam serniczek na zimno z musem truskawkowym

Takie tam pichcenie
Sernik na zimno z truskawkami 239

Lekki, owocowy, smaczny:) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 500 g sera śmietankowego (z wiaderka); 200 ml śmietanki 30%; 0,75 szklanki cukru pudru; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

In my kitchen
143. Budyniowiec pod galaretką 98

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie

Jadło i czytadło
Sernik z malinami 122

Trudno powiedzieć, że to nowy przepis, bo piekłam już identyczny sernik, z tym że na wierzchu zamiast malin były świeże truskawki :-) Ale bardzo lubię wracać do tego przepisu w różnych wersjach, więc tym razem powstał sernik z malinami. Zapewniam, że warty przygotowania. Najlepsze jest w nim to, że nie wymaga żadnego spodu i wychodzi z każdej gotowej masy twarogowej(...)wiaderka 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta z 1 cytryny 4 jajka szczypta soli 2 białe galaretki o smaku cytrynowym + 700 ml wody 400 g świeżych lub mrożonych malin WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy

Passions hobbies life
Truskawkowa pianka 139

miłośników i łasuchów truskawek proponuję delikatną piankę truskawkową.   Składniki: Biszkopt (kwadratowa blaszka): 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy na sztywną pianę,  stopniowo dodając(...)cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy olej. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pianka truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 1 l śmietany tortowej 30% Dwie galaretki rozpuszczamy  2 dwóch szklankach wody i studzimy. Śmietanę ubijamy  i delikatnie łączymy

Pyszności Słodkości
ZApp Śmietanowiec 150

truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami. 3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić. Mleko Ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce. Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek(...)Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3−4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1−2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Moje Słodkie Piekiełko

Proponowane wyszukiwania