ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:111/149)

Rolada biszkoptowa z musem truskawkowym 143

pyszne, słodkie truskawki musimy jeszcze troszkę poczekać. W swojej roladzie zastąpiłam je przecierem truskawkowym,  który przygotowuję co roku. Składniki: Biszkopt: 4 jajka  2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka  mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 1/4 szklanki wrzącej wody Mus truskawkowy: pół litra przecieru truskawkowego 3 galaretki truskawkowej    Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy w dwóch porcjach(...)cukier i nadal ubijamy. Żółtka mieszamy z wrzącą wodą  i dodajemy do ubitej piany. Dodajemy obie mąki przesiane przez sitko. Ciasto wykładamy na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni.  Po upieczeniu biszkopt zwijamy w czystą ściereczkę  i pozostawiamy do wystygnięcia. Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody i pozostawiamy

Pyszności Słodkości
Łaciaty sernik truskawkowy (bez pieczenia) 300

delikatne i bardzo smaczne. Sezon truskawkowy trwa, a więc korzystajmy z tych smacznych owoców. Zaleta tego ciasta to fakt,że nie musimy w czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć dno tortownicy biszkoptami. Będzie szybciej i równie smacznie. Życzę smacznego. Spód 140 g ciastek kruchych 80 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać(...)Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ugnieść łyżką, aby dokładnie przylegały do dna. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Mus truskawkowy 1 kg truskawek 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do rondla. Wsypać cukier i smażyć do momentu aż cukier się roztopi, a truskawki zmiękną

O kuchni z uczuciem
Sernik na zimno z musem truskawkowym 235

Uwielbiamy serniki, a takie na zimno są doskonałym deserem na letnie popołudnia.  Jako że sezon truskawkowy dobiega końca, polecam serniczek na zimno z musem truskawkowym

Takie tam pichcenie
Sernik na zimno z truskawkami 249

Lekki, owocowy, smaczny:) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 500 g sera śmietankowego (z wiaderka); 200 ml śmietanki 30%; 0,75 szklanki cukru pudru; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

In my kitchen
143. Budyniowiec pod galaretką 108

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie

Jadło i czytadło
Sernik z malinami 132

Trudno powiedzieć, że to nowy przepis, bo piekłam już identyczny sernik, z tym że na wierzchu zamiast malin były świeże truskawki :-) Ale bardzo lubię wracać do tego przepisu w różnych wersjach, więc tym razem powstał sernik z malinami. Zapewniam, że warty przygotowania. Najlepsze jest w nim to, że nie wymaga żadnego spodu i wychodzi z każdej gotowej masy twarogowej(...)wiaderka 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta z 1 cytryny 4 jajka szczypta soli 2 białe galaretki o smaku cytrynowym + 700 ml wody 400 g świeżych lub mrożonych malin WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy

Passions hobbies life
Truskawkowa pianka 150

miłośników i łasuchów truskawek proponuję delikatną piankę truskawkową.   Składniki: Biszkopt (kwadratowa blaszka): 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy na sztywną pianę,  stopniowo dodając(...)cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy olej. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pianka truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 1 l śmietany tortowej 30% Dwie galaretki rozpuszczamy  2 dwóch szklankach wody i studzimy. Śmietanę ubijamy  i delikatnie łączymy

Pyszności Słodkości
ZApp Śmietanowiec 159

truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami. 3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić. Mleko Ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce. Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek(...)Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3−4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1−2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Moje Słodkie Piekiełko
Przepisy konkursowe- głosowanie ! 184

czekoladowy 2 4. Blok czekoladowy studencki 5. Chatka Baby Jagi/ Chatka Puchatka 6. Ciastka Amerykanki 7. Ciasto drożdżowe z rabarbarem 8. Ciasto na kwaśnym mleku 9. Ciasto wuzetka 10. Galareta z kurczakiem 11. Galaretka z jabłek z bitą śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką 13. Kluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron(...)ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka 25. Tradycyjny krupnik staropolski 26. Truskawki zapiekane w koglu moglu 27. Wuzetka rodem z PRLu 28. Żurek

Tradycyjna Kuchnia
Sernik na zimno z truskawkami 162

Dziś do niedzielnej kawki pyszny i kolorowy serniczek na zimno z truskawkami. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach.  Znika w tempie

kuchnia doski
Tort bez pieczenia z awokado i galaretką z mango 197

młody dzisiaj pierwszy raz zasuwa do szkoły To idealny momenty na tort bez pieczenia z awokado i mango. Młody aż tak dużym entuzjastą zdrowych ciast nie jest (zdecydowanie woli np. TAKIE lody z mango i truskawki), więc tortem został obdarowany dziadek, który w piątek obchodził swoje urodziny Przygotowałem go z samego rana, potem trafił do zamrażarki, a na koniec udało(...)łyżki miodu odrobina skórki z limonki Składniki na galaretkę mango: 1 dojrzałe mango 1 łyżeczka żelatyny 30 ml wody Przygotowanie spodu: Składniki na spód blendujemy i układamy w tortownicy o średnicy 17 cm. Przygotowanie nadzienia: Awokado obieramy ze skórki blendujemy z resztą składników i wylewamy na wcześniej ułożony spód ciasta. Odstawiamy do zamrażarki. Galaretka mango: Żelatynę rozpuszczamy

PaleoLife
Ciasto Ptasie mleczko na mleku skondensowanym z malinami 178

biszkopcie z malinami (maliny można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, borówkami itp.).Wykonane jest na bazie mleka skondensowanego niesłodzonego, co daje mu puszystą konsystencję. Polecam, ciasto jest leciutkie, nie za słodkie-idealne na iepłe dni. SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę (ja robiłam tym razem na mniejszej, dlatego ciasto wyszło mi wysokie , ale proporcje podaję na standardową dużą blaszkę) BISZKOPT(...)jajka -0,5 szklanki cukru -5 łyżek mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA PTASIE MLECZKO -500ml mleka skondensowanego niesłodzonego  -2 galaretki o różnych kolorach, u mnie niebieska i różowa -2 łyżki cukru -2 łyżki żelatyny -800ml gorącej wody DODATKOWO -300g malin -1 galaretka  -400ml gorącej wody BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Letnia kostka owocowa 160

Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski. Galaretki krystaliczne to nowość Dr.Oetker   dostępne w sklepie online w dwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu(...)mielonego 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 50 g startej gorzkiej czekolady ½ szklanki cukru pudru Wierzch: Dowolne owoce lata (czereśnie, winogrona, banany, truskawki) 2  galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy  osobno w szklance gorącej wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę, prosto z lodówki ubijamy na puszystą masę

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania