ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:123/149)

Ciasto Alpejskie Mleczko z Galaretką 88

  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Domowe ciasta
Tęczowy jogurtowiec z owocami 273

wykorzystałam nową serię galaretek Winiary (4 szt) o pięknych tęczowych kolorach. Niestety nie tężeją one tak szybko jak galaretki Winiary, które wykorzystywałam do tej pory. Nie polecam trzymać się ściśle opisu z opakowania, tylko odpowiednio zmniejszyć ilość wody, ja rozpuszczałam galaretki w 200 ml wrzącej wody, ta ilość jest optymalna, odlewałam po kilka łyżek do osobnego zastygnięcia. Nie dodawałam(...)można również wykorzystać do przygotowania innych deserów, u mnie w domu wszyscy lubią takie lekkie, małokaloryczne desery Polecam np.: do wykonania tego torcika mini deseru cytrynowego mini deseru z truskawkami deser jogurtowy z truskawkami Składniki 12 łyżek jogurtu naturalnego lub greckiego 100 g białej czekolady 2 łyżki adwokata 1 galaretka Blue Curacao Winiary 1 galaretka Pina Colada Winiary 1 galaretka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biszkoptowe z masą truskawkową 136

Zagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Przetarte truskawki ponownie zagotowujemy i dodajemy 2 galaretki, dokładnie połączyć.  Budynie rozrabiamy w ¾ szklanki wody. Następnie dodajemy do gotujących się truskawek, ciągle mieszając trzymać na ogniu do zgęstnienia. Wystudzić. Zimną masę wykładamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki do zgęstnienia masy. Normal 0 21 false false(...)Masa śmietanowa : 500 ml śmietany 36 % 1 czubata łyżka cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Śmietankę wykładamy na zgęstniałą masę truskawkową. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem.   SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Babeczki makowe z kremem truskawkowym 141

Babeczki makowe z kremem truskawkowym są przepyszne! Będą piękną i smaczną ozdobą stołu na każde spotkanie rodzinne, poza tym świetnie się sprawdzą również na piknik lub

Passions hobbies life
Owocowy deser w pucharkach 129

Czasem nie potrzeba wiele, by zachwycić rodzinę lub znajomych. Zwykłe ciasto biszkoptowe z kremem i owocami w galaretce nabierze zupełnie innego oblicza, kiedy przygotujecie je w takich mini pucharkach. Każdy będzie miał swoją porcję, na dodatek odpada problem z krojeniem i wysychaniem biszkoptu.  Będą nie tylko fajnie smakowały, ale też cieszyły oko. Kto się skusi i przygotuje taki poczęstunek(...)mąki Basia tortowej orkiszowej 20g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 125ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 200g umytych i odszypułkowanych truskawek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania Przed przygotowaniem pucharków rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 400ml gorącej wody i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli

Kuchnia w czekoladzie
TRUSKAWKA 157

galaretki truskawkowe lub jogurty miksowane ze świeżymi owocami. Jednak prawdziwym hitem są truskawki surowe, prosto z krzaka. Najlepiej smakują z bitą śmietaną lub cukrem.  Sama truskawka jest niskokaloryczna 100 g to 35 kcal.  Niestety nie wszyscy mogą truskawkę jeść, bowiem te owoce często uczulają. Najczęściej alergia pokarmowa na truskawki objawia się różnego rodzaju pokrzywkami.  Kupując truskawki trzeba(...)środka i nie pogorszyła smaku.  Istnieje ponad 2 tys. odmian truskawek.  Najlepsze odmiany truskawek to: DUKAT - to odmiana średnio późna. Owoce są duże i średnie. Owoce smaczne i jędrne o barwie intensywnie czerwonej z silnym połyskiem, aromatyczne i soczyste. doskonale nadają się do ciast, na kompoty i mrożonki, ale nie na soki, gdyż są mało soczyste. Jest

Ciastka - domowe słodkości
Śnieżny puch bez chemii 81

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 79

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 115

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 741

deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego

moj przepis na
Sernik z owocami 180

Zazwyczaj każdy z nas lubi serniki. Ten jest delikatny w smaku, ale za to prezentuje się fantastycznie. Do dekoracji można wykorzystać inne owoce, ważne żeby było

Passions hobbies life
Ciasto z malinami i bezą na Dzień Mamy 638

przez 1 godzinę. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Galaretkę zalać wrzątkiem, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki, aż galaretka zacznie tężeć. Na upieczony spód wyłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką(jeśli tortwonica nie jest zupełnie szczelna, owinąć ją najpierw z zewnątrz folią aluminiową). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kremówkę ubić z mascarpone, cukrem pudrem(...)jasną masę, niezbyt długo, żeby masa się nie zważyła. Wyłożyć na całkowicie stężoną galaretkę, przykryć bezą. Schłodzić przed podaniem. Smacznego! Dzisiaj znów kupiłam pół kilo malin w bardzo przystępnej (na duńskie warunki) cenie i już się zastanawiam, co z nimi zrobić. Najchętniej w duecie z truskawkami, bo te również mnie zauroczyły, i nie potrafiłam się oprzeć. W siatce przywędrował

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Niedziela w kuchni 152

passatę i posypujemy dowolnym serem. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C. Truskawkowe babeczki równie proste, choć przy nich jest więcej zabawy. Truskawki kroimy drobno, układamy w foremkach i zalewamy truskawkową galaretką. Gdy galaretka stężeje przygotowujemy drugą, ale w o połowę mniejszej ilości wody, a następnie mieszamy ją z naturalnym serkiem homogenizowanym. Im bardziej napowietrzymy masę, tym delikatniejsza(...)Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy w zwartą masę, ale nie mieszamy zbyt długo. Plastrami szynki wykładamy formę do mufiinek. Do środka wkładamy po solidnej łyżce ciasta. Pieczemy 20-25 minut

Kucharzyca
Deser panna cotta z mango 72

Egzotyczna panna cotta z musem z mango to wyjątkowo prosty i pyszny deser na zimno, który podbije Wasze serca i podniebienia. Składniki 750 ml mleka 2

Wasze Przepisy
Biszkopt z musem truskawkowym 164

Dziś przepis co prawda mało aktualny jak na porę roku, ale bez problemu można wykorzystać do jego powstania mrożone truskawki. Zapewne wielu z Was (ja też

Gotuję Testuję

Proponowane wyszukiwania