Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Domowe ciastawykorzystałam nową serię galaretek Winiary (4 szt) o pięknych tęczowych kolorach. Niestety nie tężeją one tak szybko jak galaretki Winiary, które wykorzystywałam do tej pory. Nie polecam trzymać się ściśle opisu z opakowania, tylko odpowiednio zmniejszyć ilość wody, ja rozpuszczałam galaretki w 200 ml wrzącej wody, ta ilość jest optymalna, odlewałam po kilka łyżek do osobnego zastygnięcia. Nie dodawałam(...)można również wykorzystać do przygotowania innych deserów, u mnie w domu wszyscy lubią takie lekkie, małokaloryczne desery Polecam np.: do wykonania tego torcika mini deseru cytrynowego mini deseru z truskawkami deser jogurtowy z truskawkami Składniki 12 łyżek jogurtu naturalnego lub greckiego 100 g białej czekolady 2 łyżki adwokata 1 galaretka Blue Curacao Winiary 1 galaretka Pina Colada Winiary 1 galaretka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Przetarte truskawki ponownie zagotowujemy i dodajemy 2 galaretki, dokładnie połączyć. Budynie rozrabiamy w ¾ szklanki wody. Następnie dodajemy do gotujących się truskawek, ciągle mieszając trzymać na ogniu do zgęstnienia. Wystudzić. Zimną masę wykładamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki do zgęstnienia masy. Normal 0 21 false false(...)Masa śmietanowa : 500 ml śmietany 36 % 1 czubata łyżka cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Śmietankę wykładamy na zgęstniałą masę truskawkową. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiBabeczki makowe z kremem truskawkowym są przepyszne! Będą piękną i smaczną ozdobą stołu na każde spotkanie rodzinne, poza tym świetnie się sprawdzą również na piknik lub
Passions hobbies lifeCzasem nie potrzeba wiele, by zachwycić rodzinę lub znajomych. Zwykłe ciasto biszkoptowe z kremem i owocami w galaretce nabierze zupełnie innego oblicza, kiedy przygotujecie je w takich mini pucharkach. Każdy będzie miał swoją porcję, na dodatek odpada problem z krojeniem i wysychaniem biszkoptu. Będą nie tylko fajnie smakowały, ale też cieszyły oko. Kto się skusi i przygotuje taki poczęstunek(...)mąki Basia tortowej orkiszowej 20g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 125ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 200g umytych i odszypułkowanych truskawek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania Przed przygotowaniem pucharków rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 400ml gorącej wody i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli
Kuchnia w czekoladziegalaretki truskawkowe lub jogurty miksowane ze świeżymi owocami. Jednak prawdziwym hitem są truskawki surowe, prosto z krzaka. Najlepiej smakują z bitą śmietaną lub cukrem. Sama truskawka jest niskokaloryczna 100 g to 35 kcal. Niestety nie wszyscy mogą truskawkę jeść, bowiem te owoce często uczulają. Najczęściej alergia pokarmowa na truskawki objawia się różnego rodzaju pokrzywkami. Kupując truskawki trzeba(...)środka i nie pogorszyła smaku. Istnieje ponad 2 tys. odmian truskawek. Najlepsze odmiany truskawek to: DUKAT - to odmiana średnio późna. Owoce są duże i średnie. Owoce smaczne i jędrne o barwie intensywnie czerwonej z silnym połyskiem, aromatyczne i soczyste. doskonale nadają się do ciast, na kompoty i mrożonki, ale nie na soki, gdyż są mało soczyste. Jest
Ciastka - domowe słodkoścideser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego
moj przepis nadeser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego
moj przepis nadeser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego
moj przepis nadeser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa(...)dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego. We wrzątku rozpuścić galaretki, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężały. W misie miksera ubić śmietanę na prawie sztywno, dalej ubijając dodawać ser, stopniowo, łyżka po łyżce, następnie dodawać stopniowo galaretkę, łyżka po łyżce. Masę przelać/przełożyć na herbatniki, wyrównać, schować do lodówki do całkowitego
moj przepis naZazwyczaj każdy z nas lubi serniki. Ten jest delikatny w smaku, ale za to prezentuje się fantastycznie. Do dekoracji można wykorzystać inne owoce, ważne żeby było
Passions hobbies lifeprzez 1 godzinę. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Galaretkę zalać wrzątkiem, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki, aż galaretka zacznie tężeć. Na upieczony spód wyłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką(jeśli tortwonica nie jest zupełnie szczelna, owinąć ją najpierw z zewnątrz folią aluminiową). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kremówkę ubić z mascarpone, cukrem pudrem(...)jasną masę, niezbyt długo, żeby masa się nie zważyła. Wyłożyć na całkowicie stężoną galaretkę, przykryć bezą. Schłodzić przed podaniem. Smacznego! Dzisiaj znów kupiłam pół kilo malin w bardzo przystępnej (na duńskie warunki) cenie i już się zastanawiam, co z nimi zrobić. Najchętniej w duecie z truskawkami, bo te również mnie zauroczyły, i nie potrafiłam się oprzeć. W siatce przywędrował
Pożeraczka, czyli raz adobrzepassatę i posypujemy dowolnym serem. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C. Truskawkowe babeczki równie proste, choć przy nich jest więcej zabawy. Truskawki kroimy drobno, układamy w foremkach i zalewamy truskawkową galaretką. Gdy galaretka stężeje przygotowujemy drugą, ale w o połowę mniejszej ilości wody, a następnie mieszamy ją z naturalnym serkiem homogenizowanym. Im bardziej napowietrzymy masę, tym delikatniejsza(...)Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy w zwartą masę, ale nie mieszamy zbyt długo. Plastrami szynki wykładamy formę do mufiinek. Do środka wkładamy po solidnej łyżce ciasta. Pieczemy 20-25 minut
KucharzycaEgzotyczna panna cotta z musem z mango to wyjątkowo prosty i pyszny deser na zimno, który podbije Wasze serca i podniebienia. Składniki 750 ml mleka 2
Wasze PrzepisyDziś przepis co prawda mało aktualny jak na porę roku, ale bez problemu można wykorzystać do jego powstania mrożone truskawki. Zapewne wielu z Was (ja też
Gotuję Testuję