ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:126/149)

Pianka jogurtowa z galaretką i owocami 235

Poniższy przepis pierwotnie ukazał się na stronie serwisu  Trendy Kosmetyczne , którego gospodynią jest  Malina  i którą pozdrawiam serdecznie :) Dzisiaj zaproszę Was na coś

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kawowa panna cotta 191

Uwielbiam maj, bo coraz więcej czasu zaczynam spędzać na zewnątrz (oj tak, jestem ciepłolubna). Sobotnie obiady przy grillu z rodziną i znajomymi oraz śniadania pod chmurką

Poezja smaku
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 312

Kiedy ciasto się zarumieniło wyjęłam z piekarnika i odstawiłam, żeby całkowicie przestygło. Wystudzone ciasto posmarowałam cienką warstwą dżemu truskawkowego i wyłożyłam masę rabarbarową. Na wierzchu ułożyłam kratkę z wyciętych paseczków ciasta a   pomiędzy nimi posypałam rozdrobnione migdały. Blaszkę z ciastem wstawiłam ponownie do nagrzanego (do 180 ° C) piekarnika na około 45 minut. Wyjęłam kiedy kratka na cieście nabrała złocistego(...)Idealne na gorące dni. Życzę SMACZNEGO! Krys Na blogu znajdziecie jeszcze inne ciasta z rabarbarem: Ciasto ucierane z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z brzoskwiniami Ciasto z rabarbarem i kruszonką Maślane ciasto z rabarbarem Sernik z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i truskawkami Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Prosty sernik na zimno z truskawkami 189

Słońce znowu powraca, więc nabrałam ochoty na prosty sernik na zimno z truskawkami. Dla mnie prosty sernik na zimno do typowy deser na lato. Super smakuje

codojedzenia
TORCIK TRUSKAWKOWY 184

Dzień dobry :) Początek tygodnia i nowy przepis na pyszny i lekki torcik na biszkopcie z musem truskawkowym przełożony kremem grysikowym. Trzeba wykorzystać sezon truskawkowy, a co

Marcepanowa kuchnia
Mleczna kanapka 136

Czas czytania: 4 min Mleczna kanapka domowej produkcji Ciekawa jestem czy idąc z dziećmi do sklepu macie prośby od nich typu, Mamo kup mi, proszę mleczną

SprawdzonaKuchnia.pl
TORT BRZOSKWINIOWO- JOGURTOWY W STYLU DRIP CAKE 123

końcu do masy jajecznej dodać przesianą przez sitko mąkę. Wymieszać najlepiej drewnianą łyżką lub szpatułką.  Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan.  Biszkopt najlepiej(...)brzoskwiniowe, dobrze wymieszać mikserem. Krem jogurtowy z galaretkami: * 3 galaretki, każda innego koloru * 450 ml wrzącej wody * 300 g jogurtu greckiego * 100 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * 1 łyżeczka żelatyny * 1/3 szklanki wody Wykonanie: Galaretki rozpuścić każdą osobno w 150 ml wrzącej wody. Odstawić do całkowitego stężenia, następnie galaretki pokroić w niedużą kostkę.  Żelatynę namoczyć

Zrób to smacznie
Lekki torcik waniliowy "Świeżuch" 104

być waniliowy, malinowy natomiast zabarwia ciasto na różowo ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki ponczu z soku cytrynowego, wody i cukru Masa waniliowa:  Serek waniliowy Świeżuch - 400 gram ( oczywiście, mogą być to również inne serki waniliowe ) 1 kubeczek śmietany kremówki 30 % lub 36 % 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 1/2 szklanki(...)blaty. Przed wyłożeniem masy nasączamy je obficie ponczem cytrynowym. Masa:  Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, wkładamy do lodówki, by lekko zaczęła tężeć. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej serek waniliowy ( polecam rozmieszać go wcześniej na gładko w miseczce ), miksujemy. Następnie wlewamy cienkim strumieniem tężejącą galaretkę, miksując nieprzerwanie, do dokładnego połączenia w aksamitną masę. Wkładamy na 15 minut

Kronika Piekarnika
Wegańskie tartaletki z kremem jaglanym i truskawkami (bez pieczenia, bez oleju, bez glutenu) 204

Zamarzyło mi się ostatnio zrobić jakiś fajny i zdrowy deserek bez pieczenia (ach, te upały…) z wykorzystaniem świeżych truskawek, których nie możemy się najeść (w

Lamarida.pl
Sernik na zimno z matchą 310

razem wykorzystałam swój stary przepis na sernik na zimno, ale na wierzchu zamiast standardowej galaretki, zrobiłam kremowy topping z naturalnego serka i japońskiej herbaty matcha. Nadaje ona zielony odcień i intensywny smak. Do tego beziki, maliny, pistacje – i już mamy coś niezwykłego. Ciasto tak szybko znikło, że zabrałam się za kolejne wersje. Polecam zaufać swojej intuicji i pobawić się(...)najmniej dwie godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Polecam też wersję tego sernika bez matchy – do naturalnego serka dodaję wtedy skórkę z cytryny + na wierzchu układam świeże truskawki.     Post Sernik na zimno z matchą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Dżem z czerwonej porzeczki 185

Lipiec to pierwszy miesiąc lata, w którym zaczynamy robić przetwory. U mnie po truskawkach przychodzi pora na porzeczki.  Z reguły robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników,  tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny(...)najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt Ovocella 209

Kochani- nareszcie zebrałam się do publikacji nowego przepisu, a raczej wreszcie jestem w stanie J Ostatnio trochę przychorowałam, ale powoli wracam do żywych i śpieszę z

Domowe ciasta
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 213

maliny, porzeczki czerwone i czarne) i 750g truskawek. Rodzaj użytych owoców jest dowolny. Moje owoce były bardzo kwaśne, więc ciasto zbyt słodkie nie było, gdy wolimy bardziej słodkie ciasta proponuję dodać więcej cukru do owoców, zamiast 3/4 szklanki, dać np.1 szklankę. Dla mnie taka słodycz niezbyt słodka jest idealna. Ja przygotowywałam moje ciasto na blaszce o wym.33x22,5cm. Gdy użyjemy(...)czynności można pominąć ale gwarantują nam one równą płaszczyznę ciasta. Ci co pieką biszkopty wiedzą iż stygnąc lubią się one kurczyć, "szok" po zrzuceniu powoduje, że ciasto jest równiutkie. Sprawdzone wielokrotnie. Składniki masy owocowej: - 1,5kg dowolnych owoców - 0,5l wody - 2 proszki budyniowe (bez cukru) - 3 galaretki owocowe (najlepiej bez cukru, dajemy wówczas więcej ksylitolu), dałam z owoców leśnych

Smaczne Zdrowe