ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:84/1704)

Szarlotka - Najlepszy Przepis 198

jabłkowe nadzienie z domieszką aromatycznego cynamonu i delikatnym, rozpływającym się w ustach ciastem. Szarlotka, to powiew dzieciństwa, babcinych wypieków i zbliżającej się jesiennej aury. Proste, a jednocześnie genialne ciasto, którego nie sposób sobie odmówić... Mmm...Szarlotka - Najlepsza - Składniki:200 g mąki pszennej100 g masła (schłodzonego)1/3 szklanki cukru2 żółtkałyżeczka śmietanypół łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowynadzienie:ok. 2 kg jabłek(...)Sposób przygotowania:Nadzienie:Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do wysokiego garnka i dusimy pod przykryciem często mieszając (czas trwania tej czynności zależy od stopnia uprażenia owoców jaki chcemy osiągnąć - ja najbardziej lubię nadzienie w formie marmolady - i też taką polecam, wiec okres gotowania jest bliski 2 godzin).Pod koniec duszenia dodajemy cynamon i cukier (jego

Słodka Strona
Ciasto fanta z brzoskwiniami i śmietaną 232

wiosnę ciast z owocami nigdy nie jest za wiele. Tym razem aromatyczne, ucierane ciasto z brzoskwiniami zatopionymi w śmietankowej piance, w sam raz na wielkanocny stół. Ciasto jest wilgotne i puszyste, a masa śmietankowa ze słodkiej i kwaśniej śmietany idealnie podkreśla słodycz brzoskwiń. Wikwintnego charakteru nadaje mu również opruszenie gorzkim kakao. Za przepis dziekuję Camilce! Cmok!! Ciasto fanta(...)kostkę. Kwaśną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Słodką śmietanę ubijamy na sztywno, dodając stopniowo  śmietan-fix. Obie ubite śmietany mieszamy, na koniec delikatnie dodajemy owoce. Krążek ciasta nasączamy sokiem z brzoskwiń. Nakładamy obręcz. Wykładamy masę śmietanowo-owocową, równomiernie rozprowadzamy; na koniec, na wierzchu łyżka robimy fale. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypujemy

Mia Cucina Sofieta
Budyniowiec - kruche ciasto z owocami 123

inny owoc : ananas, morele, jabłka  tłuszcz i bułka tarta do obsypania blachy  Wykonanie:   Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekaną margarynę, cukier puder, cukry waniliowe oraz dwa jajka - całość zagnieść na gładkie ciasto podzielić na 1/4 (posypka) i 3/4 ciasta (spód) i włożyć do lodówki (polecam zamrażarkę ;) ) Po około 45 minutach wyciągamy większą część ciasta(...)można wyrównać nożem.  Otwieramy owoce z puszki i odsączamy je dokładnie na sicie. Ja do ciasta użyłam brzoskwinie i ananas z puszki układając jedną cześć ciasta samym ananasem a drugą część samymi brzoskwiniami uzyskując dwu  -smakowe ciasto :) Kroimy owoce i układamy je na kremie lekko dociskając. Wyciągamy naszą twardą posypkę i ścieramy ją na tarce szybko

W Moim Magicznym Domu
Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym 200

Delikatne i bardzo smaczne ciasto owocowe przekładane kremem czekoladowym na bazie nutelli i mascarpone. Następną warstwą jest krem śmietankowy o delikatnym posmaku malinowym, a całość zwieńczona jest galaretką z owocami. Bardzo proste w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. 🙂 Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta(...)soli 4 łyżki masła Dno blachy o wymiarach 36×20 wykładamy papierem do pieczenia. Przeczytaj cały przepis - Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym at AleTorcik

AleTorcik
Moje przepisy świąteczne i życzenia 103

pysznych pełnych inspiracji Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim czytelnikom. Oto  - moim zdaniem linki do fajniejszych przepisów, które napisałam Ciasto pomarańczowe z żurawiną Bigos z czerwonek kapusty z owocami Ciasto korzenne z gruszką gotowaną w winie Ciasto migdałowe z polentą i pomarańczami Karp w sosie pomarańczowym Makowiec z kaszą jaglaną Śledź w jogurcie z jabłkiem Łamana beza z kremem

AZgotuj!
Wypasiona Szarlotka 131

podpieczony spód wyłożyć 2-3 łyżki bułki tartej a na to przygotowane jabłka. Wyciągnąć z zamrażalki 2 porcję ciasta i zetrzeć ją na grubych oczkach, wyłożyć na owoce. Ciasto piec przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Najlepsze muffinki z owocami na maślance 158

ciasta wsiać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać ręcznie lub mikserem. 4. Owoce dodać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką, wyłożyć ciasto do foremek silikonowych do ok. 3/4 wysokości (można też wyłożyć samo ciasto a na wierzch ułożyć owoce i wcisnąć lekko w ciasto).  5. Piec do suchego patyczka, ok 30 min w 200*C. Inspiracja: Arabeska Waniliowa

Kto ugości moich gości?
Tarta porzeczkowa 153

Bardzo fajny przepis na słodkie ciasta z sezonowymi owocami. W oryginale była mowa o wiśniach ale jak widać porzeczka też się sprawdza, niebawem wypróbuję też jesienną malinę i borówkę. Dodatkowo wiecie czym zachwycił mnie ten przepis? Brakiem jajek;))) bo tak się składa że miałam ochotę na co słodkiego ale brakowało ważnego składnika, ale  Moje Wypieki  zadbały(...)mnie;) Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 120 g drobnego cukru do wypieków Wykonanie: W misce umieszczamy miękkie masło, mąkę i cukier. Wyrabiamy między palcami na kruszonkę. Formę na tartę ewentualnie tortownicę o średnicy ok 24 cm lekko wylepiamy połową kruszonki, nie uklepujemy zbyt mocno. Dno tortownicy przed wylepieniem wykładamy papierem

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i owsianą kruszonką 162

dzięki czemu przepis może pojawić się również na blogu. Ostatnio miałam na nią wielką ochotę, więc cierpliwe czekałam, dając możliwość wyrosnąć ciastu drożdżowemu. Jak to bywa z ciastem drożdżowym z owocami, nie wyrasta ono zbyt wysokie, a śliwki mają to do siebie, że podczas pieczenia się w nie zapadają. Całość wyszła jednak smakowita, a dodatkowo śliwki i kruszonka(...)cynamonem świetnie ze sobą współgrały. Zobacz również inne przepisy na ----> ciasta drożdżowe Ciasto drożdżowe ze śliwkami i owsianą kruszonką - przepis: Składniki: (na formę 28x23 cm) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 36 g świeżych drożdży 115 g masła 3 jajka (w temp. pokojowej) 180 ml mleka (użyłam owsianego) ok. 40 dag śliwek (ok. 8-10 sztuk; lepsze mniejsze

Moje Qulinaria
Placek z agrestem, malinami i migdałami 189

przez co samo ciasto nabrało bardziej wyrafinowego smaku i wyglądu. Wspomnę jeszcze, że samo ciasto robi się błyskawiczne:) Składniki: 250 g miękkiej margaryny 150 g cukru 3 jajka 200 g mąki 100 g zmiksowanych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki bułki tartej 400 g agrestu 100 g malin brązowy cukier do posypania owoców Sposób przygotowania: Margarynę(...)Formę (u mnie 24x24) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na blachę, wyrównać. Na wierzch, równomiernie wysypać bułkę tartą. Następnie poukładać agrest, wciskając go do połowy ciasta i rozsypać maliny. Owoce posypać brązowym cukrem. Piec w 160 stopniach przez około 60 minut. Smacznego

na moim stole...
Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką 183

mąki * - 1 szklanka oleju z pestek winogron * - 2 szklanki maślanki * - 1 i ¾ szklanki cukru * - 4 łyżeczki proszku do pieczenia - 12 łyżek kokosu (4 łyżki odkładamy do posypania ciasta przed ułożeniem owoców) - ekstrakt waniliowy (lub esencja migdałowa) - 1 dojrzały owoc mango Składniki kruszonki: - 150g mąki tortowej - 50g cukru pudru - 50g miękkiego masła Lukier: - 3/4 szklanki cukru pudru* - sok z cytryny

mojewypiekiinietylko
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 113

Ciasto robi się ekspresowo. W zamrażalniku zalegają jeszcze śliwki, postanowiłam je wykorzystać by zrobić miejsce nowym, świeżym owocom . Ciasto delikatnie wilgotne, a w smaku obłędne.. Warte spróbowania.  Zapach unoszący się z piekarnika podczas pieczenia, pięknie otulił cały dom, smakiem słodyczy i śliwek. Inspiracje zaczerpnęłam od Ani z  "Kto ugości moich gości"  . Proporcje troszkę zmienione(...)łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl cukru owoce- u mnie śliwki mrożone - uprzednio rozmrożone i odsączone. Przygotowanie:  spód formy wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować i wylać do formy, śliwki układać skórką do ciasta, by miąższ by na wierzchu. Piec w 180*C około

Garnkowe fanaberie
Ciasto babkowe z budyniem i owocami 200

owoce i za każdym razem wyjdzie nam inne ciasto. Zawsze się udaje, jest wilgotne, delikatne, jednym słowem pyszne.  Ciasto babkowe 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki  1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie (w moim przypadku były czekoladowe) + 1 łyżka mąki ziemniaczanej owoce (ja miałam mrożone śliwki) Budynie ugotować zgodnie(...)sposób, że zimny budyń z tacki kroimy na kwadraty i nakładamy na ciasto. Na budyń wykładamy owoce i na to pozostałą część ciasta, najlepiej przełożyć ciasto do szprycy do kremów i wyciskać na owoce, gdyż rozsmarować ciasto łyżką byłoby zbyt trudne. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 minut

Jadło i czytadło
STOKROTKOWY WIENIEC FRANKFURCKI - PEŁEN OWOCÓW I WSPOMNIEŃ... 159

śmietaną czy domowy rosołek... Ale najbardziej cieszyliśmy się na widok ciasta...! W tamtym czasie mimo, że Mama starała się piec regularnie, ciasta były ogromnym rarytasem dla każdego z nas. Moja Mama piekła najlepsze ciasta... Zresztą to właśnie ona nauczyła mnie piec i gotować... Z tamtego okresu pamiętam doskonale smak ciasta, które wyczekiwaliśmy chyba najbardziej ze wszystkich... Był to "Wieniec Frankfurcki(...)dziś, po tylu latach ja plotę wianki mojej Córeczce Nadii... Nooooo dobra, może nie plotę za często tak jak robiła to Mama, ale za to częściej piekę ciasta... :) Prawda Mamo? 😘 SKŁADNIKI NA CIASTO: 200 g miękkiego masła  250 g cukru 5 jajek (rozmiar L) 270 g maki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia

Słodko-Słony Świat Ilony