ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:87/1704)

Chlebek bananowy z jagodami goji i kisielem 192

inne składniki Teraz postanowiłam połączyć malinowy smak kisielu i jagody goji. Niewielka ilość słodzika w postaci ksylitolu, miód i dojrzałe banany sprawiły, że ciasto należy do naprawdę słodkich. Niedługo na dobre zacznie się sezon letnich owoców, więc przyjdzie czas na lekkie, truskawkowe i jagodowe smaki, a teraz można upiec jeszcze taki prosty chlebek z bananów, które często(...)bardzo dojrzałej postaci zalegają w domu i zastanawiamy się, co można z nich zrobić Jeśli nie macie w domu jagód goji, świetnie będą się nadawały inne suszone owoce. Ciasto jest bardzo proste i dość szybkie w przygotowaniu, a wychodzi niezwykle lekkie i puszyste. Chlebek bananowy z jagodami goji i kisielem 80 g mąki kukurydzianej 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Fitkot
SZYBKA ROLADA Z JABŁKAMI 187

ciasto na ściereczkę, uważajmy żeby się nie oparzyć. Delikatnie ściągamy papier, gorące ciasto zwijamy, pomagamy sobie ściereczką. Odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Przepis na pyszne ciasto  z dowolnymi owocami,  bez miksera KLIK

Pani na deser
FRUŻELINA MALINOWA 222

Pyszne, proste owoce w żelu, wspaniałe do ciast, lodów, naleśników, babeczek :) SKŁADNIKI: 0,5 kg malin 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Maliny zasypujemy cukrem. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Mąkę ziemniaczaną zalewamy 2 łyżkami wody i dobrze mieszamy. Wyciskamy sok z cytryny. Maliny podgrzewamy, jak cukier się

Pani na deser
Kardamonowe ciasto ze śliwkami i kruszonką z migdałów i kokosa. 240

Ciasto ze śliwkami, kardamonem i migdałami! Znajdź pretekst żeby upiec to ciasto! Koniecznie! Uwielbiam połączenie ciasta ucieranego i śliwek, mam wrażenie, że to najlepsze połączenie dla tych owoców. Ciasto jest bardzo puszyste, pachnie obłędnie dzięki użyciu przypraw takich jak: cynamon i kardamon. Świetną i zdrową kruszonkę stanowią posiekane migdały i chipsy z kokosa. Ciasto ucierane zrobicie maksymalnie

SMYKWKUCHNI
pleśniak 170

koniec ubijania dodać cukier blachę 24*32 cm wyłożyć papierem do pieczenia schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy posmarować grubą warstwą dżemu z owocami zetrzeć ciemną część ciasta  wyłożyć pianę z białek  zetrzeć ostatnią jasną część ciasta piec ok 40  min w piekarniku nagrzanym do 180 st kroić najlepiej po całkowitym wystygnięciu Smacznego

Gotowanie z pasją
Grysikowiec z musem truskawkowym i lekką pianką – bez pieczenia 222

żelatyny można dodać łyżkę masy i wymieszać dokładnie). Masę jogurtową wylewamy na przestudzoną masę truskawkową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem możemy udekorować ciasto kawałkami świeżych owoców. Źródło

Smaki Na Talerzu
Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym 188

minuty, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Gotowy krem wyłóż na upieczony spód. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aby budyń zgęstniał. Przed samym podaniem udekoruj ciasto owocami. Truskawki umyj, osusz, odkrój szypułki i wyłóż je na gotowy krem. Ciasto możesz dodatkowo polać galaretką. * * Przepis powstał specjalnie dla Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ . Najnowszy nr 16 – Lato

Food Square
Szybki biszkopt z owocami 232

przekłada się…. kwaśną śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowe z truskawkową pianką 377

Lekkie i smaczne ciasto w sam raz na upalne dni. Zamiast truskawek możemy użyć dowolnych owoców. Składniki ciasto ( 25 x 40 cm ) 4 jajka 150 g jogurtu naturalnego 2/3 szkl oleju 2 szkl mąki 1 szkl cukru 3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Puszysta drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i owsianą kruszonką 180

Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto mocno uderzyć, ponownie krótko wyrobić i przełożyć do blaszki nasmarowanej masłem i obsypanej mąką. Na wierzchu ciasta poukładać pokrojone owoce, obsypać kruszonką i przykryć ściereczką na czas nagrzewania się piekarnika. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Piec 20-25 minut. Kruszonka: Mąkę, płatki owsiane, cukier oraz miękkie masło wyrobić

Kraina Miodem Płynąca
Kruche ciasto z bezą truskawkową 169

Ciasto kruche z owocami i bezą nie jest żadną nowością. Dla mnie jednak było. A mianowicie zaskoczyło mnie pomysł, żeby zmieszać owoce z bezą jeszcze przed upieczeniem. Skoro tak radzi książka z roku 1962 r. to trzeba jej słuchać.Czytaj więcej

bistro mama
Najłatwiejsze ciasto "w świecie" 234

gruszkę obrać i pokroić na kawałki (mogą być też inne owoce i bakalie).Do składników suchych dodać mokre, wymieszać krótko tylko do połączenia składników, dodać owoce, wymieszać.Wyłożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy.Piec w temp. 180 stopni około 60 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto upieczone

Mix smaku
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami 233

wiecie bardzo lubię ciasta budyniowe.Z owocami … z galaretką … wykorzystując do nich świeże sezonowe owoce.Dziś mam dla Was przepis na budyniowe  z brzoskwiniami i galaretką.Delikatne , mięciutkie …. jest świetnym pomysłem na poobiedni deser.Polecam!SKŁADNIKI:( forma keksówka )BISZKOPT:jajka – 2 sztcukier – 2 łyżkicukier wanilinowy – 1 opproszek do pieczenia – 1 łyżeczkamąka – 2 łyżkiMASA BUDYNIOWA:budyń waniliowy

Ostra na Słodko
Ciasto kakaowe z olejem - łatwe 273

potrafię powiedzieć ile czasu i w jakiej temp. będzie piekło się w piekarniku....już wiem w temp. 180 stopni przez około 50 min.: ) Smacznego! Do części ciasta dodałam owoców aronii z nalewki, też było smaczne

Proste Potrawy
Jagodowa kostka 588

smak. Całość choć podobna kompozycyjnie do”bananowej chmurki”, zawiera subtelne różnice. I tak mamy tutaj: kruchy spód, warstwę owoców zatopionych w galaretce, śmietankową masę z dodatkiem serka philadelphia oraz kokosową bezę. Osobiście bardzo lubię tego typu ciasta, więc kto wie, być może w przyszłym roku pokuszę się jeszcze o wersję malinową lub wiśniową?;) Kruchy spód(...)zagniatamy dość szybko, by niepotrzebnie nie ogrzewać ciasta. Przygotowanym ciastem wykładamy dno prostokątnej formy (21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy całość widelcem. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Umyte i osuszone jagody rozkładamy na kruchym cieście. Tężejącą galaretką zalewamy owoce, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dobrze

Smaki Na Talerzu