ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:83/1704)

Babeczki leśny mech 84

zdecydowanie do moich ulubionych. Pamiętajcie tylko, żeby go bardzo dobrze ubić, inaczej może spłynąć z babeczek ;) Bardzo polecam przygotować te babeczki, zwłaszcza w sezonie na świeże owoce. Składniki (ok. 12 babeczek) Ciasto: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3/4 szklanki erytrytolu/ksylitolu/cukru brązowego 3 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej(...)minut (masa powinna wyjść dość sztywna).   Odciąć wierzchnią część babeczki i ją pokruszyć.  Z dolnej zielonej części ciasta wybrać łyżecz ką trochę ciasta ze środka i wyłożyć na to krem. Następnie pokruszyć zielonym ciastem i udekorować owocami. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą

Healthy food explorer
Ciasto jogurtowe z owocami 113

jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Mieszamy składniki z obu misek na jednolitą masę. Wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez około 40-50 minut do tzw. suchego patyczka

Życie zaczyna się w kuchni
Szybkie ciasto cytrynowe 655

ciast, ciasteczek, babek, aromatyzowania likierów, sosów oraz lukru. Pokrojone w plasterki lub w trójkątne cząstki służą do ozdabiania ryb, napojów i drinków. Z tym bardzo aromatycznym owocem polecam Wam przepis na szybkie ciasto cytrynowe. Składniki na formę 39 x 27,5 x 8 cm : - 400g mąki tortowej - 300 ml oleju rzepakowego - 8 jaj - 400g cukru pudru -150 ml soku wyciśniętego

mojewypiekiinietylko
Szybki torcik z owocami. 173

Upieczone ciasto wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Kilka minut należy odczekać, aż tortownica przestygnie oczyszczamy ją i ponownie smarujemy masłem, wysypujemy mąką. Wykładamy drugą część ciasta i pieczemy 35 minut. Do miski wkładamy mascarpone, śmietankę oraz cukier puder. Całość należy zmiksować do uzyskania puszystego, gęstego kremu. Na koniec zetrzeć skórkę z cytryny i dobrze wymieszać. Układamy ciasto(...) - wybór należy do was jakie, u mnie były połówki truskawek, maliny i borówki. Delikatnie nakładamy drugie ciasto, lekko dociskając. Nakładamy drugą część kremu i dekorujemy całość owocami.  Smacznego :) * ciasto można nasączyć sokiem, herbatą czy alkoholem, ja tego nie zrobiłam

Plate of Joy
Ciasto migdałowo-miodowe z suszonymi owocami oraz orzechową praliną 212

wypróbowania poniższego przepisu. Ciasto dla fanów orzechowych smaków, z pyszną praliną, która jest zdecydowanie najsmaczniejsza.Oczywiście bakalie możecie dobrać według własnych upodobań. Ciasto migdałowo-miodowe z suszonymi owocami oraz orzechową pralinąSkładniki:Ciasto:100 g masła w temperaturze pokojowej70 g cukru trzcinowego3 łyżki miodu3 jajka3 łyżki kwaśnej śmietany (18% lub 12%)180 g mąki pszennej80 g zmielonych na mączkę migdałów1/2

Mania Gotowania
Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 154

jest takie proste. Biorąc pod uwagę wszystkie  wymogi, łatwy plan z lekka się zakręcił. Pan Arek najbardziej boi się zakalców, ma złe doświadczenia  w pieczeniu ciast z owocami. Napisał, że odpadają ucierane, drożdżowe itp oraz , że najlepiej aby był to przepis na tortownicę 20 cm. Takową właśnie Pan Arkadiusz psiada, a więc sami widzicie, że powstała niezła(...)drobny żwirek. Tortownicę (20 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Trzy czwarte mącznej masy wysypujemy na spód formy. Ze śliwek usuwamy pestki, układamy ciasno  na cieście skórką do spodu. Owoce przykrywamy gorącym budyniem,  ugotowanym zgodnie z zaleceniami producenta, tylko z mniejszej ilości mleka. A na koniec wysypujemy  resztę żwirku, wstawiamy do gorącego piekarnika

Dieta moja pasja
Szarlotka – najlepsza! 146

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl To najlepsza szarlotka jaką jadłam i robiłam. Najbardziej lubię gdy ciasta z jabłkami mają dużo jabłek a 

Marta Gotuje
Ciasto z owocami na oleju 471

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto z owocami na oleju. Powinno się udać każdemu. Sezon owocowy w pełni, więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasto jest puszyste, waniliowe i świetnie smakuje z owocami oraz kruszonką. Tak ładnie wyrasta, że nazywane jest nawet „niby drożdżowe”:). Mnie najbardziej smakuje ze szklanką mleka. Bardzo polecam (przepis dostałam od kolegi z pracy(...)przygotowanej blaszki, wyrównać. Kruszonka: 5. Składniki na kruszonkę zagnieść rękoma, aż uzyskamy sypkie okruchy. 6. Wierzch ciasta posypać 1/3 kruszonki i poukładać owoce. 7. Na owoce wysypać pozostałą kruszonkę. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 55-60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką 89

Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką to fajna odmiana klasycznych ciast ucieranych, których na blogu jest już kilka. Zazwyczaj jednak robiłam do niej klasyczną kruszonkę tak jak przy cieście ucieranym z owocami . Tutaj do kruszonki używa się płatek owsianych i czekolady. Przyznaje, że na po wyciągnięciu z piekarnika nie byłam z tej kruszonki zadowolona, ponieważ się „sypała(...)się okazało, wystarczyło odczekać, aż ciasto całkowicie ostygnie Dzięki czekoladzie ciasto nabrało zupełnie innego smaku. Będę do niej wracać. Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką, składniki na foremkę 20×20 cm: Ciasto ucierane: 140 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru szczypta soli 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 140 g mąki 30 g budyniu śmietankowego lub waniliowego

Relaxtime
Ciasto z owocami na oleju 246

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto z owocami na oleju. Powinno się udać każdemu. Sezon owocowy w pełni, więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasto jest puszyste, waniliowe i świetnie smakuje z owocami oraz kruszonką. Tak ładnie wyrasta, że nazywane jest nawet „niby drożdżowe”:). Mnie najbardziej smakuje ze szklanką mleka. Bardzo polecam (przepis dostałam od kolegi z pracy(...)przygotowanej blaszki, wyrównać. Kruszonka: 5. Składniki na kruszonkę zagnieść rękoma, aż uzyskamy sypkie okruchy. 6. Wierzch ciasta posypać 1/3 kruszonki i poukładać owoce. 7. Na owoce wysypać pozostałą kruszonkę. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Żytnie drożdżowe zawijane z rabarbarem 66

dłużej, aż objętość ciasta się podwoi. Rabarbar kroimy w kosteczkę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt. Na nim rozsmarowujemy konfiturę i rozkładamy pokrojony rabarbar. Zawijamy jak roladę i dzielimy na 10 równych części. Dno tortownicy o średnicy 21cm wykładamy papierem, a boki natłuszczamy. Umieszczamy w niej ciasno części ciasta (wnętrzem – owocami do góry). Przykrywamy ściereczką(...)sól, wyrabiamy 2 min/interwał . Sprawdzamy konsystencję, jeśli ciasto bardzo się klei, dodajemy po łyżce mąki, wyrabiamy kolejną 1 min/interwał. 3. Ciasto przekładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy ściereczką kuchenną i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1h lub dłuzej, aż objętość ciasta się podwoi. 4. Rabarbar kroimy w kosteczkę. 5. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt

Be Fit Be Strong
Żytnie drożdżowe zawijane z rabarbarem 95

dłużej, aż objętość ciasta się podwoi. Rabarbar kroimy w kosteczkę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt. Na nim rozsmarowujemy konfiturę i rozkładamy pokrojony rabarbar. Zawijamy jak roladę i dzielimy na 10 równych części. Dno tortownicy o średnicy 21cm wykładamy papierem, a boki natłuszczamy. Umieszczamy w niej ciasno części ciasta (wnętrzem – owocami do góry). Przykrywamy ściereczką(...)sól, wyrabiamy 2 min/interwał . Sprawdzamy konsystencję, jeśli ciasto bardzo się klei, dodajemy po łyżce mąki, wyrabiamy kolejną 1 min/interwał. 3. Ciasto przekładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy ściereczką kuchenną i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1h lub dłuzej, aż objętość ciasta się podwoi. 4. Rabarbar kroimy w kosteczkę. 5. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt

Be Fit Be Strong
Drożdzowe ciasto na maślance z jagodami i malinami 171

Kiedy byłam mała i jeździłam na wakacje do Babci na wieś to zawsze czekałam na ciasto drożdżowe, które nigdzie nie smakowało tak samo jak u Babci. Ciasto z owocami leśnymi, podawane z jeszcze ciepłym krowim mlekiem i świeżym masełkiem jest smakiem, który staram się odtworzyć, aby moje Dziecko także miało wspaniałe pachnące wspomnienia z dzieciństwa. I tak jak moja(...)łyżką połączyć wszystkie składniki, aby powstała kruszonka. Kiedy ciasto wyrośnie należy je ponownie zagnieść i umieścić w przygotowanej blasze 35cmx25cm (powinna być natłuszczona). Uformować jak do pieczenia. Na ciasto wyłożyć owoce i kruszonkę i ponownie nakryć ściereczkę do podrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni (grzanie góra dół) i piec przez 35-40 minut. Studzić przy uchylonym piekarniku. Smacznego

ChilliJemy
tarta z masą budyniową i jagodami 122

gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż połączy się z budyniem. Gotową masę budyniową wykładamy na upieczone ciasto. Na wierzchy układamy owoce. Całość odstawiamy w chłodne miejsce aby masa budyniowa zastygła. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze ciasto jogurtowe z jagodami i agrestem 163

Lato kojarzymy mi z ciastem pełnym owoców, a ciasto jogurtowe wręcz jest do tego stworzone :) Zawsze Wam wyjdzie, jeśli będziecie się trzymać dwóch wskazówek: składniki muszą mieć temperaturę pokojową a mąkę zawsze mieszamy łyżką a nie mikserem.  To jest puszyste i wilgotne. Rozpływa się w buzi :) Możecie użyć ulubionego owocu. Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 3 jajka(...)pusztą masę z cukrem. Następnie do masy dodać olej wymieszany z jogurtem oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy o wymiarach 32x22 wyłożonej papierem do pieczenia. Na to wyłożyć owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 C i piec przez 40 minut. Posypujemy cukrem pudrem

Delicious Titbits