ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:63/767)

Mleczna kanapka/Milkyway 2891

proszkiem do pieczenia, kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 23 x 40 cm (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170ºC, do tzw. suchego patyczka. na mleczną masę:  pół szklanki mleka  2 szklanki mleka w proszku ('niebieskiego', pełnego)  0,5 szklanki cukru(...)Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym.  Ostudzić.  Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Polać ciasto polewą i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tort z bitej śmietany i malin na daktylowym cieście (bez glutenu i jajek) 229

ciasto biszkoptowe) 1 szklanka mąka ryżowa 0,5 szklanki mąka kukurydziana 0,5 szklanki cukier puder 0,5 szklanki mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 1 szklanka proszek do pieczenia  2 łyżeczki daktyle  0,5 szklanki sok z cytrynyzamiast ciasta można użyć bezglutenowych ciasteczek 1 łyżeczka Bita śmietana z malinami: śmietana kremówka  0,5 litra maliny(...)piankowe żelki do dekoracji Ciasto: Daktyle zalać gorącą wodą i pozostawić aby zmiękły, następnie odsączyć z wody i zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Miękką margarynę (o temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do miski z utartą margaryną.  Dodać mleko, wymieszać łyżką/szpatułką

głodny alergik
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 155

średnich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 budynie Delecta o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g stałej części z dobrej jakości mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej jeden dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka)   Przygotowanie:   Ciasto: Masło roztop w garnku(...)blaszce. Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło.  Piecz przez 30 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek

Smiling Shrimp
Orzeszki z nadzieniem migdałowym. 168

wilgoci i przejdzie smakiem nadzienia, wtedy wręcz rozpływają się w ustach. Polecam!!! Składniki na orzeszki z nadzieniem migdałowym. CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM(...)mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 10-15 dag mielonych migdałów      Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka

Rozpustne gotowanie
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 173

niej na co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam!!! Składniki na orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce(...)łyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek      Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka

Rozpustne gotowanie
Ciasto z serem, truskawkami i kokosową kruszonką 169

pyszne  i proste ciasto-czyli tak jak lubię-polecam puki jeszcze są truskawki-Kasia składniki: 150 g mąki+3 łyżki 100 g cukru + 2 łyżki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 60 ml mleka 100 g masła+3 łyżki 250 g miękkiego twarogu 150 g kwaśnej śmietany 60 g cukru pudru 1 łyżka(...)truskawek 4-5 łyżek wiórków kokosowych przygotowanie: w misce mieszamy 150 g mąki ze 100g cukru,cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia,następnie dodać 2 jajka,60 ml mleka i 100g roztopionego masła,wymieszać na gładkie ciasto,masę wylać na wysmarowanej i wysypanej mąką blaszce kwadratowej,następnie twaróg mieszamy ze śmietaną,cukrem pudrem i budyniemw proszku i 1 jajkiem,masę

Swojskie jedzonko
serniko-piernik 159

moich ulubionych, polecam na świąteczny stół! *foremka 25*34 cm: Składniki: na ciasto: 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 150 g powideł śliwkowych łyżka przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik 6 jajek 2 opakowania(...)wrzątku 2 łyżki drobnego kokosu Przygotować ciasto piernikowe: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika i kakao. Przesiać do masy jajecznej. Dodać powidła, olej i mleko. Zmiksować krótko na gładkie ciasto. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia i wylać  do niej ciasto piernikowe.  Przygotować masę serową: Masło stopić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche z truskawkami i budyniem 209

margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : truskawki - 700 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Truskawki oszypułkować, umyć, osączyć na sicie(...)Kruche ciasto : Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut. Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy. Na blasze ułożyć truskawki. Budyń: Do garnka wlać 0,5 litra mleka, dodać cukier , zagotować. W pozostałym mleku

Kuchnia Danusi
Ciasto z brzoskwiniami 197

150g mąki krupczatki 160g masła 150g cukru pudru 4 jajka 60ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 500-600g brzoskwiń (5-6 sztuk) cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - brzoskwinie umyć, przekroić na połówki, pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki - białka oddzielić od żółtek - masło utrzeć(...)masę (ucierać co najmniej kilka minut) - do masy maślanej dodawać pojedynczo żółtka, po każdym miksować do wrobienia żółtka w masę - dodać ekstrakt z wanilii i mleko, wymieszać - mąkę pszenną i krupczatkę wymieszać z proszkiem do pieczenia - do masy w kilku partiach przesiać składniki suche, wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania jednolitej konsystencji - białka ubić na sztywną pianę - pianę z białek delikatnie

Smakołyki Bereniki
Szybki sernik 445

cukru 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku 100 ml oleju roślinnego 3 jajka 125 ml mleka skórki owocowe -mix Rozgrzać piekarnik do 180 C.Mąkę zmiksować z cukrem, masłem, jajkiem i proszkiem do pieczenia, aby powstało ciasto. Rozwałkować je pomiędzy dwoma warstwami papieru do pieczenia, a następnie wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy (tortownicy) do pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Różowy kajmakowiec z cappuccino 149

dwoje przy kawie ale nie tylko, polecam na różne okazje! Troszkę inna wersja słynnego 3 bita. Składniki CIASTO: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia czerwony barwnik spożywczy w żelu KREM: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki margaryny 1 żółtko DODATKOWO: 1 puszka(...)proszkiem, dodajemy odrobinę czerwonego barwnika-tyle aby uzyskać taki efekt jaki nas zadowoli.  Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem standardowej blaszki do pieczenia i pieczemy 25 minut w temp 160*c.Po upieczeniu studzimy. KREM:Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego wlać roztwór i ugotować

Wanilia i Kardamon
Babki "Rafaello" 224

łyżka mleka dowolne dodatki do dekoracji  Jajka ubić z cukrem i olejem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Nadal ubijając do masy jajecznej naprzemiennie dodawać mleko oraz mąkę z dodatkami. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę [ u mnie silikonowe foremki- bez smarowania i bułki tartej]. Piec

Moje domowe kucharzenie
Zimowe babeczki 180

wielkości babeczek) 150 g miękkiego masła 55 g jasnego brązowego cukru 3 jajka 90 g płynnego miodu 65 g melasy 65 ml mleka 255 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżezka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g suszonej żurawiny polewa: 1 łyżka wody 65 g miodu 60 g ciemnej czekolady (75%) Masło utrzeć z cukrem(...)puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać miód i melasę, cały czas miksując. Mąkę przesiać, wymieszać z cynamonem, proszkiem i sodą. Partiami dodawać do ciasta na zmianę z mlekiem, miksując na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać żurawinę, wymieszać łyżką. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy na babeczki. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto kokosowe z ananasem 204

doborowym towarzystwie. Fani kokosowych smaków również znajdą tutaj coś dla siebie. Składniki (blaszka 30x20):  ciasto: 1/2 kostki masła 35 dag mąki 10 dag cukru 2 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa budyniowo-kokosowa 3 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka 8 łyżek cukru puszka ananasów masa kokosowa 2 jajka 10 dag cukru 20 dag wiórków kokosowych 1/2 kostki(...)Przygotowujemy ciasto. Masło rozdrabniamy. Wlewamy 1/4 szklanki wody. Dodajemy cukier, jajka i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto do czasu aż stanie się elastyczne. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ananasy kroimy na małe kawałki. Sok zachowujemy i przelewamy do innego naczynia. Budynie rozrabiamy w soku. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier. Dodajemy rozrobioną masę budyniową cały czas mieszając. Podgrzewamy do czasu

Pobite gary Barbary
Ciasto jabłkowe 169

proste  smaczne jesienne ciasto Składniki ciasto • 2 szklanki mąki • 2 szklanki cukru • 1 szklanka oleju • 5 jajek • 2 szklanki startych jabłek na grubej tarce • 2 łyżeczki sody (płaskie) • 2 łyżeczki cynamonu • 2 łyżki kakao polewa • 1/2 kostki margaryny • 5 łyżek cukru • 2 łyżki śmietany • 5 łyżek wody • 5 łyżek mleka w proszku • 1 płaska łyżka żelatyny  Sposób przygotowania(...)jajek na przemian  z olejem na koniec wsypać starte jabłka wymieszać  • Wlać ciasto na posmarowaną blachę tłuszczem  i wysypaną tartą bułką Piec ok 45 minut 190 stopni  wymiary blachy 20/40 cm 2. Polewa • margarynę rozpuścić dodać cukier  mleko w proszku,śmietanę,i wodę  • Mieszać cały czas podgrzewać na wolnym ogniu  (gdyby masa robiła

W królestwie smaków Beaty