ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:371/767)

BABKA KOKOSOWA 144

jajka wbić do miski, dodać cukier i wszystko razem ucierać około 4 minut. Następnie wlać mleko i kwaśną śmietanę, wymieszać mikserem. Kolejno wsypać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać ciasto, najlepiej drewnianą łyżką. Ciasto wlać do foremki do pieczenia babki. Piekarnik nagrzać

Zrób to smacznie
Mini torciki kokosowe z owocami i krystaliczną galaretką 181

zrekompensuje Wasz czas spędzony w kuchni. Do filiżanki popołudniowej herbaty w sam raz. Składniki: Ciasto biszkoptowe na 6 sztuk: 3 duże jajka  5 łyżek cukru Królewskiego 8 łyżek mąki tortowej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru Królewskiego

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowe placuszki kokosowe z musem rabarbarowo- truskawkowym 121

bazie mąki kokosowej i udało się, po wielu próbach zrobić doskonałe placuszki kokosowe. Ciasta natomiast kolejny raz nie odważyłabym się upiec, aczkolwiek kto wie- wszystko przede mną.  Składniki (na 2 porcje): 2 jaja 40 gram mąki kokosowej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  olej rzepakowy do smażenia  Mus rabarbarowo - truskawkowy

Mango Papaja
Muffiny kawowe z herbatnikami 148

herbatniki do posypania wierzchu W pierwszej misce należy wymieszać mąkę, oba cukry, kawę i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko oraz mleko z olejem. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać pokruszone (nie na drobno) herbatniki.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić

Di gotuje
Pełnoziarnista babka cytrynowa 173

Pszenną mąkę zamieniłam na żytnią, a biały cukier na trzcinowy. Z dodatkiem soku z cytryny ciasto ma lekko kwaśny, a zarazem słodki smak! Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki maki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 1/2 szklanki mleka sok z cytryny aromat cytrynowy Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę.Wszystko

Truskawkowa Fiesta
CIASTO CHAŁWOWO - CZEKOLADOWE 148

Białka ubić z cukrem na sztywno,dodać żółtka wymieszane z octem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao,delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki i piec ok 30 min w 180 st.C. Masa chałwowa:   3 żółtka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka maki ziemniaczanej 300 g chałwy 200 g masła kieliszek spirytusu  Żółtka dokładnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Super szybkie zastępstwo pączków – muffiny pączkowe z konfiturą 214

razu, żeby się nagrzał, ponieważ muffiny szykuje się ekspresowo szybko. Do miski wlewamy olej, mleko i wbijamy jajko. Roztrzepujemy wszystko widelcem. Dodajemy cukier oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy wszystko widelcem. Wystarczy jakieś 10 – 15 okrążeń widelcem. Składniki mają się połączyć, ale ciasto nie ma być jednolite. Najlepiej jeżeli pozostaną w nim drobne grudki. Im lepiej wymieszane ciasto

Relaxtime
Placuszki z jabłkami 181

smażenia Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko oraz cukier cukier. Ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mleko i partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy na plasterki a później na jeszcze drobniejsze kawałki. Wrzucamy do ciasta. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni do ze złocenia się, ale ma wolnym ogniu. Ja lałam

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 179

młodego jęczmienia 75 g migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka

FitKot
Muffiny marchewkowe 100

gorzkiej czekolady (ok.50 g). - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto z dynią 162

posypania wierzchu   Całe jajka ubić z cukrem na jasną masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą, a także cynamon, zmiksować na gładko. Na koniec wrzucić dynię i wymieszać dokładnie łyżką (jeśli ciasto nawet po wymieszaniu będzie bardzo gęste dodać odrobinę mleka).    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto. Wierzch posypać (bardzo cienką

Simply Food
OMLET BISZKOPTOWY Z NASIONAMI CHIA 209

klonowy Białka ubiłam na puszystą pianę z dodatkiem szczypty soli. Wbiłam żółtko. Wymieszałam, dodałam proszek do pieczenia  i dosypywałam przesianą przez sitko mąkę. Wlałam mleko i wymieszałam. Wsypałam nasiona chia i połączyłam je z masą na omlet. Na patelni rozpuściłam masło i wlałam ciasto. Smażyłam omlet po około 3-5 minuty z każdej strony na złoty kolor. Można

potrawyregionalne
Cycki murzynki 807

dalej ubijając wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca wsypujemy wiórki, mak i proszek i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C   Masa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mąki pszennej

Cynamonowe szczęście
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 381

pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik  dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru

RAROSSA
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 122

dekoracji Truskawki myję, pozbawiam szypułek i kroję na pół. Jajka mieszam z miodem i mlekiem migdałowym. Dodaję przesiane mąki, sól i proszek. Całość dokładnie mieszam. Duże, ceramiczne naczynie żaroodporne (średnica 24 cm) lub kilka mniejszym smaruję olejem kokosowym. Na dno formy wylewam przygotowane ciasto. Wsypuję pokrojone truskawki i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania