ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:371/767)

Muffiny z jagodami i kruszonką 144

"No i co to za pogoda! Jak dalej będzie tak padać, to wszystkie owoce sezonowe znikną tak szybko jak się pojawiły. Mogłoby już przestać. Zima była

Słodkie Przyjemności
Szczęśliwego Nowego Roku! I obłędnie kawowe ciasto 185

wyobrażam).Dzisiaj mam dla Was ciasto obłędnie kawowe, które znalazłam u Ansi. Idealne na Sylwestra - ilość kofeiny w jednym kawałku pobudzi nawet największego śpiocha do całonocnej zabawy. Moim zdaniem ciasto jest genialne - intensywne w smaku; kruchy, ciasteczkowy spód, kremowa, rozpływająca się w ustach masa i delikatna, leciutka beza - po prostu niebo w buzi. Rzadko to robię, ale do tego przepisu(...)zdecydowanie to, co Tygryski lubią najbardziej.Ciasto cappuccinoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:140 g ciasteczek oreo (z kremem)1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek)25 g masłakrem kawowy:250 ml mleka2 łyżki kawy rozpuszczalnej (proszek)55 g cukru25 g mąki ziemniaczanej2 żółtkabeza:2 białka100 g cukrudodatkowo:1 łyżka kakaoCiasteczka pokruszyć, wymieszać z kawą. Maśło rozpuścić i przestudzić, wlać do ciasteczek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką (Marthy Stewart) 152

Proste, jednak rewelacyjne, najdelikatniejsze i najbardziej puszyste muffinki jakie jadłam. Jagody idealnie się z nimi komponują tworząc przepyszne, kuszące babeczki, a cynamonowa kruszonka zwieńcza dzieło niczym

Słodka Strona
Muffiny z aronią 190

łyżeczki sody,aronia do deserów.W jednaj misce wymieszać produkty suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. W drugiej misce wymieszać mokre: mleko, olej i jajko. Do mokrego wsypać suche i wymieszać. Nie miksować, wystarczy połączyć wszystko łyżką. Połową ciasta wypełnić foremki. Do każdej nałożyć na środek po pół łyżeczki konfitur, a następnie na konfitury resztę ciasta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki o wielu smakach 171

porcję produktów, czyli:-3 szklanki mąki-1 szklanka cukru pudru-2 jajka-20 dkg margaryny-2 łyżeczki proszku do pieczenia-aromat śmietankowyZanim zagnieciemy ciasto, musimy przygotować wiórki kokosowe na masę kokosową a tewymagają wcześniejszego zaparzenia i wystudzenia.Tak więc wlewamy do rondelka szklankę mleka, wsypujemy 5 łyżek cukru a gdy to sięzagotuje wsypujemy 20 dkg wiórków.    Zmniejszamy ogień

Maminek kulinarny
Muffiny jogurtowe z konfiturą 338

malinowa Krokus.  Przygotowanie:    Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Do drugiej miski mokre składniki: jogurt, roztrzepane jajko, mleko, olej i syrop z pigwy. Smarujemy  foremki silikonowe masłem (chyba, że używamy papierowych papilotek). Przelewamy połowę ciasta do foremek (12 sztuk). Do każdej foremki wkładamy łyżeczkę konfitury i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy

Aga w kuchni
Placuszki z jabłkiem 197

jabłkiem *** ( porcja dla 4 osób ) 2,5 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka  0.5 szklanki wody gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli  4 jabłka 1. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce .2. Z wszystkich składników wykonujemy ciasto ( powinno być średnio gęste , można dodać dodatkowo trochę mąki )3. Smażymy na patelni około

ciemna strona patelni
Żurawinowa wieża Pana Kejka 216

pana Kejka, a nie Matki- Wariatki... ;) 2,5-3 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru (może być cukier puder) 1 szklanka mleka 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju (oliwy) dżem żurawinowy Wszystkie składniki ciasta połączyłam w misce i zmiksowałam na gładką masę. Gotowe ciasto, czyli takie na którym wyraźnie się

bastalena
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem 242

zalewy (można pominąć) 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki chili w proszku lub płatkach sól, pieprz Naleśniki: Miksujemy jajka wraz ze szczyptą soli. Dodajemy do nich mleko, stopione masło lub olej i na końcu miksujemy z mąką. Odstawiamy ciasto na pół godziny do odpoczęcia – nie ruszamy w tym czasie miski. Na patelni rozgrzewamy olej

Poezja smaku
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 236

prawda - zajmuje ono troszkę czasu, ale efekt wszystko nam wynagrodzi. Ciasto nie tylko ładnie wygląda, lecz ogólnie jest pyszne! (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1/2 litra mleka 2 żółtka 4-5 łyżek cukru 5 łyżek wiórek kokosowych (opcjonalnie(...)orzechami) 4 łyżki śmietanki Upiec biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przekroić na dwie części. Przygotować krem. Żółtka, mąki i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wiórkami. Dodać żółtka z mąkami. Całość energicznie mieszając - zagotować. (Ma powstać

Di gotuje
Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu 163

mąki pszennej, żytniej lub owsianej. Czasami są lekko słodkie, czasem glazurowane. Czasem mogą mieć lukrowaną polewę (np. z syropu klonowego) lub w cieście mogą być suszone owoce (rodzynki lub żurawiny). Spulchniaczem jest proszek do pieczenia. Skony świetnie smakują z obowiązkowym miękkim masłem, posmarowane dżemem i odrobiną bitej śmietany. Jeśli jeszcze do tego dodasz filiżankę herbaty lub kawy - śniadanie mistrzów gotowe.W(...)miski wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir i przyprawę do pierników. Dobrze wymieszaj suche składniki.Do przestygniętych płynnych składników wbij jajko. Po wymieszaniu wlej płynne składniki do miski z suchymi, i mieszaj wszystko, aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników. Wyłóż ciasto na oprószony maką blat roboczy i zagnieć jeden, dwa razy.Rozwałkuj ciasto na grubość

Grahamka, weka i kajzerka
Babka drożdżowa z pesto 143

dużą ilością przypraw . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='200 gr mąki pszennej (u mnie typ 650 z Biedronki) 50 ml mleka 40 gr oleju 30 gr świeżych drożdży 1 łyżka mleka w proszku 1/2 lub 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 90 gr pesto 40 ml mleka do posmarowania 1 garść orzechów włoskich'; document.write(" "); Składniki na formę(...)oleju 30 gr świeżych drożdży 1 łyżka mleka w proszku 1/2 lub 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 90 gr pesto 40 ml mleka do posmarowania (można pominąć) 1 garść orzechów włoskich Formę do babki z kominem wysmarować tłuszczem wysypać otrębami. Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski, wymieszać, wyłożyć na stolnice posmarowaną olejem lub wysypaną mąką, zagnieść ciasto

moj przepis na
Sernik gotowany 242

szklanka cukru 2 jajka 1 szklanka mleka 1 budyń, u mnie śmietankowy + 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 masło - 20 dag sok z połowy cytryny Składniki na ciasto na spód : 30 dag mąki, ja dałam 15 dag krupczatki i 15 dag zwykłej pszennej 10 dag cukru  3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag masła Przygotowanie : Z mąki, masła(...)proszku i cukru zagniotłam szybko kruche ciasto, zostawiłam na 15 min. w chłodnym miejscu Po tym czasie rozwałkowałam i wylepiłam nim blaszkę o wymiarach 24 cm średnicy, ale lepsza będzie większa Piekłam przez około 50 min. w temp. 180 *C, u mnie był to prodiż Do garnka włożyłam ser, masło, cukier i sok z cytryny, wymieszałam i postawiłam na ogniu

Proste Potrawy
Muffinki jak pączki 113

waniliowy 1. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. 2. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, aromat waniliowy i mleko. 3. Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy do połączenia składników. 4. Do foremek na muffiny wysmarowanej masłem wykładamy 1 łyżeczkę ciasta, łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremek

Szefowa kuchni
Słodkie środy - Tort kokosowo-śmietankowy z borówkami 126

jajek 1 szklanka mąki tortowej 3 łyżki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli masa kokosowa: 1 czerstwa kajzerka 375 ml mleka 1/4 szklanka cukru 100 g wiórków kokosowych  150 g masła  do dekoracji:  400 g śmietany 30% 2 opakowania fix do śmietany - deserów 1 łyżka cukru pudru wiórki kokosowe(...)porcjami mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Uzyskane ciasto wylewamy do tortownicy. Wkładamy do zimnego piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy około 30 minut -do suchego patyczka. Wyciągamy biszkopt i z wysokości 20-30 cm upuszczamy dwukrotnie na podłoże. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół.  Masa kokosowa: czerstwą kajzerkę zalewamy szklanką mleka, kiedy zmięknie rozdrabniamy np tłuczkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki