ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:326/512)

Muffinki waniliowe z czekoladą 171

Proste, klasyczne muffinki, mięciutkie i wilgotne, zasmakują każdemu. Z dodatkiem pysznej mlecznej czekolady, kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Wyglądem przypominają małe różyczki, a ułożone wszystkie razem na ozdobnym stojaku tworzą piękny, słodki bukiet na wiele okazji. Gorąco polecam!SKŁADNIKI na ok. 12 muffinek:120 g mąki pszennej120 g masła2 jajka90 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka(...)każdej z nich porcję ciasta, mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki.Babeczki piecz około 15-20 min, do tzw. suchego patyczka. Powinny być pięknie zrumienione na wierzchu. Gotowe wyjmij i wystudź na kratce z wyposażenia piekarnika.KREM:Składniki na krem muszą być dobrze schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno . Dodaj do niej serek mascarpone i dokładnie, lecz krótko wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 139

wyłuskaj ziarenka. Mascarpone ubij z cukrem i ziarenkami wanilii. Truskawki umyj, osusz, pokrój na ćwiartki. Pizzę posmaruj mascarpone, pozostawiając około 2- 3 cm brzegu, po czym wyłóż na wierzch truskawki. Brzegi posmaruj żółtkiem, wstaw ponownie do piekarnika na około 10 minut. Odstaw do ostudzenia, wyłóż na wierzch maliny, udekoruj listkami mięty i posyp startą białą czekoladą. Ciasto na pizzę

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TIRAMISU BROWNIES 305

wielbicieli tiramisu i ciast czekoladowych połączenie myślę idealne. Dwa w jednym czyli i brownies i tiramisu. Polecam, bo choć wielbicielem ciast czekoladowych nie jestem to to, ma to coś, co wciąga... :-)Może dlatego ,że jest trochę zakalcowate jak to brownies... Znalezione tutaj.Składniki części czekoladowej:- 200g masła- 180g ksylitolu- 3 duże jajka- 200g czekolady gorzkiej ( max 60%) roztopionej- 120g mąki(...)likier, miksujemy do połączenia składników.Składniki części tiramisu:- 500g mascarpone- 130g ksylitolu- 2 duże jajka- 2 łyżki likieru amaretto- 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w 1 łyżce gorącej wodyWszystkie składniki zmiksować w misce do połączenia.Blaszkę u mnie 22x33cm lub mniejszą np.20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wyłożyć ok.3/4 ilości ciasta czekoladowego. Następnie całą część tiramisu i na to resztę

Smaczne Zdrowe
Biskwity z truskawkami i bitą śmietaną 192

mascarpone 1 łyżka cukru pudru truskawki cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Białka ubić na sztywno z solą. Miksując dosypywać po łyżce cukru i po jednym żółtku. Ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dosypywać stopniowo przesiane mąki i delikatnie wymieszać silikonową łopatką. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować 8 okręgów o średnicy około 13 cm. Ciasto około(...)noża lub szpatułki zdjąć z papieru. Zwinąć je delikatnie na pół i ułożyć na papier lub tacę oprószoną cukrem pudrem. Pozostawić do ostudzenia. Nadzienie: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Zimne "biszkopty" nadziać bitą śmietaną i dodać truskawki pokrojone w plasterki. Przed podaniem na wierzchu oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja klik

Ala piecze i gotuje
Uczta dla podniebienia - muffinki bardzo czekoladowe z kremem malinowym 127

łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 120 g malin (mogą być mrożone, a kiedy te także są nieosiągalne, to można spokojnie zastąpić je konfiturą malinową dobrej jakości) - 250 g serka mascarpone - 200 g naturalnego serka kanapkowego (typu Almette) - ewentualnie cukier puder do dosłodzenia Przygotowanie: 1. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki, ich wielkość zależy od upodobań. Ja zawsze zostawiam trochę większe kawałki(...)papierowymi lub silikonowymi papilotkami. Najlepiej, aby ciasto sięgało do ok połowy papilotki, minimalnie wyżej. Z podanej ilości wychodzi ok. 16 muffinek. 6. Muffinki pieczemy ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Po upieczeniu najlepiej rozłożyć ja na kratce do wystygnięcia. 7. W międzyczasie przygotowujemy krem. Rozgniecione maliny (lub konfiturę) mieszamy z mascarpone i serkiem, a następnie dosładzamy do smaku

two broke sisters
Tarta oreo z mango 147

prawdziwych owoców.Ciasto warte grzechu. Składniki na spód 300 g ciastek oreo (bez nadzienia) 50 g masła (miękkiego) 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na konsystencję mokrego piasku.Masą ciasteczkową wylepić dno i boki tortownicy.Wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Nadzienie 250 g serka mascarpone 500 g śmietany(...)palniku lub w mikrofali (nie doprowadzać do wrzenia).Odstawić do wystudzenia.Ciastka pokruszyć. Resztę składników przełożyć do miski i zmiksować,dodać żelatynę i pokruszone ciastka oreo.Masę wyłożyć na schłodzone ciasto i pozostawić w lodówce do stężenia (masa nie jest całkiem ścięta,utrzymuję konsystencje bitej śmietany). Galaretka z mango 300 g puree z mango (u mnie 2 sztuki) 5 g żelatyny

Anielskie wypieki
Ciasto truskawkowe ~ wersja zimowa 361

mnie ciasto jest bardzo wysokie z powodu bardzo małej formy o wymiarach 25x25. Lepsza byłaby forma 25x30, a nawet może być nieco większa. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 6 jajek 170 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g mąki tortowej 3 łyżki wody  NA KREM TRUSKAWKOWY I POLEWĘ 1 kg mrożonych truskawek 250 g serka mascarpone 500 g śmietany(...)placek. Resztę truskawek wraz z sokiem umieścić w misie blendera i uruchomić urządzenie. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Z blendera odlać szklankę zmiksowanych truskawek i stopniowo dodawać do ubitej śmietany miksując wszystko na jednolitą masę. Oba placki

Passions hobbies life
Tort Rafaello 172

mascarpone, 120 ml napoju mlecznego o smaku kokosowym, słoik dżemu wiśniowego, 70 g płatków migdałów, tabliczka białej czekolady, 150 g wiórków kokosowych. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka.   Następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.    Całość dokładnie mieszamy.   Ciasto przelewamy do wyłożonej(...)smaku kokosowym, następnie smarujemy sporą ilością dżemu wiśniowego. Na suchej patelni prażymy migdały a kiedy ostygną połowę wysypujemy na dżem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone i 75 g wiórek kokosowych. Całość dokładnie mieszamy i 1/3 nakładamy na migdały. Masę przykrywamy blatem biszkopta i ponownie go nasączamy, smarujemy dżemem, posypujemy pozostałymi migdałami i smarujemy warstwą kremu. Wierzchni

paapilotkaa
Tort Rafaello 509

danego dnia „przesadzę” z realizacją swojej pasji piekąc mnóstwo ciast, innych słodkości czy też pisząc dla Was przepisy, zamykając oczy, chcąc iść spać, widzę ciasta, ciasta i jeszcze raz ciasta  :D W takich chwilach mówię sobie, że jutro nic już nie piekę. Jednak po nocy plany się nieco zmieniają... Dzisiaj mam dla Was tort! Przeglądając ostatnio stare zeszyty(...)wody Krem z białej czekolady: 250 g białej czekolady, posiekanej 80 g masła 3/4 szkl. śmietanki kremówki 30% 1 1/2 szkl schłodzonej śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone Poncz: 1/2 szkl słodzonej herbaty 2 kieliszki (40 ml) likieru Amaretto Dodatkowo: słoiczek dżemu brzoskwiniowy 100 g wiórków kokosowych 100 g płatków migdałowych pralinki Rafaello do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Wszystkie

Nastoletnie Wypiekanie
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 242

bezowego. Wbrew pozorom bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy.  Składniki na porcję dla 6-8 osób: na 2 blaty bezowe(...)białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem śmietanowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 1/2 opakowania mascarpone (125 g) 2 łyżki cukru pudru sos agrestowy 200 g agrestu 1 łyżka zwykłego cukru do dekoracji 150 g malin 150 g borówek listki świeżej mięty Na samym początku przygotować

Ugotować
Torcik na gofrach wg Di 203

/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Już kiedyś szukałam przepisu na ciasto z wykorzystaniem gofrów i niestety nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy. Stworzyłam własny deser i teraz zainspirowałam się swoim poprzednim pomysłem, który znajduje się na moim funpage tutaj . W tym przypadku urozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem:  160g serka mascarpone 400 ml śmietanki 22-36% 120g cukru pudru(...)łyżek dżemy truskawkowego  1 banan lub inne owoce do dekoracji wiórki czekoladowe do pospania  Śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia. Galaretkę podzielić na dwie części. Jedną z nich połączyć

Di gotuje
Tort brzoskwiniowy 105

litr, mascarpone 250 g, cukier puder 8  łyżek, do nasączenia: świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny, syrop z brzoskwiń, Sposób przygotowania: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy po łyżce cukru. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy i dodajemy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy do połączenia. Ciasto wylewamy(...)twarogowym z brzoskwiniami. Na torcie układamy kolejny blat biszkoptowy, który nasączamy pozostałym ponczem. Wierzch oraz boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Tort schładzamy kilka godzin w lodówce.  Śmietankę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misce i miksujemy na sztywny krem. Gotowym kremem smarujemy cały tort (wierzch oraz boki). Z pozostałego kremu za pomocą szprycy robimy dowolną dekorację.  Przepis

kulinarne odsłony pati
Tort Mojito 89

mięty i to właśnie mięta zainspirowała mnie, żeby przygotować tort mojito. Biszkopt upiekłam oczywiście z niezawodnego przepisu, który znajdziecie we wcześniejszym wpisie , a krem to najprostsza baza z serka mascarpone z dodatkiem świeżej mięty, skórki i soku z limonki. Do nasączenia biszkoptu użyłam ponczu przygotowanego z rum i soku z limonki poncz naprawdę niesamowicie podkręca smak tortu i jest(...)piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa 🙂 Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTO MARCHEWKOWE 92

Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych ciast. Pieczenie tego ciasta i zapach jaki rozlega się w domu podczas jego robienia, zawsze poprawia mi humor. Smakuje o każdej porze roku. Uwielbiane jest przez domowników i gości. Pyszne i bardzo proste do zrobienia. SKLADNIKI: CIASTO: 200 G MĄKI PSZENNEJ 100 G ORZECHÓW WŁOSKICH 3 JAJKA 1/3 ŁYŻECZKI SOLI 2 DUŻE MARCHEWKI(...)OKOŁO 250 G SZKLANKA BRĄZOWEGO CUKRU (MOZE BYC BIALY) 100 ML BEZZAPACHOWEGO OLEJU 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 1 ŁYŻECZKA CYNAMONU KREM: 500 G SERKA MASCARPONE LUB ŚMIETANKOWEGO 100 G MASŁA ŁYŻECZKA EKSTRAKTU WANILIOWEGO 50 G CUKRU PUDRU ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: MARCHEWKE OBRAC I ZETRZEC NA TARCE O DROBNYCH OCZKACH. ORZECHY UPRAŻYĆ NA SUCHEJ PATELNI I ZMIELIĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Sernik z winogronami bez pieczenia 115

Pyszny sernik z winogronami bez pieczenia to najprostsze i najłatwiejsze ciasto do zrobienia. Minimalna ilość składników i jedynie czas na stężenie, bo pracy przy nim nie ma prawie wcale. Orzeźwiający i delikatnie kremowy niezbyt słodki deser. Pewnie się powtarzam, ale uwielbiam serniki i co pewien czas muszę zrobić, choćby taki najprostszy bez pieczenia. Do sernika z winogronami dodałam wiórki kokosowe(...)które przyjemnie zmieniły jego strukturę i smak. Dodatkowo ser połączyłam z serkiem mascarpone, który nadał bardzo kremowej konsystencji. W zasadzie mascarpone można nie dodawać, gdy sernik robimy z sera, który jest dość tłusty sam w sobie i dobrze zmielony. Winogrona do sernika najlepiej, żeby były bezpestkowe, jeśli takich nie mamy to, należy je przekroić i usunąć pestki. Sernik z winogronami

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania