ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:333/512)

Tort Malinowa Rozkosz 106

Tort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia. Pewnie

Kulinarne Przeboje
PROSTY I PYSZNY SERNIK 194

ksylitolu z wanilią - 30g ksylitolu Wszystkie składniki zagnieść, do uzyskania kruchego ciasta. Masą dokładnie wykleić spód tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia, boki delikatnie przesmarowane tłuszczem) odstawić do lodówki. masa serowa: - 750g gęstego, dobrego twarogu (u mnie 500g sera Juliko, 175g serka Philadelphia i 75g mascarpone) - 180g gęstej, kwaśnej śmietany 18% - 180g ksylitolu (lub cukru) - 20g ksylitolu z wanilią

Smaczne Zdrowe
Ptysie z jagodowym serkiem i czekoladą ruby 144

mrożonych) dodatkowo: 120 g czekolady ruby suszone płatki malwy Jagody miksujemy z mascarpone na gładką masę. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę. Energicznie mieszamy drewnianą łyżką do momentu, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy do przestudzenia (etap przyśpieszam, miksując masę na wolnych obrotach

Mienta blog
Tort gruszkowo-kajmakowy 173

temperaturze 160 stopni przez około 35, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Krem kajmakowy: 400 g masy kajmakowej 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie, schłodzone składniki na krem umieścić w misce

Domowa cukiernia Ewy
Tort naleśnikowy 179

Tort naleśnikowy Thermomix Składniki na tort naleśnikowy: Ciasto na naleśniki: 300 g mleka roślinnego lub krowiego 300 g wody mineralnej gazowanej 320 g mąki pszennej 2 jaja szczypta soli Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 100 g serka mascarpone, schłodzonego 10 g cukru pudru nasionka z pół laski wanilii dodatkowo: jagody lub inne ulubione owoce Thermomix przepisy

Themo przepisy
Orzechowiec z kremem dyniowym 203

fajną opcje na ciasto orzechowe z kremem dyniowym. Jeśli się zastanawiacie czy ciasto z takim warzywkiem jest dobre :) to odpowiadam Wam, że jest bardzo pyszne i dynia ma tak neutralny smak, że w kremie jest właściwie nie wyczuwalna a krem jest pulchniutki i nietłusty pomimo serka mascarpone :) Wymiary blaszki : 24x29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia

Różne smaki w kuchni
Mangomisu czyli mango tiramisu 246

orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mangomisu czyli mango tiramisu Składniki: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka ziarnka wyskrobane

Mała Cukierenka
Bezglutenowy tajski torcik kokosowo-limonkowy 236

Z racji tego, że trafiła do nas pokaźna paczuszka z produktami od House of Asia to postanowiliśmy coś z ów pyszności przygotować. Zastanawialiśmy się czy iść

Kuchenne Wariacje
Truskawkowy przekładaniec 213

ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki 3 łyżki cukru pudru MUS: 300g truskawek 2 łyżki cukru

Cakes By Kejt
Orzechowiec z kremem dyniowym 263

fajna opcje na ciasto orzechowe z kremem dyniowym. Jeśli się zastanawiacie czy ciasto z takim warzywkiem jest dobre :) to odpowiadam Wam, ze jest bardzo pyszne i dynia ma tak neutralny smak, ze w kremie jest wlasciwie nie wyczuwalna a krem jest pulchniutki i nietłusty pomimo serka mascarpone :) Wymiary blaszki : 24x29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia

Słodkości i nie tylko
Tarteletki ze śmietaną i owocami 213

wysypać cienko bułką tartą foremki na tarteletki. Odrywać małe porcje ciasta, lekko spłaszczać w dłoni i wylepiać nim przygotowane foremki. Nakłuć widelcem.  Piec około 15 minut w temp. 180st.  Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem:  300ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa",  300g

Z miłości do słodkości
Rolada bezowa z truskawkami 198

białek w zamrażalniku lub tych, które właśnie zostały nam po zrobieniu kruchego ciasta :) Polecam !  źródło : piegusek1976 Beza : 4 białka 230 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu odrobina soli Nadzienie : 300 g śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g serka mascarpone opcjonalnie łyżka żelatyny maliny, truskawki lub inne ulubione owoce Białka ubijamy

charlotte gotuje
Armia Reniferow 136

Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

dlaSmaQ
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 252

folią aluminiową, aby uniknąć zmoczenia sernika podczas pieczenia w kąpieli wodnej. Na cieście ułożyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi piec 10 minut. Zdjąć obciążenie i papier, podpiec jeszcze 5-7 minut. Masa serowa 500 g twarogu na sernik zmielonego trzykrotnie 250 g mascarpone 180 g drobnego cukru 2 żółtka 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Pełny talerz
Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy 155

chwilę mieszać aż ciasto zrobi się szkliste. Przestudzić. Lekko ciepłą masę zmiksować dodając roztrzepane jajka. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i narysować dwa okręgi o średnicy 20cm. Wypełnić je ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st.). Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 180 st. i piec kolejne 10 minut. Warstwa szpinakowa:200 g świeżego szpinaku3 ząbki czosnku2 łyżki masła250(...)czosnek i dusić 2-3 minuty na małym ogniu. Dodać szpinak i dusić 2-3 minuty aż szpinak zwiotczeje. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze odcisnąć. Ostudzony szpinak zmiksować z mascarpone i serkiem kremowym dodając sok z cytryny. Warstwa chrzanowa:200 g serka kremowego (o temp. pokojowej)mały słoiczek chrzanuSerek wymieszać dodając chrzan w ilości zależnej od upodobań.Warstwa łososiowa

UgotujmyTo.pl
Serniczki Oreo z mascarpone 529

Oreo – 10 szt – mascarpone – 150 g – serek „bieluch” – 150 g – cukier waniliowy – 2 lyżeczki – mąka – 1 łyżka – białko – 1 szt – olejek śmietankowy – 5 kropel – cukier – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Ciasteczka Oreo kruszymy ( możemy zmasakrować je wałkiem do ciasta ). Wkładamy do papilotek tworząc podstawę

Ostra na Słodko
SuperFood - mus dyniowy z bakaliami i granatem 175

puree. Pieczenie wydobywa z dyni naturalną słodycz a przygotowanie dań (zupy, ciasta, desery, placuszki…) znacznie się skraca.  Dynia, tak jak orzechy i winogrona, jest uważana za super food, razem tworzą znakomite połączenie. Czas przygotowania: 5 minutPorcje: 2   Składniki:1 szklanka pureedyniowego,150 g serka mascarpone,4 łyżki Mieszanki Studenckiej Felix,2 łyżeczki syropu klonowego,½ łyżeczki cynamonu

SzczyptaSmaQ
Ciasteczka grzybki z kremem-pyszne +FILM 163

masła -czarna posypka do ciast Do miski dajemy składniki na ciasto. (masło ma być takie na wpół rozpuszczone) Z podanych składników zagniatamy ciasto, dajemy je do woreczka i wsadzamy do lodówki na około 1 godzinę. Ciasto dzielimy na 3 części: Dużą-na kapelusze średnią na spody małą na nóżki KAPELUSZE Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy kółka, ja wycinam kubkiem. Kółka(...)Obklejamy ciastem wierzchnią część foremki. (ja niczym nie smarowałam foremek, bo to ciasto nie przywiera) Dla pewności możecie oprószyć foremkę mąką. Foremki z ciastem układamy na blasze piekarnikowej i pieczemy na złoty kolor w temp 190 stopni. Grzanie góra dół. Po upieczeniu kapelusze ściągamy z foremek, one wręcz schodzą same. SPODY Spody grzybków wykonujemy ze średniej części ciasta wycinając kółko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pastelowy Torcik Urodzinowy 153

postaram się zrobić nowy, specjalnie dla Was. Tymczasem, niech ten tort bedzie dla Was wizualną inspiracją. Jest przepyszny. Biszkopty są mocno nasączone ponczem truskawkowym a krem na bazie mascarpone i bitej śmietany nadaje całości lekkości i puszystości. Jedna warstwa biszkoptu przełożona jest frużeliną truskawką, dzięki czemu tort nabiera wyrazistości w smaku. Jeśli macie ochotę polecam przełożyć dwie warstwy biszkoptu frużeliną(...)papierem do pieczenia, samo dno. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyłączamy piekarnik, uchylamy i zostawiamy biszkopt do całkowitego ostygniecia. Następnie wyciągamy z formy i przekrawamy wzdłuż, uzyskując 3 blaty. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy

Made By Mom And Son
Sernik na zimno z mascarpone i malinami -tutaj są borówki-przepis pani Renaty Czelny Kawa 228

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,umieszczonej nad większym garnkiem z gotującą się wodą mniejszy rondelek z czekoladą .Po rozpuszczeniu rondelek odstawić do przestudzenia . masa serowa Twaróg zmiksować z mascarpone ,cukrem pudrem ,śmietanką ,wanilią ,sokiem z cytryny oraz przestudzoną białą czekoladą .Ważne aby zmiksować tylko do połączenia się składników .W małym garnuszku na małym ogniu rozpuścić żelatynę(...)łyżkach wody .Przestudzić ,cały czas mieszając aby żelatyna nie utworzyła zbitej masy .Schłodzoną żelatynę wlać do masy serowej ,zmiksować na najmniejszych obrotach.Masę serową przełożyć na biszkopty ,wyrównać wierzch .Ciasto umieścić na 4-5 godzin w lodówce aby sernik stężał. wierzch -sernika udekorować gęsto owocami ,delikatnie dociskając owoce,przed podaniem po pudrować

Moje Wyroby