ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:328/512)

Ciasto z truskawkami i galaretką bez pieczenia 163

pieczenia, trochę zabawy jest z tym, ale opłaci się :-) Ciasto wychodzi delikatne, orzeźwiające i nie jest słodkie co - jak dla mnie - jest jego dodatkowym atutem :-) Myślę, że śmiało możecie je przygotować na czerwcowy podwieczorek :-) SKŁADNIKI 400 g Herbatników Regionalnych Petit Beurre Maślanych Cukry Nyskie 500 g sera mascarpone 400 g śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny(...)Żelatynę zalewamy zimną wodą , mieszamy i odstawiamy aż spęcznieje, a następnie dolewamy do niej gorąca wodę i rozpuszczamy. Odstawiamy by lekko przestygła, ale nie stężała. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mascarpone (powinno być w temperaturze pokojowej) dokładnie mieszamy z cukrem, a następnie dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie łączymy w całość.  Tortownicę (21 - 23 cm) wykładamy

Czary - gary w kuchni
Malinowa chmurka 432

Ciasto kruche 3 żółtka 10 dag. masła extra 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczek proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 15 dag cukru 3 białka 2 łyżeczki mąki  ziemniaczanej ok 50 g. płatków migdałowych Krem śmietankowy 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru 25 dag  schłodzonego serka mascarpone(...)Formujemy kulę,  owijamy w folię spożywczą, schładzamy w lodówce przez 60 minut. Blachę o wymiarach 23 x 33 cm. smarujemy lekko margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wyciskamy nimi blachę. Robię to dłońmi odpowiednio dociskając. Ponownie schładzamy w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni

W kuchennym oknie Ewy
Tiramisu 176

Składniki:400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka Mascarpone 2 opakowania podłużnych biszkoptów (najlepiej firmy SAN) kakao do posypaniaZaparzyć 400 ml mocnej kawy. Następnie ją wystudzić. Dodać Amaretto. Przygotować blaszkę 24 x 28 cm. Teraz pojedynczo moczyć biszkopty i układać(...)nią ułożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych dobrze kawą. Rozłożyć pozostały twarożek i wyrównać powierzchnię (fot.3). Przykryć folią aluminiową i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto i posypać obficie kakao (fot.4

Świat Ciasta
Ciasto czekoladowe z malinami 163

razu mnie zachwyciło wygolądem. (przepis oryginalny z tej strony  klik nieco zmodyfikowałam) CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszenne 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny

Bon appetit mon amie
,,Ciasto z mango, borówką i winogronem’’ 106

owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit , Group ePrezenty Helio. Składniki : 2 dojrzałe mango 250 g owoców (borówki, biały winogron bez pestek) Masa: 400 ml śmietany 36 % 250 g sera mascarpone 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny Spód: 100 g ciastek maślanych 50 g masła

Podróż w kulinaria
Wiosenny tort naleśnikowy ombre. 635

jaśniejszy zielony kolor. Tak możemy utworzyć jeszcze bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. W misce zmiksować śmietanę

O kuchni z uczuciem
Cytrynowe muffinki z lemon curd 114

wymieszać. Foremki napełnić do połowy, następnie nałożyć po łyżeczce lemon curd, przykryć pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st C, piec ok 20 min. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować krem  Krem cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki 36 % 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  1 łyżka lemon curd Serek mascarpone rozmieszać, śmietanę upić

Z Marcepanem
Ciasto z kremem straciatella i porzeczkami 129

łyżka kakao Zimną margarynę pokroić w kostkę i połączyć z resztą składników.Zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić pół godziny.Wylepić tortownicę wraz z bokami i piec w 180C przez ok.40 minut. Krem: 300 g śmietany 18% (w temperaturze pokojowej) 250 g serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) łyżka żelatyny 100 g gorzkiej czekolady 4-5 łyżek cukru pudru

Anielskie wypieki
New York Cheesecake 103

zmielić, najlepiej w mikserze bardzo dokładnie, dodać masło i jeszcze chwilę miksować. Foremkę do ciasta wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasteczkową masę na dno. Przygnieść dokładnie łyżką i wstawić do lodówki na około godzinę (można krócej jak ktoś jest niecierpliwy) Składniki na masę serową: 900g serka mascarpone 200g cukru 3 łyżki mąki pszennej cytryna 3 jajka jedno żółtko 200ml śmietany kremówki

wysmienity
Serniczek z likierem Baileys 180

prostokątnej foremki podpiekamy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 10-15 minut mascarpone i twaróg przekładamy do dużej misy i ucieramy na gładką masę dosypując cukier oraz wbijając jajka dolewamy Baileys oraz dorzucamy rodzynki.  Całość mieszamy, a następnie wykładamy na wcześniej podpieczony spód. Ciasto pieczemy w piekarniku przez ok. 45 min. w temperaturze 180°.  Po upieczeniu

Luźna Kuchnia
Arbuzowo bezglutenowo 133

obróbce. Dlatego jeśli uda Wam się kupić naprawdę słodkiego, mięsistego arbuza, Wasze arbuzowe ciasto będzie przepyszne! Spód tarty bez zbędnego kombinowania, to już przetestowany ten właśnie przepis  . Pominęłam ekstrakt waniliowy i to jedyna modyfikacja.  Składniki na górę tarty: 1/2 mniejszego arbuza 200 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30% wyciśnięty sok z 1 cytryny ok. 10 liści świeżej

gutfut
Ciasto "Kinder Country" bez pieczenia 2277

byłam kilka dni po porodzie nie miałam siły nic piec i tak oto powstało ciasto "Kinder Country" bez pieczenia. Dla kogo: dla fanów batonika Kinder Country dla mających zepsuty piekarnik dla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem Składniki: 350ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 200g herbatników 2 białe czekolady (200g) 2 mleczne czekolady (200g) 3 szklanki ziaren pszenicy

Mania Wypiekania
Torcik z malinami, śmietanką i czekoladą 93

Żółtka utrzeć mikserem z połową cukru na lekką i jasną masę. Dodać do nich mascarpone, ekstrakt, migdały, roztopioną czekoladę. Zmiksować do gładkości. Białka ubić na sztywno z resztą cukru. Wmieszać delikatnie do masy. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto, na górę powykładać maliny. Piec w temperaturze 175ºC przez 60 minut, przykrywając od góry

Kubki smaku
Rolada malinowo - jeżynowa 146

stopni C. Przed wyjęciem upieczonego ciasta z piekarnika przygotować czystą   ściereczkę. Z ciasta zaraz po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier i przełożyć na ściereczkę. Jeszcze gorące zrolować wraz z ściereczką i pozostawić do czasu aż wystygnie. Składniki na krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 50 ml śmietany 18 % 2 łyżki cukru pudru 30 dag świeżych lub mrożonych jeżyn ( wcześniej

Na słodko lub wytrawnie
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 158

nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka mascarpone- 4 jajka- pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)- pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania