ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:319/512)

Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 232

Składniki:Ciasto czekoladowe:250 g masła250 g mlecznej czekoladyłyżka kawy rozpuszczalnej180 ml mleka120 ml jogurtu naturalnego300 g mąki pszennej70 g kakaoszklanka brązowego cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1

kuchcikownia
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 99

mniejsze kawałki masło i miksujemy wszystko kilkanaście sekund do połączenia składników. Ciasto wysypujemy na formę i wyklejamy ją równomiernie na bokach oraz spodzie. Tak przygotowany spód powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc lub w zamrażarce przez przynajmniej 3-4h przed przygotowaniem tarty. Krem twarożkowy: 500g mascarpone 200g sera twarogowego (najlepiej Mój ulubiony) 200ml śmietanki kremówki(...)łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny Cytrynę wyparzamy we wrzątku. Do miseczki wkładamy mascarpone, twaróg oraz śmietankę, wsypujemy cukier puder i ocieramy skórkę z cytryny. Zamiast cytryny możecie użyć np. ekstraktu waniliowego, ale ja chciałam, by krem był lekko orzeźwiający. Gdy wszystkie składniki są w miseczce to ubijamy je mikserem do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Krem jest gęsty

Cooking Monster
Babeczki z kremem mango 112

każdą okazję. Dziś polecam wam przepis na babeczki z kremem mango. Pyszne małe babeczki z czekoladową niespodzianką w środku, a do tego prosty krem mango na bazie serka mascarpone. Idealny deser do filiżanki kawy lub herbaty U mnie dziś króluje herbata w pięknych różowych filiżankach. Do tego różowe talerzyki. Cóż… na zewnątrz szaro i ponuro, to choć na stole(...)mleka 6 kostek czekolady 250 g mascarpone (z lodówki) puree z mango – użyłam Puree Owocowe Funkin Mango do nabycia na APS Polska Przygotowania: Przygotowujemy babeczki: Do miski wsypujemy mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości

Słodkie okruszki
Tarta wiśniowa Czarny las 140

mascarpone 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej (można dać część mlecznej) 100 ml śmietany 36% 1 płaska łyżeczka żelatyny WYKONANIE Kruchy spód:  Zimne masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, jajko, cukier, szczyptę soli i wodę, zagnieść ciasto(...)godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika.  Masa wiśniowa: Wiśnie umieścić w garnku, dodać cukier i wodę, zagotować mieszając od czasu do czasu. Do szklanki wlać wodę

Passions hobbies life
Bezowy wieniec wigilijny (Bezowy wieniec świąteczny) 85

bardzo modnym ciastem zdobiącym stół świąteczny stał się Bezowy wieniec wigilijny (Bezowy wieniec świąteczny) , czyli beza Pavlovej właśnie w kształcie wieńca. M oja wersja wieńca bezowego jest z dodatkiem ciemnego, gorzkiego kakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany

Moja Delicja
Delicja makowa z wiśniami i kawą wg Aleex 358

Andrzeja, ciasto imieninowe. Jak zawsze starałam się, by było wyjątkowe, więc szukałam fajnego przepisu. Znalazłam go na kwestii smaku , ale zmodyfikowałam po swojemu. Zapraszam Was dziś na to pyszne ciasto w nowej wersji. Świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, będzie smakowało także podczas nadchodzących świąt. Polecam. Składniki: • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru (100 g) • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka(...)wlać zimną śmietankę kremówkę, od razu dodać zimne mascarpone i cukier puder. Miksować przez około 1-2 minuty na wyższych obrotach do czasu powstania gęstej i sztywnej masy. 11. Połączyć masę z ostudzoną żelatyną (najpierw dodać do żelatyny 2-3 łyżki masy, wymieszać, następnie połączyć z resztą masy). 12. Złożyć ciasto: na nasączony biszkopt wyłożyć frużelinę wiśniową. Ja użyłam gotowej

W mojej kuchni
Torcik marchewkowy 115

Przepyszne ciasto marchewkowe nasączone kawą z kremem z dodatkiem białej czekolady. Sk ł adniki Ciasto - tortownica 21 cm: 100 g marchwii 150 ml oleju rzepakowego 100 g cukru 2 jajka 1 płaska łyżeczka cynamonu 170 g mąki pszennej tortowej (typ 450) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki miodu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki wiórek kokosowych Krem(...)mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30%  1/2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: okrągłe biszkopty, kawa do nasączenia WYKONANIE Tortownicę smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy olej i miód. Następnie dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodajemy posiekane orzechy, marchew startą na grubych oczkach oraz wiórki kokosowe. Przekładamy

słodki bratek
TORT CZEKOLADOWY 92

SKŁADNIKI   Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Pozostawić do wystudzenia

RAROSSA
Dyniowe serniko-brownie 118

Masa serowa nabrała ślicznego żółtego koloru. Ciasto wyszło bardzo delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. My jedliśmy jeszcze ciepłe, tak kusiło czekoladowo-cynamonowym zapachem. Koniecznie wypróbujcie! Na pewno nie pożałujecie :))) Brownie: 100g czekolady gorzkiej 60g czekolady mlecznej 110g masła 2/3 szkl cukru 3 jajka 2 łyżki kakao 3/4 szkl mąki Masa dyniowa: 250g mascarpone szkl puree z dyni 2 jajka(...)łyżeczka cynamonu 1/3 szkl cukru 2 łyżki cukru z wanilią Masa dyniowa: mascarpone utrzeć z cukrami, dodać puree z dyni, jajka, cynamon i dokładnie wymieszać. Brownie: Czekoladę połamać i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cukier i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Cały czas mieszając dodawać po 1 jajku a następnie mąkę i kakao. Formę 20x30cm wyłożyć papierem

Smakołyki Asi
Białka? I co dalej? 154

bardzo łatwe Składniki ciasto 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych - zastąpiłam siekanymi  migdałami 50 g posiekanych suszonych fig - użyłam siekanych daktyli 50 g żurawiny suszonj 50 g siekanej gorzkiej czekolady 50 g siekanej mlecznej czekolady - stanowczo stwierdzam, że 100 g gorzkiej czekolady stanowczo bardziej mi tu pasuje krem 250 g serka mascarpone 6 łyżek nutelli(...)wszystkie bakalie i czekoladę - mieszamy. Wykładamy do tortownicy/blachy wyłożonej papierem lub posmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Według podstawowego przepisu pieczemy ok 1 h w 170 stopniach - mi się ciasto upiekło dużo szybciej ok 30 minut. Studzimy. Mieszamy serek z nutellą i alkoholem wykładamy na wierzch ciasta i dowolnie ozdabiamy - posypałam startą czekoladą. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Malinowa chmurka 1096

mąki  15 dkg margaryny  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Żółtka z cukrem i miękką margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów w płatkach Białka ubić z cukrem, c iasto posmarować(...)płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki mascarpone, ew. bieluch 4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe  Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 1/2 litra wody i zalać

Aromatyczne Podróże
smaczny brzoskwiniowo-arbuzowy z czekoladą sernik na zimno... 94

Składniki: woda gorąca 2 szklanki, żelatyna deserowa 8 łyżeczek,  ciastka maślane 300 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, cukier puder 1 szklanka

W Mojej Kuchni Lubię
Tiramisu 225

Tiramisu jest to popularny deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą espresso i masy z jaj z mascarpone, wywodzący się z Włoch. Tiramisu w zależności od regionu

PysiaGotuje.pl
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 82

Jeszcze jedna babka - wyjątkowa, prawdziwie świąteczna. Bez masła, margaryny, czy oleju, za to z serkiem mascarpone oraz białą czekoladą. Można też dodać do niej posiekaną gorzką

Arabeska waniliowa
Tiramisu 171

Pyszny deser rodem z Włoch. To dwie warstwy biszkoptów, nasączone mocną kawą, przełożone masą z serka mascarpone i oprószone grubą warstwą gorzkiego kakao. Można się zatracić

Domowa cukiernia Ewy