ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:319/512)

smaczny brzoskwiniowo-arbuzowy z czekoladą sernik na zimno... 96

Składniki: woda gorąca 2 szklanki, żelatyna deserowa 8 łyżeczek,  ciastka maślane 300 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, cukier puder 1 szklanka

W Mojej Kuchni Lubię
Tiramisu 231

Tiramisu jest to popularny deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą espresso i masy z jaj z mascarpone, wywodzący się z Włoch. Tiramisu w zależności od regionu

PysiaGotuje.pl
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 83

Jeszcze jedna babka - wyjątkowa, prawdziwie świąteczna. Bez masła, margaryny, czy oleju, za to z serkiem mascarpone oraz białą czekoladą. Można też dodać do niej posiekaną gorzką

Arabeska waniliowa
Tiramisu 177

Pyszny deser rodem z Włoch. To dwie warstwy biszkoptów, nasączone mocną kawą, przełożone masą z serka mascarpone i oprószone grubą warstwą gorzkiego kakao. Można się zatracić

Domowa cukiernia Ewy
TIRAMISU Z MALINAMI I RICOTTĄ 183

Tym razem proponuję Wam znany deser tiramisu w nieco innej wersji, z ricottą zamiast tradycyjnego serka mascarpone, moim zdaniem jest równie smaczne, a jednocześnie mniej kaloryczne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 96

 Bezglutenowe, proste i przepyszne Tiramisu w świątecznej odsłonie. Klasyka w najlepszym wydaniu. SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka

Kuchnia bezglutenowa
Sernik potrójnie czekoladowy 377

Od dawna nosiłam się z zamiarem zrobienia sernika. Wybór padł na ten, gdyż w składzie był także ser mascarpone, który chciałam wykorzystać. To był strzał w

Mania Wypiekania
Ciasto kinder country bez pieczenia 578

razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciasto (deser), bez pieczenia „Kinder country”. Ciasto jest bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i powinno każdemu smakować, dzieciom jak i dorosłym :). Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm propozycja na I spód: 1 szklanka (250 ml) płatków śniadaniowych „Kangus” (około 40 g) 1 szklanka (250 ml) ryżu(...)President ) 250 g mascarpone 1 szklanka (250 ml) słodzonego mleka zagęszczonego (350 g) 3 łyżeczki żelatyny (15 g) 70 ml gorącego mleka 500 ml śmietanki 30% lub 36% na polewę: 200 g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki 30% lub 36% do posypania ryż i płatki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: ciasto kinder country Przygotowanie: Przygotowanie spodu

Uwaga Babcia Gotuje
KREMOWY SERNIK CYTRYNOWY 140

mielonego) 250g serka mascarpone 2 jogurty naturalne 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej 6 jaj 1 cytryna Ponadto: 1 szklanka śmietanki 18% 3 łyżki cukru Opakowanie herbatników Twaróg, mascarpone, jogurty i cukier umieścić w malakserze i dokładnie zblendować na gładką, jednolitą masę. Przelać do misy miksera. Dodać startą skórkę z 1 cytryny oraz wyciśnięty sok. Cały czas miksować(...)jaju. Dno blaszki (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć warstwę herbatników. Na to wyłożyć masę serową.  Piec ok. 60 min w 160 o C. Po godzinie wierzch ciasta polać śmietanką wymieszaną z cukrem. Piec jeszcze 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Sernik najlepiej smakuje kolejnego dnia, po wychłodzeniu. Dekorujemy wiśniami lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 383

Biszkopt czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej Masa: 0,5 kg serka mascarpone (Lidl) 0,6 l śmietany kremówki 3 op. śmietan-fix (+ cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot(...)posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy stopniowo suche składniki nadal miksując. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 170-180 C ok. 40 min do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkoptu należy rzucić nim o podłogę i odstawić do piekarnika

Ptasia Kuchnia
Sernik z galaretką 102

brzegi w obręcz. Na spód ułożyłam herbatniki. Wyszło mi kilkanaście sztuk. Na ciastka przełożyłam masę serową. Sernik piekłam ok. 55 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na kratce. Gdy było wystudzone, przygotowałam galaretkę, rozpuszczając ja w ok. 400ml gorącej wody. Galaretkę odstawiłam do wystygnięcia, a gdy była już lekko tężejąca wylałam ją na sernik. Sernik(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-smietankowy.html), sernik z mascarpone (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/sernik-z-mascarpone.html), sernik z mlekiem w proszku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/sernik-z-mlekiem-w-proszku.html), sernik z jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie

Waniliowe Improwizacje
Wytrawne Babeczki vol au vent 168

śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki nadzienie z łososiem: – 50 g łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem: – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado(...)jajka ugotowane na twardo – posiekana natka pietruszki – kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną kostkę – majonez – kilka rzodkiewek   * Przepis na babeczki vol au vent Z ciasta francuskiego ( przepis tutaj lub gotowego) przygotować 32 babeczki. Babeczki wykonuje się następująco: na 1 babeczkę – kieliszkiem lub innym podobnym „narzędziem” wycinamy 3 kółka z ciasta francuskiego tego

Pociąg Do Kuchni
Błyskawiczne tiramisu bez jajek – ciasto bez pieczenia 130

podłużnych biszkoptów (210 g) 1 szklanka mocnej niesłodzonej kawy (ok. 200 ml) 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty(...)błyskawicznie chłoną płyn i wystarczy im dosłownie muśnięcie kawy. Namoczone biszkopty układaj na dnie blaszki. * Polecam użycie regulowanej formy , którą można idealnie dopasować do wielkości biszkoptów. Jeśli często przygotowujesz ciasta na biszkoptach lub herbatników taka forma będzie dla Ciebie idealna, bo dzięki niej nie trzeba docinać ciastek. Na warstwie biszkoptów rozsmaruj połowę masy śmietanowej. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów namoczonych

Słodki Blog
Sernik korzenny z gruszkami 73

kremowej konsystencji z dodatkiem musu gruszkowego. Ciasto dodatkowo przełożone jest plasterkami gruszek i zwieńczone chrupiącą, ciasteczkową kruszonką wykonaną z kakaowych ciasteczek owsianych i przyprawy korzennej. Tradycja z odrobiną urozmaicenia :)  Spód sernika:  340 g ciastek digestive 100 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg twarogu (półtłustego)  250 g serka mascarpone 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego(...)wysokiego naczynia i za pomocą blendera, zmiksować owoce na papkę. Odstawić. Teraz czas na masę serową. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce. Włożyć do dużej miski. Do zmielonego twarogu dodać mascarpone i mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksować na małych obrotach miksera. Następnie dodać mleko skondensowane. Dodawać po jajku i żółtka, miksując po każdym dodanym przez około 15 sekund, na małych obrotach

Świat Ciasta
Kostka truskawkowa 146

Ciasto podałam z truskawkami.   Kostka  truskawkowa ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju słonecznikowego 2/3 szklanki  cukru 2 duże jaja 1 pełna szklanka przecieru jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 300 ml kremówki 50 dag  twarożku śmietankowego (lub mascarpone) 3/4 szklanki wody 1  łyżka żelatyny(...)wymieszaniu wylej na wyłożoną papierem do pieczenia formę (28cm x 38 cm) i  upiecz w temp. 160 st C do suchego patyczka. (około 30 min). Po wystudzeniu przekrój ciasto  na 2 blaty. Rozpuść  galaretkę z dodatkiem  łyżki żelatyny  w  szklance wody. Odstaw  do ostudzenia.  Ubij kremówkę. Do serka dodaj zmiksowane truskawki. Dodaj

Gotuj Sam!

Proponowane wyszukiwania