ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:316/512)

Tort urodzinowy dla dziewczynki 273

Składniki: biszkopt: - 5 jajek (u mnie wielkość M) - 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 3/4 szklanki cukru masa do przełożenia: - 500 ml śmietanki 36% - 250 g mascarpone - 3-5 łyżek cukru pudru dodatki: - dżem truskawkowy - 450 g mrożonych truskawek poncz: - 1/2 szklanki posłodzonej słabej herbaty z cytryną masa maślana do dekoracji: - około 250 g masła 82% - cukier(...)dodaję mąkę i mieszam delikatnie drewnianą łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, natomiast boków niczym nie zabezpieczam, ani nie smaruję. Użyłam małej tortownicy, dlatego biszkopt piekłam partiami. Najpierw 2/3 ciasta włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 25-30 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu tortownicę rzucam z wysokości około 30 cm. Następnie upiekłam resztę ciasta, czas pieczenia około

Kuchnia co dnia
Deser biało – czerwony, truskawkowo – śmietankowy 106

Przepis na biało – czerwony deser z truskawkami i kremem śmietankowym. Świetnie smakuje zarówno ze świeżych truskawek jak i mrożonych. To idealny pomysł na wykorzystanie owoców

To co lubię - gotuję i polecam
Aksamitny sernik z chałwą 106

Aksamitny sernik z chałwą. Kolejny przepis z wykorzystaniem domowej chałwy . Tym razem sernik, aksamitny, przepyszny, mocno kremowy, ze spodem wykonanym z chałwy, lekko słodką warstwą serową

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 142

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
czekoladowe serniczki w szklance 156

składniki na spód: 100g herbatników kakaowych 30 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę

Domowy Smak Jedzenia
Aksamitny sernik z chałwą 254

Aksamitny sernik z chałwą. Kolejny przepis z wykorzystaniem domowej chałwy . Tym razem sernik, aksamitny, przepyszny, mocno kremowy, ze spodem wykonanym z chałwy, lekko słodką warstwą serową

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z owocami 201

mojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części

moj przepis na
Sernik na zimno z kaszą jaglaną 239

mojprzepisna.pl | Sernik na zimno z kaszą jaglaną Jeżeli w Nowym Roku chcecie być fit, zdrowi i szczęśliwi, a jednocześnie nie chcecie rezygnować ze słodyczy polecam przepis

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 210

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Ciasto z malinami kremem kokosowym i chrupiącą bezą 1380

roku to ciasto podbiło nasze kubki smakowe. Lekkie, delikatne z malinami, kremem kokosowym i chrupiącą bezą. Tak, wiem trochę późno wstawiam przepis bo świeże maliny już się kończą ale można użyć również mrożonych. Mówię wam coś pysznego. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml śmietany(...)razem z zimnym mascarpone ubić na sztywno. Wsypać wiórki kokosowe, cukier puder wlać likier kokosowy, czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej( nie gorące) i delikatnie wymieszać. Na końcu wlewać małym strumieniem tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać lub miksować na najwolniejszych obrotach do momentu połączenia się składników. Krem równomiernie rozsmarować na galaretce. Na krem kokosowy delikatnie przełożyć bezę. Ciasto schłodzić najlepiej całą

Ala piecze i gotuje
Tarta „Kokosowa Princessa” BEZ PIECZENIA 186

jeść za dużo na raz, gdyż ciasto jest bardzo kaloryczne. Tartę robi się wyjątkowo szybko, nie trzeba posiadać wybitnych zdolności kulinarnych, a smak faktycznie zniewala. Składniki na spód: – 370g wafelków kokosowych (bez czekolady) – 120g masła – 70g wiórków kokosowych Składniki na masę: – 500ml śmietanki 30% lub mascarpone – 200g białej czekolady – 100g wiórków kokosowych Dodatkowo(...)przestudzoną czekoladę i wiórki, miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na schłodzony spód, wierzch wyrównujemy i układamy na nim Princesse pokrojoną w kostkę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto najlepiej wyjąć z lodówki 10 minut przed krojeniem. Smacznego! Artykuł Tarta „Kokosowa Princessa” BEZ PIECZENIA pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 671

wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 25 cm. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy na 3 blaty. nasączenie(...)mokre”. W garnku mieszamy serek mascarpone, likier oraz rozdrobnione wiórka. W osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych

Domowy Smak Jedzenia
CYTRYNOWIEC 145

wreszcie mogłam się zająć pieczeniem. Przepis może się wydawać skomplikowany, ale nie taki diabeł straszny jak go malują. Jeśli się odpowiednio zorganizujemy, to nawet się nie obejrzymy, a ciasto już się chłodzi.  SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka 1 białko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na poncz(...)Śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać mascarpone i miksować, aż składniki się połączą. Do powstałej piany delikatnie wlewać chłodną galaretkę, zmiksować i wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Przygotować polewę. W garnuszku roztopić masło, dodać sok z cytryny oraz cukier puder, połączyć, ostudzić. Na piankę wyłożyć herbatniki i polać z wierzch przygotowaną polewą. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny ( najlepiej

Kuchnia w opałach