chrupiące w środku owocowo -serowe. Wychodzi z tej porcji 8 krokietów. Nadzienie – serek mascarpone wymieszać z cukrem do smaku. Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Wyciąć szypułki, przeciąć na pół. Naleśniki – do dzbanka wlać mleko, mleko kokosowe i resztę składników na ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut. Smażenie naleśników – na patelnię wlać
Kuchnia Pokoleńmokrych składników przełożyć suche, dokładnie połączyć, najlepiej drewnianą łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić je ciastem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa chałwowa: 300 ml śmietany kremówki 200 g chałwy 200 g serka mascarpone Kremówkę przelać do garnuszka, dodać rozkruszoną chałwę, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się chałwy. Wystudzić
Domowa cukiernia EwyIstnieje wiele teorii na temat historii tego deseru. Do miana stolicy tiramisu pretendują: Wenecja, skąd pochodzi twarożek mascarpone, Treviso, Siena i Florencja. Każde z tych miast
mojewypiekiinietylkoTiramisu to kremowy deser z warstwami nasączonych mocną kawą biszkoptów przełożonych kremem z żółtek i mascarpone. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneMoje pierwsze Tiramisu i już teraz wiem, dlaczego Włosi tak uwielbiają ten deser :) Składniki: - 500 g serka mascarpone - 200 ml mocnego naparu kawy - 5 żółtek - 100
Zainspirowana w kuchnikrem: 3 żółtka- jajka przed rozbiciem sparzone, 200 ml śmietany kremówki, 60 gram cukru, 500 gram serka mascarpone, 500 g czarnej porzeczki, spód orzechowo-czekoladowy: 90
królestwo garówbardzo dobry pomysł, słomki zmiękły pod wpływem masy serowej i takie leciutkie, świetnie komponowały się z ciastem. Sam sernik zaś zachwycił nas swoją delikatnością i aromatem owoców leśnych, dlatego polecam go Wam :) Składniki: 300 ml śmietany 30% 220 g. serka twarogowego 100 g. mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców leśnych
Cynamonowe szczęścieSpód: ok. 270 g Oreo (z masą) 4-5 łyżek stopionego masła 500 g serka mascarpone pół puszki masy kajmakowej 2 garście czereśni Ciastka zmielić w
Czerwień i błękitSerniki to ciasta, które cechuje ogromna różnorodność, więc większość łasuchów je uwielbia! Z okazji dnia sernika zapraszamy na zestawienie naszych najlepszych przepisów na serniki pieczone, na zimno, gotowane, na mascarpone, z owocami, itd. :) Wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby otworzyła się nowa zakładka z przepisem. 1. Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową
Przepisy Aleksandrysernik, a że mamy lato, sernik na zimno.Na pewno przypadnie Wam do smaku, spróbujcie. Ciasto podałam na pięknym zestawie RAJSKI OGRÓD- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1 kg sera w wiadereczku naturalnego cukier puder do smaku 200 ml smietany kremówki 300 g serka mascarpone 2,5 opakowania ciastek np oreo 3 łyzki żelatyny wiórki czekoladowe różowe ze sklepu SŁODKI
Z Majeczką w kuchnigryczanej1 szklanka mleka1 jajko1 łyżka oleju + do smażenia1 szczypta soli1 szklanka boróweksok z połowy limonki250 g serka mascarpone lub ricottyok. 2 łyżki cukru pudrukilka jeżyn do dekoracjiWymieszaj mąkę, mleko, jajko i łyżkę oleju ze szczyptą soli w misce i lekko ubij. Ciasto powinno być bez grudek. Rozgrzewamy patelnię, za pomocą ręcznika papierowego smarujemy odrobiną oleju. Chochlą wlewamy ciasto naleśnikowe
Bon Appetit Małgorzatytortownicę o średnicy 22- 24 cm): Ciasto czekoladowe (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 2/3 szklanki mąki 90 gram masła 1/2 szklanki cukru 2 duże jajka 2/3 szklanki maślanki 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Krem: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru(...)suchych składników do masy maślanej, cały czas miksując. Następnie wlewam część maślanki, potem znowu dodaję suche składniki i na końcu maślankę. Miksuję krótko, tylko do połączenia składników i przekładam ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Następnie studzę ciasto i przekrawam na dwa blaty. Składniki kremu miksuję do momentu
Mango Papajakawałek. Ale uwaga! Ciasto bardzo wciąga!😃 foremka 24x24cm Spód: 250g herbatników, 150g masła lub margaryny. Herbatniki drobno pokruszyć lub zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, wymieszać ze zmielonymi ciastkami i wylepić nimi dno formy o wym. 24x24cm. Odstawić. Masa: 250ml śmietanki 30% lub 36%, 500 g serka mascarpone, 100g cukru pudru(...)plasterki, wymieszać wraz z masą. Wyłożyć na przygotowany spód. Równomiernie rozsmarować i wstawić do lodówki. Polewa: 400g masy krówkowej (kajmaku), orzeszki do posypania lub starta czekolada. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Można posypać np. posiekanymi orzechami lub startą czekoladą. Przechowywać w lodówce, jednak wyjąć ciasto z lodówki 30-60 minut przed podaniem. Źródło: Kuchnia pod wulkanem
Z miłości do słodkościcoś innego czym możemy zaskoczyć swoich gości. składniki: ciasto 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 1 szklanka mąki pszennej użyłam typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanki mąki krupczatki 250 g cukru 3 duże jajka 3/4 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem 250 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru waniliowego oraz pestki granatu Szpinak rozmrozić(...)przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 C i piec do suchego patyczka, u mnie ok 45 minut. Ciasto wystudzić i odciąć wierzch (mniej więcej 1/3 wysokości ciasta). Odkrojoną część ciasta pokruszyć. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Serek mascaropne wymieszać, następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać
Monia miesza i gotujebiszkopt 6 jajek Niepełna szklanka drobnego cukru do wypieków lub zwykłego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki mąki pszennej Krem kokosowy: 2 puszki mleczka kokosowego (po 400g) 350g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 200g białej czekolady (2 tabliczki) 100g wiórków kokosowych Wykończenie tortu Herbata z łyżeczką aromatu migdałowego (szklanka) 100g płatków migdałów 50g wiórków kokosowych Dzień wcześniej: Mleczko kokosowe należy(...)mamy tak długiego patyczka gotowość ciasta możemy sprawdzić nitką makaronu spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemie z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Krem wyciągamy z lodówki, dodajemy do niego serek mascarpone i całość miksujemy. Kiedy nie będzie już grudek serka mascarpone dorzucamy odmierzone wiórki kokosowe
Kolizje Smaków