ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:311/512)

Ciastka owsiane z mascarpone i orzechami laskowymi – Blogmas 2019 #3 116

Blogmas pod znakiem orzechów! Zapraszam na ciastka owsiane z mascarpone – miękkie i aromatyczne, z dodatkiem mielonych orzechów laskowych. Kolejny raz wykorzystałam do przepisu płatki owsiane – zmieliłam je w blenderze na mąkę. Dzięki nim ciacha są bardziej kruche. Mascarpone to z kolei ciekawy dodatek do ciastek i wprowadza(...)laskowymi Ciastka owsiane z mascarpone i orzechami laskowymi – bez cukru około 25 ciastek 180 g mielonych płatków owsianych lub mąki owsianej 1 jajko 50 g syropu klonowego 70 g ksylitolu lub erytrytolu szczypta ekstraktu ze stewii – opcjonalnie (można dodać trochę więcej sypkiego słodzika) 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju 40 g sypkiego budyniu waniliowego

Fitkot
Kurczak z ziemniakami i bobem 134

bobu 4 piersi z kurczaka pęczek koperku 250 g sera mascarpone olej rzepakowy ok 2 łyżki masła  sól, pieprz Przygotowanie: 1. Piersi kurczaka osuszamy, układamy na papierze do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem, przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozbijamy wałkiem do ciasta, piersi powinny być równej grubości, a przyprawy przykleić się do mięsa, odkładamy 2. Ziemniaki myjemy(...)czasie pieczenia, przykładamy na blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 15 min 5. Ugotowane ziemniaki odcedzamy 6. Na patelni ze smażenia kurczaka dodajemy mascarpone, bób, pokrojone ziemniaki, mieszamy 7. Kurczaka kroimy na plastry, układamy na porcji ziemniaków i bobu z sosem, oprószamy posiekanym koperkiem

Słodki Kompromis
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 386

ulubiony sernik w wersji na zimno niewątpliwie przywołuje ciepłe dni. Na majówkę sprawdzi się rewelacyjnie i cóż z tego, że ma padać, dobre ciacho nie potrzebuje przecież pięknej pogody. Ciasto jest na tyle ciekawe, że używa sie do niego mleka skondensowanego niesłodzonego. Sernik jest na pewno lekki, kremowy, i orzeźwiający. Zapraszam... Skala smaku  10/10 - zamiast delicji można użyć zwykłych(...)typu Ostrowia, Philadelphia, Delfiko)  250 g serka mascarpone 3/4 szklanki  cukru  250 g mocno schłodzonego w zamrażarce niesłodzonego mleka skondensowanego  Do dekoracji: brzoskwinie mogą być z puszki lub inne sezonowe owoce  Sposób przygotowania Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26 cm lub blaszka 25x29 (może być większa wtedy ciasto wyjdzie niższe) i wykładamy dno oraz boki podwójną

Kubki smaku
Ciasto marchewkowe 131

średniowieczu. Podczas pieczenia marchewka mięknie, nadając ciastu miękką i wilgotną konsystencję. Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem przypraw korzennych (cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu) oraz orzechów i suszonych owoców. Można je podawać posypane cukrem pudrem  (jest to mój ulubiony sposób), polane lukrem, czekoladą lub z kremem z serka mascarpone  (przepis) . Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki (około(...)proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Na koniec dodajemy marchewkę i orzechy, dokładnie mieszamy. Formę o średnicy około 25 cm natłuszczamy lub wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przelewamy ciasto i pieczemy około 50-55 minut (sprawdzamy patyczkiem). Podajemy posypane cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Najsmaczniejsze ciasto marchewkowe 157

każdy swój zna. Gdy ciasto jest upieczone i lekko przestudzone polewamy je glazurą z maślanki. Studzimy na kratce,a gdy ostygnie polewamy lukrem serowym:)) Glazura z maślanki --robić ,gdy ciasto stygnie Składniki 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/2 kostki masła 1 łyżka syropu kukurydzianego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie Pierwsze pięć pierwszych składników(...)szklanki masła lub margaryny, zmiękczona 1 op 250 gr mascarpone ser 60 gr serka białego twarogowego bezsmakowego 3 szklanki przesianego cukru pudru 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Wykonanie Masło i serek miksować na średniej prędkości,aż do kremowej konsystencji. Dodać cukier puder i wanilie. Miksować na gładko . Na zimne ciasto dawać lukier serowy.Wstawić do lodówki do stężenia

w mojej kuchni
Tort Cappuccino 144

składników. Tortownicę 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód, wylać masę. Ciasto piec w temperaturze 160-170 stopni przez około 35-40 minut bądź do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie wystudzony przeciąć na 3 blaty.  Krem kawowy: 375 gram serka mascarpone 375 ml śmietany kremówki 36% 6 płaskich łyżeczek żelatyny 100 gram kawy cappuccino

Krakowskie smaki Ani
Tort czekoladowy 127

wykładamy papierem) Piekę w 170 stopniach przez 35-40 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika upuszczam je na podłogę (w formie). Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawiam biszkopt do wystygnięcia.   Składniki masa: 2 opakowania śmietany 30% (330ml) 1 czekolada gorzka 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 1 łyżka cukru pudru Śmietanę 30% miksuję, dodaję cukier puder, mascarpone i czekoladę

MojaQchnia.pl
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2515

łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt do ciast rumowy lub migdałowy – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: * likier śmietankowy Baileys – 125 ml * żółtko – 3 szt * cukier – ok. 50 g * mleko – 170 ml * mąka pszenna – 18 g * mąka ziemniaczana – 18 g * serek mascarpone – 250 g * prażynki do tortów(...)likierem i miksujemy na gładko. Stawiamy na ogień i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając, a ż krem uzyska konsystencje budyniu. Zdejmujemy, narywamy folią, studzimy całkowicie. Serek mascarpone miksujemy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy całkowicie wystudzony krem – wszystko razem miksujemy na gładki krem. KREM KOKOSOWY: Odkładamy 1/4 mleka kokosowego, resztę podgrzewamy. Żółtko ucieramy z jajkiem i cukrem

Ostra na Słodko
Tort kokosowy na konfiturze z ananasa 64

gram wiórków kokosowych 1/2 kostki miękkiego masła Masa śmietanowa: 250 gram mascarpone 200 gram śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru  1 śmietan -fix ekstrakt z wanilii dodatkowo: 1 słoik dżemu ananasowego  1 opakowanie galaretki ananasowej kilka kostek białej czekolady - do posypania wierzchu ciasta na poncz : 1/2 szklanki wody z sokiem z 1/2 cytryny Wykonanie: Do większego garnka(...)czasie idealną konsystencję do wyłożenia na biszkopt. Na masę śmietanową - śmietankę kremówkę ubijamy mikserem,  gdy zacznie gęstnieć wsypujemy cukier puder i śmietan fix.  Kolejno dodajemy cały serek mascarpone, łyżeczkę ekstraktu z wanilii i miksujemy, do uzyskania gęstego kremu. Składamy tort: Biszkopt przecinamy na dwa blaty  ( wierzch można ściąć, by powierzchnia była równiutka ). Dolny blat wkładamy do tortownicy

Kronika Piekarnika
Letnia kostka z owocami 135

Jeśli szukacie jakiegoś efektownego ciasta na weekend to polecą tą kostkę. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a przy tym efektownie się prezentuje i pysznie smakuje. Korzystajcie z letnich owoców, bo teraz są najpyszniejsze. Ciasto : 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 4 jaja 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka śmietany 1 opakowanie proszku do pieczenia  Wszystkie składniki miksujemy(...)minut w 180 st. C, do tzw suchego patyczka Krem: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Po ok 15 minutach rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę i mascarpone ubijamy z cukrem pudrem (proponuję spróbować w trakcie ubijania jaki poziom słodkości

Cynamonowe szczęście
Tort Czarny Las 223

dodać więcej cukru do masy), środek to masa ze śmietany kremówki i serka mascarpone i druga z dodatkiem gorzkiej czekolady i wiśnie. Dodatkowo blaty nasączone są syropem z wiśni. Jest rewelacyjny, aż bym zjadła :-). Inspirację znalazłam tutaj - klik  , pozmieniałam tylko proporcje jeśli chodzi o ciasto i nie robiłam syropu z soku z wiśni. Nie dawałam też tyle cukru(...)oryginale. Miłego dnia :-) Tortownica 23cm. Składniki ciasto: 8 jajek L 60 g kakao 190 g maki pszennej 200 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarujemy. Mąkę razem z kakao i proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek

kruche babeczki
WIŚNIOWA CHMURKA 224

wygładzamy i odstawiamy do lodówki. Osobiście uważam, że super sprawdzają się w tym cieście owoce mrożone, zdecydowanie łatwiej uchwycić dobry moment wylewania galaretek (gdy masa będzie zbyt płynna, wypłynie nam pod kruchy spód, dlatego tak ważne jest, by uchwycić ten właściwy moment). Masa śmietanowa: - 500g mascarpone - 250ml kremówki - 3 łyżki ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego W misie miksera ubijamy(...)mascarpone razem z kremówką i cukrem waniliowym na gęstą masę (uważając, by nie zrobiło nam się masło). Masę wykładamy na stężałą galaretkę, rozprowadzamy równo i schładzamy. Masa bezowa: - 3 białka - 150g cukru (u mnie trzcinowy) - 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (nie trzeba) - 50g płatków migdałów W misie miksera ubijamy białka, stopniowo dodajemy cukier, cały czas ubijając. Masa powinna być sztywna. Można

Smaczne Zdrowe
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 260

dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej  Składniki

Chocolate Muffin Blog
Tort tiramisu 86

chłodzenie Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru (najlepiej drobnego cukru do wypieków) 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli Składniki krem: 600 g śmietany 36% 750 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej czarnej kawy 70-80 ml likieru amaretto kilka łyżek kakao opcjonalnie trochę gorzkiej czekolady do posypania na górze PRZYGOTOWANIE: Piekarnik rozgrzej(...)całość nie opadła. Okrągłą blachę o przekroju 24 cm wyłóż papierem do pieczenia na dole, boków nie smaruj niczym. Wlej na blaszkę ciasto i lekko wyrównaj. Wstaw do piekarnika i piecz przez 40 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto i odstaw w blaszce aż całkowicie wystygnie. Zanim przejdziesz do kolejnych czynności biszkopt musi być zimny. Możesz zatem zaplanować upieczenie go rano

nietylkopasta.pl
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 172

galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt pistacjowy: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 15 dag surowych pistacji(...)cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki  agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier, mieszając, dodawać

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania