ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:510/1309)

Mini pączki w 15 min. 183

miksujemy z serkiem homogenizowanym. Po czym do masy jajecznej dodajemy stopniowo mąkę. Całość miksujemy na gładką masę. Na rozgrzany olej wrzucamy po łyżeczce masy pączkowej, maczając za każdym razem łyżeczkę w oleju (w ten sposób ciasto nie klei się do łyżeczki, a pączki wychodzą bardziej kształtne.). Pączki smażymy do uzyskania złotego koloru. Gotowe pączki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Wegańskie korzenne ciasteczka 251

pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego łyżeczka mielonych goździków pół łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: Przesiej do miski mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Zblenduj na gładką masę banana, olej i cukier. Połącz wszystkie składniki razem. Ciasto przypomina konsystencją glinę, jeżeli nie będzie chciało się skleić w kulę to dodaj ciut wody (2-3 łyżki). Ciasto rozwałkuj na grubość

greenscarf
Rabarbarowe ciasto 149

dziś weny twórczej, więc napiszę tylko, że ciasto wyszło kruche, lekko kwaskowe w smaku, a resztę sprawdźcie sami:) Składniki: 45 dag rabarbaru 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru sól 3 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 20 dag maki pszennej 15 dag migdałów 50 g płatków owsianych cukier puder Wykonanie(...)Rabarbar myję, oczyszczam z włókien i kroję na kawałki. 1/3 masła (100 g) i 1/3 cukru (100 g) oraz szczyptę soli ucieram na gładką masę dodając stopniowo jajka i obie mąki z posiekanymi migdałami. Ciasto wykładam do natłuszczonej tortownicy, na wierzch wykładam kawałki rabarbaru.  Pozostałe masło i cukier razem zagniatam , dodaję płatki owsiane i ewentualnie marcepan oraz posiekane migdały

Ciasteczkowy Potwór
Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką 156

jeśli są w mojej kuchni, to tylko na potrzeby wypieków ;)) Zaczyn: 1 i 1/2 łyżeczki drożdży instant 125 ml letniego mleka (1/2 szklanki) 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki cukru Ciasto: 1/2 szklanki cukru 125 ml letniego mleka (1/2 szklanki) 50 g rozpuszczonego masła 2 jajka 2 i 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli(...)mąki 40 g cukru   Zaczyn Do miski wlać ciepłe mleko, dosypać mąkę, cukier i drożdże - dokładnie wymieszać, przykryć szmatką i odstawić. Masa powinna podwoić swoją objętość - zajmie to około 30 minut.   Ciasto Do zaczynu dodać wszystkie składniki na ciasto (oprócz rabarbaru) i zagnieść jednolite, gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć szmatką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - ciasto

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
WAKACYJNE CIASTO JOGURTOWE Z PATELNI 130

125ml jogurtu greckiego - szklanka 250ml mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju - kubeczek 250ml owoców sezonowych - puder do posypania ciasta Jajka ubiłam z ksylitolem (cukrem) i ksylitolem z wanilią (cukrem waniliowym) na puszystą masę, dodałam jogurt grecki, roztrzepałam (użyłam małej trzepaczki do blendera ręcznego). Stopniowo dosypywałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie zamieszałam (można również zamieszać(...)ręcznie). Na końcu dodałam stopiony olej kokosowy, również zamieszałam. Gotową masę wylałam na patelnię wysmarowaną wcześniej dokładnie olejem. Owoce pokroiłam na małe kawałki, obtoczyłam delikatnie w misce w łyżce mąki, i rozłożyłam na cieście, delikatnie przemieszałam tak, by owoce były przykryte ciastem. Krawędzie przykrywki również przesmarowałam olejem (by nie przykleiło się do niej ciasto). Patelnię wstawiłam na palnik i przykryłam

Smaczne Zdrowe
Pestiños 141

osobnej misy wlać wino oraz aromatyzowaną oliwę, a następnie wsypywać powoli mąkę, mieszając ciasto łyżką. Gdy stanie się gęste zacząć wyrabiać rękami. Ciasto powinniśmy ugniatać przez około 5 minut, aż stanie się odpowiednio elastyczne.Z gotowej masy formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozwałkowywać dość cienko na kształt koła. Gotowy placek umieszczać na palcu wskazującym, dwa końce ciasta skleić

Food Square
Dietetyczny sernik 246

stopniach przez 10-15 minut. Składniki na masę:  1200 g jogurtu naturalnego  6 białek 3 budynie śmietankowe  szczypta soli 3/4 szklanki cukru (ja nie użyłam w ogóle, bo lubię również niesłodkie wypieki, poza tym jak fit to fit ;) ale generalnie dla tych co wolą chociaż trochę słodkie ciasta polecam dodać)  + kilka kostek gorzkiej czekolady Białka ubijamy(...)szczyptą soli, a następnie (cały czas ubijając) dodajemy stopniowo cukier, następnie budynie i potem jogurty.  Taką masę wylewamy na upieczony spód i pieczemy również w 180 stopniach przez około 50 - 60 minut.  Po tym czasie wyłączamy piekarnik (pozwalamy ciastu kilka minut jeszcze "dojść") następnie uchylamy piekarnik, a dopiero po kilkunastu minutach wyjmujemy ciasto do ostudzenia.  Czekoladę roztapiamy

Jedzeniomania
Tort orzechowo-kokosowy 125

Przepis na biszkopt pochodzi z książki  "Wielka księga ciast" przełożonej z niemieckiego dla czytelników KDC Klub Dla Ciebie . Robiłam go już trzeci raz, ale zawsze na koniec zapada mi się środek. Przy składaniu tortu nie stanowi to problemu, ale fakt pozostaje. Sam biszkopt jest pyszny w smaku, ale bardzo kruchy. SKŁADNIKI Na biszkopt 10 jajek szczypta soli(...)nagrzanego piekarnika na 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć moc piekarnika na 100°C i zostawić w piekarniku na 20-30 minut (ciasto nie może być w środku surowe). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na dwa placki. Masa kokosowa: W garnuszku zagotować mleko i wrzucić do niego kokos mieszając. Gotować do momentu, aż kokos wchłonie mleko, wyłączyć palnik, wlać wódkę

Passions hobbies life
Ciasteczka ze słonecznikiem. Fit ciasteczka. 231

albo wszystko przygotować ręcznie. Do misy robota wsypujemy jajko, szczyptę soli i cukier, miksujemy. Mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jajecznej masy. Mieszamy. Dodajemy słonecznik i mieszamy całość łyżką. Z ciasta tworzymy kulki , które układamy na wyłożonej papierem blaszce, zostawiając między nimi odstępy. Każdą kulkę spłaszczamy (ja robiłam to tłuczkiem do mięsa lekko obsypanym mąką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z jabłkami i musem z pigwy 156

ostatnich z numerów "Meine Familie und Ich". Nietypowy, bo z jabłkami. I zanim wzięłam się za ten sernik, przypomniał mi się cudowny, kwaskowaty zapach pigwy, który idealnie uwieńczyłby to ciasto(...)mąkę z cukrem. Po jednym dodawać jajka i żółtko. Na koniec wmieszać delikatnie drewnianą łyżką ubitą śmietankę, kawałki podgotowanych jabłek i odsączone rodzynki (rum zachować!). Masę (będzie dość rzadka) wyłożyć na podpieczone herbatniki. 4. Ciasto piec przez 20 minut w temperaturze180°C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec przez 30 minut. Znów zmniejszyć do 150°C i piec

Kuchnia Prezydentowej
Drożdżowe zawijane muffiny z jabłkami 139

wypieki z jabłkami jak i drożdżówki są u nas ostatnio bardzo mile widziane, dlatego postanowiłam to połączyć. Upiekłam pyszne muffiny z jabłkami i masą cynamonową. Świetnie sprawdzą się jako deser, drugie śniadanie lub podwieczorek...  Ciasto:  350g mąki pszennej,  125ml mleka,  15 g świeżych drożdży,  żółtko,  3 i 1/2 łyżki cukru, 30g masła,  szczypta

Z miłości do słodkości
Szarlotka tradycyjna 178

poddusić. Jeśli zajdzie potrzeba, można podlać niewielką ilością wody.W trakcie duszenia, gdy jabłka zaczną się ładnie rozklejać, dodać cynamon, cukier do smaku, wymieszać. W masie jabłkowej powinny pozostać wyraźne kawałki jabłek. Boczki foremki cienko wylepić ciastem. Na podpieczony spód nałożyć jabłkowe nadzienie, wyrównać. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałe schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180 ° C przez

maniapieczenia
Sweet like chocolate 167

wisienki wchłoną alkohol. Odstawiamy. Zabieramy się za ciasto. Przygotowujemy garnek z gorącą wodą. Nad nim umieszczamy metalowe naczynie, w którym rozpuszczamy masło. Następnie dorzucamy podzieloną na części czekoladę i rozpuszczamy, ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.  Białka i żółtka oddzielamy od siebie. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę, po czym dodajemy je do ostudzonej czekolady, którą wcześniej(...)przez sito. Robimy to ostrożnie drewnianą łyżką.   Dorzucamy owoce w rumie. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli i dodajemy do całej masy bardzo delikatnie, żeby piana za bardzo nie opadła.   Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 40-45minut.  Upieczone ciasto możemy

Sajkofanka smaku
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 146

serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową.  7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1.Zrobić galaretkę wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć ale nadal będzie płynna: 2. Wyjąć ciasto z lodówki, Ułożyć na wierzchu pokrojone w plasterki truskawki i kiwi 3. Wylać

KreatywnePiny
Babeczki marchewkowe z pomarańczą 153

przygotowania:Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. W drugiej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy na przemian ze śmietaną, mlekiem i mąką. Na koniec dodajemy startą marchewkę i czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie mieszamy.Obie masy wykładamy do foremek

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania