ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:505/1309)

Brownie chałwowe 262

chałwowe ma ciężką, mazistą konsystencję oraz intensywnie czekoladowy smak, z wyczuwalną chałwą. Jego przygotowanie jest banalnie proste, a czas pieczenia bardzo krótki, więc jeśli lubicie chałwę i czekoladę oraz ciasta typu brownie, skorzystajcie z poniższego przepisu :) Moje brownie piekę w szerokiej keksówce o wymiarach 28x15cm. Brownie chałwowe Składniki: 160g chałwy waniliowej 75g gorzkiej czekolady 50g masła 50g cukru 80g mąki(...)niewielkich odstępach na wierzchu brownie, wcisnąć je lekko w masę - wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 15-20 minut do ścięcia się masy i zapieczenia się wierzchu brownie (patyczek po włożeniu do ciasta może być lekko oblepiony czekoladą, ale nie surowym ciastem) - nie piec zbyt długo, bo spowoduje to wysuszenie brownie

Smakołyki Bereniki
ROGALIKI ORZECHOWE 196

żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę,masło,cukier,cukier waniliowy,orzechy,proszek do pieczenia i żółtka wymieszać na jednolitą masę.Gdy masa jest bardzo klejąca dodać jeszcze trochę mąki. Z ciasta formować malutkie rogaliki - najpierw uformować wałeczki i zwijać na kształt rogalików. Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasteczka z ciasta francuskiego z miodem i sezamem. Francuskie ślimaczki z sezamem 177

cieście) łyżka masła 3 garści ziaren sezamu Ciasto wyciągnąć z lodówki na ok. 15 min przed przyrządzaniem, żeby nabrało temperatury pokojowej. Miód wymieszać z masłem. Ciasto rozłożyć na blacie i posmarować cały blat przygotowaną masą. Posypać równomiernie sezamem. Zwinąć ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pociąć na kanapeczki o grubości ok. 1-1,5 cm. Ja kroję za pomocą ostrego

Maślane ciasteczko
Delikatna kostka kawowa 408

częścią wypukłą w kawie i układać na kremie namoczoną stroną do góry, lekko dociskać do kremu aby się przykleiły. Na wierzchu ciasto posypać startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki na ok 3 godziny aby masa dobrze stężała

Monia miesza i gotuje
Domowe kopytka 235

rękoma. Powinno to trwać jak najkrócej, by masa nie zaczęła się coraz bardziej kleić i rozpadać. Ziemniaki powinny tylko połączyć się z mąką i stworzyć masę o dość zwartej, ale nie twardej konsystencji. Powstałe ciasto dzielimy na kilka części. Z każdej części tworzymy rulonik i kroimy go w kopytka (na ukos). Kopytka układamy na blacie wysypanym mąką i delikatnie oprószamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 216

mielimy w maszynce do mięsa. Z całości ziemniaków odbieramy 1/4 wsypując w to miejsce mąkę pszenną oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Dodajemy pozostałe ziemniaki oraz jajko. Masę mieszamy i zagniatamy podsypując delikatnie mąką, tak by ciasto nie kleiło się do rąk. Wstawiamy wodę, lekko posoloną, by ugotować nasze kluseczki. Ciasto dzielimy na ok 3 części. Każdą formujemy w długi wałek

Kuchnia w czekoladzie
Malinowy torcik 189

Puszysty biszkopt przełożony masą malinową i czekoladową oblany galaretką ze świeżymi malinami. Niebo w gębie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1

Na Ciasteczkowych Papierach
Bakaliowe pierniki 137

mąki, jaja, sól, sodę rozpuszczoną w zimnym mleku, kakao, wymieszać. Po chwili dodać gorącą masę z tłuszczu i miodu, i zamieszać ponownie. Na końcu jak masa jest już jednolita dodać pozostałą mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto przełożyć do naczynia i przykryć bawełnianą ściereczką, żeby ciasto oddychało. Odstawić na kilka tygodni do lodówki aby dojrzewało. Po ok. 6 tygodniach można przystąpić

Pobite gary Barbary
Placki z dyni z serem kozim 174

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dynię obieramy. Cebulę, miąższ dyni, ser, filet ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy wbijamy jajko, dodajemy mąkę, musztardę, mieszamy (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy czarnym pieprzem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej oliwie, z obu stron na rumiano. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Ciasteczka chałwowe 207

moim przypadku bez posypki) Przygotowanie: Chałwę pokruszyć do miski, dodać cukier puder i masło, zmiksować na puszystą masę. Dodać jajko i wodę, zmiksować. Do masy przesiać mąkę z sodą, zmiksować na dość gęste ciasto. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każde ciasteczko lekko spłaszczać. Smarować białkiem i posypać sezamem. Piec

Cakes By Kejt
Ciasteczka owsiane. 173

dokładnie mieszamy. Miód podgrzewamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej aż będzie płynny i dodajemy do suchych składników, dolewamy olej, wodę i dokładnie mieszamy. Gładką masę wkładamy do lodówki na około 15 minut. Gdy ciasto się chłodzi nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni C. Schłodzone ciasto wykładamy na papier do pieczenia, wałkujemy na placek o grubości 8 mm i szklanką

Rozpustne gotowanie
Delikatny sernik kokosowy 274

się w ustach. Spód: 2/3 szklanki mąki razowej 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 żółtko 2 łyżki masła 1 łyżka jogurtu naturalnego Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy nim tortownicę o średnicy 22 cm Masa serowa: 80 g masła opakowanie cukru waniliowego 30 g cukru 3 jajka 200 ml mleka kokosowego 350 g sera na serniki tabliczka białej czekolady opcjonalnie

Cynamonowe szczęście
Tort o smaku Ferrero Rocher 170

pół łyżki kakao Trzeba upiec dwa takie biszkopty lub podwoić składniki i upiec jeden, który później należy przekroić na pół. Ja piekłam 2 osobne. Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać dodając proszek do pieczenia. Wymieszać mąkę z proszkiem i kakaem ze zmielonymi orzechami. Całość bardzo delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Jeśli

Mania Wypiekania
Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami 197

Uwielbiam tort z masą cappuccino :) jest idealny na każdą wyjątkową okazje! Składniki 4 jajka 15 dag cukru 3 cukry waniliowe 12,5 dag mąki tortowej 1

Tradycyjna Kuchnia
.807. moc z placków 161

pieczenia Dwa białka mieszamy z odżywką, mąką, cukrem/stevią, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Pozostałe białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Rozgrzewamy patelnie, lekko ją natłuszczamy i wylewamy porcje ciasta - 1 łyżka = 1 placek. Smażymy na małym ogniu z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams