ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:488/1309)

Naleśniki z kurczakiem w sosie parykowo-pomidorowym 179

Dusić pod przykryciem aż pomidory się rozpadną, a kurczak będzie miękki. Dodać na koniec starty żółty ser, wymieszać i odstawić. W międzyczasie wszystkie składniki na ciasto  połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni wysmarowanej  olejem. Podawać  z gorącym farszem zwinięte jak tradycyjne naleśniki, (choć oczywiście można równie dobrze

Gosia gotuje
Wyborny biszkopt. 301

dosypywać przesiane mąki,  mieszamy bardzo delikatnie . Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok 35-40 min. biszkopt powinien być upieczony. Ciasto sprawdzamy drewnianym patyczkiem powinien być delikatnie wilgotny.  MASA DO KRAJANKI Gotujemy 3 kolory galaretek w 1i 1/2 szkl. wody, czekamy aż zastygnie i kroimy w kostkę(ja galaretki przygotowuję dzień wcześniej), Gotujemy

Kuchnia Beaty
"Słodkie środy" - muffiny z oreo i krówką 108

mieszamy, do drugiej miski przekładamy mokre składniki - jajka, olej, jogurt i całość mieszamy, do mokrych składników przekładamy suche i dokładnie mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek na muffinki przekładamy po łyżce ciasta, następnie układamy oreo i krówkę i zalewamy całość łyżką ciasta, dekorujemy czekoladowymi pieguskami, pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut do zarumienienia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jak zrobić papierową tubkę do dekoracji ciast. 111

wysokości, w zależności jaką chcemy uzyskać średnicę otworu. Możemy też włożyć do tubki metalową lub plastikową karbowaną końcówkę do dekoracji ciast. Gdy ozdobimy już nasze ciasta naszą papierową tubką, wyciskamy pozostałą  z niej masę , a tubkę wyrzucamy do kosza. Można ją zrobić ze zwykłego papieru, ale można także użyć pergaminu lub papieru powlekanego folią będzie bardziej wytrzymała Bardzo łatwo

Przepisy i porady kulinarne
Fritule, Chorwackie mini pączki 313

ścieramy skórkę z cytryny, wyciskamy sok, miksujemy. Dodajemy jabłka starte na małych oczkach, jogurt, przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.  Miksujemy na dużych obrotach. Masa powinna być dość gęsta, ale lejąca. 3. Ciasto nakładamy dwoma dużymi łyżkami, formując kształt i wielkość orzecha włoskiego, ciasto wpuszczamy bezpośrednio na rozgrzany olej. Gdy się usmażą wyciągamy łyżką cedzakową, odsączamy na ręczniku papierowym

Apetyczna babeczka
Placuszki bananowo-orkiszowe 188

cynamon  Sposób przygotowania:   Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cynamon, jajko, mleko oraz pokrojone w plasterki banany. Wszystkie składniki zmiksować, aby powstała jednolita masa. Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym namoczonym w oliwie. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnie, smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki podawać na gorąco, polane miodem.  Smacznego

Fit-amina
Nadziewane bułeczki 147

mleku rozpu ś ci ć drożdże i dodać do mąki. Dodać roztrzepane jajko , stopione masło oraz sól. Włączyć robot i wyrabiać ,aż utworzy się zwarta masa, kula. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagnieść, utworzy ć wałek, podzielić na kawałki. Z każdego kawałka uformować placuszki . Posypać natką pietruszki, położyć 1 pomidorek i 1 kulkę mozzarelli, zawin ąć i skleić

w mojej kuchni
Muffiny śliwkowe 125

pieczenia cukier wanilinowy Ucieramy margarynę z cukrem na pulchną masę. Dodajemy stopniowo jajka.   Mieszamy mąkę, skrobię, cukier wanilinowy i proszek. Dodajemy stopniowo do masy jajecznej, którą mieszamy łyżką. Papilotki wypełniamy do ¾ ciastem. Na wierzch każdej muffinki wkładamy połówkę śliwki   (skórką w dół).   Wkładamy do nagrzanego   do 180 C piekarnika na około 20 minut. Podajemy posypane cukrem

Humanistka w kuchni
Słodka Chałwa 1052

Masło lub margarynę utrzeć na puch, dodawać na przemian po łyżce przestudzonego  budyniu i po odrobinie pokruszonej chałwy. Zimne ciasto przekroić. Na pierwszy blat ciasta nakładamy cały słoiczek dżemu, następnie większą część masy. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Posypać startą czekoladą lub kakao.. Przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje gdy po leżakuje całą noc w lodówce

NaKońcuJęzyka
PIEROGI Z MIĘSEM I KISZONĄ KAPUSTĄ 132

sklejanie pierogów, a także  zapobiegnie ciągnięciu się kapusty podczas konsumpcji. Farsz dobrze doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Całość dokładnie wymieszać na jednolita masę. Tak przygotowany farsz wykładać na wykrojone z ciasta ( Jak zrobić ciasto na pierogi ) krążki i lepić pierogi. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie do momentu, aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch. Można je podawać

Kuchnia w opałach
Szybkie danie | Przepyszne racuchy / pancakes z bananami 222

soli olej kardamon lub cynamon (opcjonalnie) WYKONANIE Mąkę, kefir, jajko, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i ewentualnie kardamon lub cynamon wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Banany pokroić w plasterki i dodać do ciasta (można dawać banany na patelnie i zalewać ciastem, ale to bardziej czasochłonne).  Smażyć z obu stron na złoty kolor. SUGESTIA Jeśli ciasto będzie zbyt gęste

Zofiana
Muffinki pełnoziarniste :) 146

będzie już miękka rozdrabniamy ją widelcem, bądź mikserem. Suche składniki mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej, które przelewany do tych suchych. Dodajemy masę z kaki i miksujemy na gładką konsystencję. Ciasto rozkładamy do 10 foremek na muffinki, przyozdabiamy wiórkami (bądź innymi dodatkami) i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. I gotowe

Zdrowie na języku :P
Grissini na ostro! :) 129

pieczenia - 1 - 1,5 łyżeczki soli - 150 ml wody - 1 łyżeczka oleju - 100-150 g ziarenek Piekło - Niebo Wszystkie składniki należy dobrze wyrobić na plastyczną masę. W razie potrzeby dodać więcej wody. Odstawiamy ciasto na 20 minut. Następnie wałkujemy na średnią grubość i tniemy paski o szerokości ok. 1-2 cm i obojętnej długości (najlepiej jak najdłuższe) Nasze paseczki skręcamy

Zdrowie na języku :P
Filet z tuńczyka, pietruszkowe ptysie i sos holenderski 127

wsypujemy mąkę i bardzo szybko mieszamy, aż masa będzie jednolita i błyszcząca. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wbijamy jajka i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy (w odstępach, bo ciasto urośnie) kółka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Teraz przygotujemy sos. Żółtka ubijamy z sokiem

My Culinary Art
Cynamonowe Pączuszki z mascarpone 252

łyżeczka spirytusu , wódki lub rumuOlej do głębokiego smażeniapół szklanki cukru pudrupół łyżeczki cynamonu Wykonanie :Jajka zmiksować z serkiem.Dodać pozostałe składniki . utrzec na jednolita masę.W garnku rozgrzać olej. Łyżką nabierać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i kłaść na tłuszcz.Smażyć do zrumienieniaOsączyć na ręczniku papierowym .Po lekkim wystudzeniu obtoczyć  paczuszki w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem .Smacznego

Malinowa Kawiarenka