ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:474/1309)

Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 234

również tym najmłodszym.Pycha! Świetne również na świąteczne okazje może skusicie się i wypróbujecie zamiast tradycyjnego sernika na święta? Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki(...)dekoracji Sposób przygotowania CIASTO: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm.  Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować

Wanilia i Kardamon
Ciasto z makiem i bitą śmietaną 266

Niezwykle lekkie, puszyste, a co najważniejsze bardzo łatwe do wykonania ciasto. Każdy poradzi sobie ze zrobieniem biszkoptów, a masa wymaga kilku minut i gotowe :). Składniki na placek nr 1: 8 białek 1 szk cukru kryształu 1 szk mąki 3 łyżki maku sypkiego, znajdziecie go na stronie www.Skworcu.pl 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, mąkę(...)śmietany kremówki 2 galaretki wiśniowe 1/2 litra wody Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Dobrze ubić śmietanę i stopniowo dodawać tężejącą galaretkę. Krem podzielić na 2 części.  źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Tartaletki z lemon curd 104

Delikatne, kruche ciasto, mój ulubiony lemon curd i wspaniała, ciągnąca beza. Czy może być coś lepszego? Czego chcieć więcej? Składniki: Kruche spody: 175 g mąki pszennej 100 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki 1 łyżka cukru pudru 1 żółtko (białko zachować do bezy) Masa cytrynowa: 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru skórka otarta z 2 cytryn(...)rozkłócamy żółtka i całe jajko. Wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Garnek znowu stawiamy na średnim ogniu i podgrzewamy mieszając, aż masa zgęstnieje i zabulgocze. Zdejmujemy z ognia. Kosztujemy i ewentualnie dosładzamy wedle uznania. Ciepłą wylewamy na ostudzone ciasto. Studzimy przed nałożeniem bezy.                     Beza

Cakes By Kejt
Sernik ananasowo kokosowy 175

wśród ciast. Spośród całej gamy tych „doskonałości” – pieczonych, robionych na zimno, gotowanych… i nie tylko – Sernik ananasowo kokosowy, to moja propozycja na akcję Ciasto na niedzielę . Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Masa serowa: - 1 kg twarogu (u mnie domowy) - 250g serka mascarpone - 200g gęstej śmietany 30% (u mnie creme fraiche) - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru(...)ananasa ( sposób wykonania na blogu ) Na spód sernika miksujemy wiórki kokosowe z herbatnikami. Przesypujemy do miski, dodajemy rozpuszczone masło. Ręką łączymy składniki. Przekładamy do tortownicy, ugniatamy tworząc równy spód ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekamy przez 10 minut. Tortownicę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie tortownicę zabezpieczamy, gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Można

mojewypiekiinietylko
Rafaello - ciasto kokosowe 981

drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion='1';(function(...)cukrem waniliowym. Dodać mąkę z żółtkami, ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodawać wiórki kokosowe i adwokat. Przygotowanie ciasta Na desce ułożyć papier. Na nim rozłożyć paczkę herbatników, nałożyć masę i ponownie ciastka (powinny być 4 warstwy). Na wierzch wyłożyć krem, dowolnie udekorować (np. startą czekoladą). Wstawić do lodówki na noc. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Quiche z cukinią 161

Quiche z cukinią...Kruchy, złocisty spód.Rozpływające się w ustach plasterki cukinii.Całość zalana masą śmietanowo-jajeczną.Proste i szybkie w wykonaniu.Polecam!Składniki:Ciasto:250 g mąki pszennej;125 g margaryny;1 jajo;Szczypta soli;Odrobina wody w razie potrzeby (ja nie dawałam).Nadzienie:2 nieduże cukinie;1 średnia cebula;200 ml śmietany o zawartości tłuszczu(...)Przyprawić solą i pieprzem.Na podpieczony spód wyłożyć podsmażoną cukinię z cebulą, zalać masą śmietanowo-jajeczną i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 30 - 40 minut, aż nadzienie się zetnie.Podawać na ciepło lub na zimno.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ciasto na spód jest dość twarde, więc przed rozwłkowaniem najlepiej lekko podgrzać

Gospodyni Miejska
Red velvet cake 122

tort jest pyszny! Pracy troszkę przy nim jest, bo pieczenie samego ciasta trwa prawie 75min (!), ale uwierzcie mi, że warto. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku . 'red velved cake' Składniki: *ciasto: - 250g masła, bardzo miękkiego - 320g drobnego cukru (ok.1,5 szklanki) - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii - 4 jajka, skorupki sparzone wrzątkiem - 370g mąki pszennej (ok.2 1/4 szklanki) - 1 łyżeczka proszku(...)zmiksować na małych obrotach przez około pół minuty, do połączenia się serków. Połączyć serki z bitą śmietaną. Do przełożenia tortu, trzymać w lodówce. Masę podzielić na 3 części - 2 większe i jedną mniejszą i przełożyć ciasto. Górę i boki posmarować mniejszą część. Ciasto, które zostało nam ze skrojenia górki w biszkopcie, możemy wykorzystać do obłożenia tortu, po wcześniejszym pokruszeniu ciasta

CookYourself
Stefanka 171

grudki. Całość zagotować aż masa stanie się gęsta. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Z cytryny wycisnąć sok, dodać do jeszcze ciepłej masy, wymieszać. Ciepłą masę dzielimy na 2 części i przekładamy wystudzone placki ciasta. Polewa: 50 g masła 100 g czekolady gorzkiej Masło rozpuścić, do ciepłego dodać pokruszoną czekoladę. Dokładnie połączyć. Ciepła polewą posmarować wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje

kulinarnyswiatdomi
Kostka alpejska – czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo – krówkową 939

Ciasto to chodziło za mną już od dłuższego czasu.Troszkę przerażało mnie połączenie słodkich bez z jeszcze słodszą masą krówkową.A , że miałam opakowanie bezików, które dostałam w paczce z bdsklep.pl  , to postanowiłam zaryzykowac!Opłacało się!Ciasto tak jak sądziłam wyszło bardzo słodkie , ale zarazem nie na tyle , by zasłodzic się już jednym kawałkiem.Tak , wzięłam dokładkę chyba 2 razy(...)łyżki– mąka pszenna – 2 łyżki– mąka ziemniaczana – 1 łyżka– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– kakao – 1,5 łyżkiMasa bezow0 – krówkowa:- masa krówkowa – 200 g– masło – 100 g– bezy – 100 gMasa śmietanowa:- śmietana 30% – 250 g– cukier puder – 1 łyżka– żelatyna

Ostra na Słodko
Lucynka - łatwy tort z kremem lub ciasto do kawy, które zawsze się udaje! 1782

sztywną pianę. Następnie cały czas miksując dodajemy po kolei cukier, żółtka, 4 łyżki wody i mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy krótko, do uzyskania jednolitej masy. Wsypujemy orzechy włoskie i mieszamy delikatnie łyżką. Wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. 2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu) około 30 minut, do momentu aż ciasto ładnie się zarumieni

Kraina Tysiąca Smaków
Niedzielne ciasto serem i śliwkami 100

ciasto; 5 jajek 1 szkl cukru 1 cukier wanilinowy 2,5 szkl mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna masa serowa; 200 g sera 1 jajko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mleka 2 łyżeczki maki ziemniaczanej(...)śliwek 80 g czekolady Jajka ubić z cukrami , dodać rozpuszczoną margaryną i stopniowo mąkę i proszek do pieczenia . Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. na wierzchu ułożyć połówki śliwek bez pestek . Składniki na masę serową włożyć do blendera i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Zalać śliwki masą serową. Piec w temp 180 st przez ok 1 godzinę

Gotowanie jest łatwe
Ciasto brzoskwiniowo-jogurtowe. 110

Ciasto brzoskwiniowo-jogurtowe. Składniki : Biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa i dekoracja : 6 dkg żelatyny 4 łyżki cukru 1 litr jogurtu naturalnego 1 duża puszka brzoskwiń w syropie herbatniki  polewa czekoladowa Sposób wykonania : Z podanych składników na biszkopt upiec ciasto biszkoptowe. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie podgrzać

Przepisy i porady kulinarne
Czekoladowa szachownica 314

Czeko czeko czekolada!Dziś mam przepis , który wielbiciele czekoladowych słodkości koniecznie powinni spróbować!Delikatne biszkopty tworzące wzór szachownicy … przełożone przepysznym czekoladowym kremem.Ciasto jest aż potrójnie

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 320

znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU, oby nowy rok dał(...)rozpuszczenia się czekolady. Jajka ubijamy z 125 g cukru na puszysty krem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Małymi porcjami wsypujemy do masy jajecznej.  Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożonej folią spożywczą i lekko posmarowanej tłuszczem.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 195 C na ok. 15 - 17 minut. Studzimy

Słodkości i nie tylko
To jest maj! Głowę w bzy na stracenie. Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy 204

powstał pewnego popołudnia. Blaty bezowe są cieniutkie i chrupiące - powstały z resztek masy bezowej, z której piekłam bezowe koszyki (takie jak tu - klik) do mojej wiosennej wariacji na temat Grapefruit Fluff (klik) .  Środkowy blat orzechowego biszkoptu na białkach to również wynik nadprodukcji ciasta do mazurkowego spodu. Zarówno bezy jak i biszkopt po upieczeniu mogą być przechowywane przez nawet(...)momentu, gdy wierzch ciasta będzie twardy, a środek wilgotny - można to sprawdzić patyczkiem. Odstawić  do ostudzenia. Ciasto nie wyrośnie bardzo wysoko, może też po upieczeniu lekko opaść, ale jest bardzo miękkie, puszyste i wilgotne. Po wystudzeniu blat nasączyć likierem. MASA KAWOWO-KARMELOWA 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki - użyłam  30% kilka łyżek masy krówkowej (użyłam gotowej

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania