ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:477/1309)

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 608

pieczenia , dodać kakao i cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa: 4 białka 3/4 szkl. cukru 2 op. budyniu śmietankowego (proszek) 1 szkl wiórków(...)dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort czekoladowo-wiśniowy 163

pomocą łyżki (robić to delikatnie i powoli, aby masa nie opadła). Przygotowaną masę wylać na formę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i piec około 45-50 minut w 180 ºC. Upieczony biszkopt nie wyjmować z piekarnika, jedynie uchylić jego drzwi i poczekać, aż ciasto lekko(...)ostygnie. Jeżeli nie wiecie, czy biszkopt jest upieczony to najlepiej sprawdzić to za pomocą patyczka szaszłykowego. Wbić go w ciasto, jeżeli nic do niego nie przywarło biszkopt jest upieczony.     Ubite białka Piana z białek, żółtek z odrobiną masy czekoladowej z rondelka   2. Wiśnie wrzucić do garnka, wsypać 2-3 łyżki cukru, sok z cytryny i całość

Ugotować
Ciasteczka owsiane z żurawiną, orzechami i białą czekoladą 213

masłem. Dodać jajko i wanilię i miksować aż się połączą. W osobnej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i płatki owsiane. Połączyć obie masy. Dodać czekoladę, żurawinę, orzechy i wymieszać łyżką. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min. Łyżeczką uformować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Włożyć ciastka do piekarnika nagrzanego

IMPRESJA SMAKU
Delicja 226

olej i przesianą mąkę, mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już chłodne przekrawamy go na dwie części. Krem karpatkowy: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej  2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru kostka masła Wykonanie: Odlewamy pół(...)Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Resztę składników zagotować. Żelatynę dokładnie wymieszać z zagotowaną lecz zdjętą z ognia masą. Polewę pozostawić do lekkiego zgęstnienia. Ponadto: słoiczek dżemu z owoców leśnych  2 galaretki (ja użyłam malinowej) 3- 4 banany  Wykonanie ciasta: Biszkopt przekrawamy na dwie części. Dolną część ciasta smarujemy dżemem, na to wykładamy banany i krem. W drugiej

Krakowskie smaki Ani
Ciasto malinowy pocałunek. 171

szpatułką, łyżka po łyżce. Powstanie nam puszysta, kakaowa masa. Formę o średnicy 21 - 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 40 minut. Natychmiast wyjąć z piekarnika. Ciasto urośnie, po przestudzeniu lekko opadnie. Pozostawić je zapięte w tortownicy. Do przygotowania musu truskawkowego potrzebujemy:   400g truskawek (świeżych lub mrożonych(...)Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać do sosu truskawkowego, delikatnie wymieszać. Masę truskawkową wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Ponadto: 100 ml śmietany kremówki, 30%, schłodzonej 1 łyżeczka cukru waniliowego maliny, do dekoracji  Śmietanę ubić mikserem, pod koniec dodając cukier waniliowy. Udekorować ciasto wedle uznania. Na wierzchu układać maliny. Smacznego

Malinowe Pocałunki
Ciasto marchewkowe 437

obieraczki), sparzonych wrzątkiem Przygotowanie: Obydwa rodzaje mąki wymieszałam, dodając cynamon i sodę. Jajka utarłam z cukrem na puszystą, delikatną masę i cały czas miksując dodawałam powoli olej i jogurt na przemian z mąką. Na końcu dorzuciłam marchewkę i delikatnie wymieszałam. Ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w 180 stopniach przez ok. 45 minut, sprawdzając(...)rozrobiłam budyń. Gdy sok zaczął się gotować wlałam miksturę budyniową i mieszając gotowałam przez 2 minuty do zgęstnienia. Zdjęłam masę z ognia, dodałam opakowanie galaretki i wymieszałam dokładnie, aż galaretka się rozpuściła. Krem wystudziłam i chłodny wyłożyłam na wierzch ciasta. Ostawiłam do stężenia. Pokrojone ciasto dekorowałam wstążkami marchewkowymi

Kulinarny Pamiętnik
Czekoladowe z serem i wiśniami 132

wanilinowym , a następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody – bardzo! dokładnie miksujemy.Przygotowane serki wylewamy na ciasto czekoladowe, wygładzamy.Wypestkowane wiśnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy.Wylewamy na masę serową, wygładzamy.Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.Podajemy np. z gałką lodów ;)Smacznego

Ostra na Słodko
Włoskie Frittelle di Carnevale 2679

ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia i powstanie kula (ok. 2-3 minuty). Zdejmujemy z palnika.     Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy cukier i wbijamy jajka, jedno po drugim, miksując dobrze po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie, błyszczące i na tyle gęste, żeby ciężko spadało z łyżki, tworząc długie sople.   Dodajemy olejek cytrynowy. Dzielimy ciasto na pół(...)jednej części dodajemy odciśnięte rodzynki. Rozgrzewamy olej  do temperatury 175ºC. Przy pomocy dwóch małych łyżeczek z ciasta formujemy małe owalne “kulki”(o średnicy ok. 2 cm), wrzucamy na olej i smażymy 6 minut na złoty kolor. Moje frittele same się przekręcały, ale jeśli tego nie zrobią , trzeba im pomóc i smażyc z każdej strony. Suszymy na bibułce i obsypujemy

Mia Cucina Sofieta
Sernik kawowy na krakersach 318

wyłożyć folią spożywczą.  Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami.  Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką.  Udekorować ciasto czekoladowymi serduszkami. Odstawić na kilka godzin do lodówki.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Tort Tiramisu 161

Chyba nie ma osoby która nie spróbowała chociaż raz tiramisu . Nie żadne gotowe ciasto w paczce . Tylko własne tiramisu do kawy. Można zrobić w pucharkach, foremkach czy też w tortownicy.  Udane tiramisu to przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto.  Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki: biszkopt  4 jajka 100g mąki pszennej(...)miksując ! . ( najlepiej drewnianą łyżką) Tortownice o średnicy 22 cm, wyłożyć papierem do pieczenia tylko dno formy. Boków niczym nie smarować . Wyłożyć ciasto . Pieczemy w temperaturze 160 -175 stopni, przez 45 min .  Kawę z likierem wymieszać . Masa-   kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier.  Dodać serek mascarpone na małych obrotach zmiksować. Wykonanie : Pierwszy blat biszkopta kładziemy

Wypieki Uli
19 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z JABŁKAMI 207

nowego okna z recepturą. 1. Rolada biszkoptowa z jabłkami 2. Tort Kilimandżaro 3.  Korzenny kompot z jabłek 4. Racuszki z jabłkami 5. Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą 6. Pieczeń po zbójecku  7. Biszkopt z masą jabłkową i owsianą posypką 8. Twardszy dżem jabłkowy (idealny do wypieków) 9. Korzenny tort jabłkowo-orzechowy   10. Ciasto "Bukiet róż" 11. Pieczeń

Przepisy Aleksandry
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami 260

wystudzić i zblendować na gładką masę.Cebulę obrać, pokroić w pióra i surową zblendować na gładką masę.Ugotowaną kaszę przełożyć do miski. Dodać masę pieczarkową i cebulową, odsączoną bułkę, jajo i wymieszać. Dodać bułkę tartą - konsystencja ciasta musi być zwięzła, ale nie może być sucha i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Z powstałej masy formułować kotlety, obtaczać w bułce

Gospodyni Miejska
Charlotte Royal z kremem bawarskim 252

naprawdę rewelacyjnie!Delikatna biszkoptowa rolada z dodatkiem lekkiego , waniliowego kremu / pianki aż rozpływa się w ustach!Wygląda bardzo skomplikowanie , a tak naprawdę jest niezwykle łatwym i zarazem niesamowicie smacznym , lekkim ciastem , które nie wymaga wiele pracy , a jedynie cierpliwości i precyzji!  Składniki :Rolada:- jajka – 3 szt– mąka – 70 g– cukier – 70 g– dżem brzoskwiniowy(...)piekarnik do 220C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając mąkę.Ubijamy pianę z białek.Do masy jajecznej powoli dodajemy pianę i delikatnie mieszamy.Natychmiast wylewamy ciasto na papier do pieczenia.Szybko rozprowadzamy równomiernie ciasto, aby jego grubość była jednakowa również na brzegach.Natychmiast wkładamy do piekarnika i pieczemy około 10 minut.Po wyjęciu smarujemy

Ostra na Słodko
Chleb gryczany dla leniwych 211

woda, chociaż ja lubię dosypać nieco ziarenek. Dosypuję je nie tylko ze względu na smak, ale też konsystencję. Za każdym razem, kiedy piekłam wg oryginalnego przepisu, czyli saute, ciasto wychodziła za rzadkie i chleb się zapadał, nadal był dobry, ale nie wyglądał ;) Teraz za każdym razem dosypuję około 1,5 szklanki dodatków i jest idealnie :)  W smaku jest przepyszny(...)pieczenie :) Przełóż mieszankę do malaksera, dodaj sól i zmiksuj na w miarę jednolitą konsystencję, ale nie na mus. Grudki kaszy mają być widoczne. Powstała masa jest dość puszysta Dosyp dodatki i wymieszaj, ciasto zrobi się gęstsze, ale wciąż lejące Przełóż do keksówki, wstaw do zimnego do piekarnika, temperaturę ustaw na 200 st i włącz Od tego momentu piecz 55 minut

pyszne zdrowości

Proponowane wyszukiwania