ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:28/1309)

Tarta kremowa ze szparagami na cieście francuskim 130

pieprz ziołowy do smaku, 3 łyżki posiekanego świeżego kopru, 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku. Przygotowanie: Przygotowujemy sobie wszystkie składniki. Formę do tarty wykładamy ciastem, nakłuwamy widelcem i odstawiamy do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Wodę nastawiamy w czajniku, w tym czasie myjemy szparagi odłamujemy twarde końcówki, wystarczy tylko  wygiąć(...)czasie do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy mniejsze kawałki sera, śmietanę, pieprz, koper, czosnek niedźwiedzi i miksujemy na najwyższych obrotach (za pomocą robota), do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wyciągamy z lodówki, przelewamy masę serowo jajeczną, dodajemy szparagi, doprawiamy chili i wstawiamy do piekarnika. Kiedy włożymy tartę do piekarnika, temperaturę od razu skręcamy do 180°C i pieczemy

Moniki Smakołyki
ciasto dziwak 384

łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem oraz śmietaną. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy utartą masę i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 4 części, każde z osobna rozwałkowujemy. Dwie części wykładamy do 2 blaszek (po 23×38 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Podpiekamy przez(...)wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę. wykonanie placka: Na ciasto z makiem wykładamy całą masę maślaną, przykrawamy ciastem z jabłkami. Całość polewamy polewą czekoladową. Ciasto najlepiej upiec 2 dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
ucieraniec przekładany makiem i jabłkami ze śmietaną galaretkową... 123

proszkiem i utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dnie rozsmarować z 3/4 ciasta - na cieście rozsmarować masę makową / połowę z puszki, resztę schować do lodówki do innego ciasta na masie makowej rozłożyć jabłka a na jabłkach rozsmarować resztę ciasta i piec w 200C około 45 minut galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z rosą, zwany też „Sernik Złota Rosa” 348

wyłożyć na blachę (spód i boki) wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Wszystkie składniki masy zmiksować a na koniec dodać zimne mleko. Wylać na ciasto (masa będzie dość płynna, ale tak ma być) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na 45 minut. 3. Po 45 minutach pieczenia wykładamy na ciasto pianę ubitą

UgotujmyTo.pl
Tarta orzechowa z masą chałwową oblana polewą czekoladową z prażonymi orzechami 178

spożywczą i wstawić do lodówki na 20-30 minut w celu jego schłodzenia. 5. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na blachę/formę do tart. Piec: około 30 minut w temperaturze 160 stopni. Na ostudzone cisto nakładać masę chałwową, a następnie polewę czekoladową. Masa chałwowa: 1. Chałwę, śmietankę, cukier puder połączyć na gładką masę za pomocą(...)momentu  wrzenia od czasu do czasu mieszając i gotować od tego momentu około 4 minuty aż masa delikatnie zgęstnieje nadal mieszając 3. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto-masa dość szybko gęstnieje, postaraj się precyzyjnie i równomiernie ją rozprowadzić. Polewa czekoladowa z prażonymi orzechami: 1. Na patelni uprażyć orzechy 2. Do małego garnuszka wlać śmietanę 30%, dodać do niej

KreatywnePiny
Sernik cytrynowy 291

dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10-12 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie 250 g cukru pudru 100 g masła 50 g mąki ziemniaczanej 5 jajek skórka starta(...)całym jajku, dalej miksując na wolnych obrotach miksera. Następnie po trochu dodawać ser. Wsypać mąkę, wymieszać. Na końcu dodać startą skórkę z cytryny. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastemMasę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto

maniapieczenia
Wielkanocna szarlotka z białą czekoladą, budyniem i bezą 120

łyżki cukru 3 białka 3 łyżki cukru Szczypta soli Na stolnicę przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Dodać cukier, pokrojoną margarynę i śmietanę. Całość dość szybko zagnieść na jednolite ciasto. Masę podzielić na dwie części, przełożyć do woreczków. Jedną część schować do lodówki, drugą do zamrażarki ( na 30-40 minut). Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.  Po tym czasie(...)rozpuścić budynie.  Gdy mleko wrze przelać proszek budyniowy i zagotować. Budyń wyłożyć na jabłka. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier. Masę przełożyć na budyń. Część ciasta, które zostało w zamrażarce rozwałkować i powycinać różne kształty foremkami wielkanocnymi (baranek, kura, kurczaczek, zając, motyl, kwiatek).  Poukładać na wierzchu ciasta. Piec w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Piernikowa szarlotka 195

nasienne i kroimy w grube plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Pierniczki kruszymy drobno do miski, dodajemy kremówkę, rum i pół łyżeczki cynamonu. Mieszamy na gładką masęCiasto rozwijamy na papierze. Wzdłuż dłuższego boku, bliżej dołu nakładamy masę piernikową (pozostawiając  puste boki). Na masę rozkładamy jabłka, które oprószamy resztą cynamonu. Zakładamy ciasto z dołu na jabłka

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z boczkiem, szparagami i mozzarellą 144

opakowanie mozzarelli Forma na tarte 24 cm. Najpierw robimy ciasto. Do robota wrzucamy przesianą mąkę, sól, jajko, masło z lodówki oraz śmietanę i wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 30 min. W między czasie robimy farsz do tarty. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy boczek pokrojony(...)żółty i mieszamy. Szparagi obcinamy na kawałki długości promienia formy zaczynając od główki. Pozostałą część szparag kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do masy. Należy pamiętać aby części zdrewniałych szparag odciąć i wyrzucić. Wyciągamy ciasto z lodówki i wałkujemy na wielkość formy. Formę wykładamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Nadmiar ciasta odkrawamy. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni

Kuchenne Wariacje
Tarta z kurczakiem, dynią i serem pleśniowym 145

oregano - kilka listków świeżego oregano Forma na tarte 24 cm. Naszą tartę zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko, śmietanę oraz zimne posiekane masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 30 min. Teraz robimy farsz do tarty. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy(...)jajkami i doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy i wykładamy nim formę. Nadmiar ciasta odkrawamy, a następnie nakłuwamy widelcem. Na ciasto nakładamy część kurczaka i dyni, wylewamy masę i układamy resztę kurczaka i dyni. Pomiędzy kawałkami kurczaka i dyni dajemy ser pleśniowy. Tarte wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy

Kuchenne Wariacje
Islandzkie bułki z marcepanem i wisniami 194

odstawić na 1 1/2 - 2 godziny w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość.  W międzyczasie przygotować nadzienie umieszczając w malakserze marcepan, jajko*, masło i zmiksować na jednolitą masęCiasto przełożyć na podsypany mąką blat, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 45*35 cm i na nim rozsmarować masę marcepanową. Na masie marcepanowej rozsypać cukier i wiśnie. Następnie ciasto złożyć(...)trzy jak list. Złożone ciasto pokroić na 8 pasków. Każdy pasek rozkroić na pół, nie docinając go do końca. Każdą rozciętą część zwinąć dookoła własnej osi i uformować z nich bułki. Bułki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić do kolejnego wyrastania na około 1/2-1 godziny. Piekarnik nagrzać na 190 stopni C. Bułki przed wstawienie

Ala piecze i gotuje
Ciasto bananowe 215

Zapraszam Was na pierwszy przepis w 2015 roku :) Zaczynamy na słodko!Kakaowe ciasto przykryte delikatną masą śmietankową z bananami, do tego pyszna polewa. Ktoś się skusi?:)ciasto:300 g mąki tortowej240 g cukru pudru10 łyżek oleju10 łyżek zimnej wody5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody3 łyżki kakaodo nasączenia:100 ml mocnej kawymasa:500 ml schłodzonej śmietanki(...)ubijania dodajemy cukier puder).Dodajemy mascarpone i konfiturę i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia.Banany kroimy w plasterki i zalewamy sokiem z cytryny.Dodajemy je do masy i delikatnie mieszamy.Masą pokrywamy ciasto i całość schładzamy co najmniej 2 godziny.Przygotowujemy polewę.Masło roztapiamy w garnuszku.Dodajemy cukier puder, mleko i kakao.Dokładnie mieszamy nie doprowadzając do zagotowania.Gdyby polewa się zważyła dodajemy

Mienta blog
Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech" 5410

nawet nie chce spróbować . Tutaj jego smak jest zupełnie nie wyczuwalny ,  Składniki : Ciasto : 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 0 1/4  szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki maki  ( w oryginale krupczatka , ja użyłam pszennej) 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa :  300 ml śmietany 30% 300g białego sera (homogenizowany lub sernikowy -wiaderkowy) 3 łyżki(...)upieczonego ciasta ściąć ok półcentymetrowy  wierzch i pokruszyć . Pozostałe ciasto przeciąć na pół . Na spodnią część wylać 3/4 masy śmietanowej ,posypać połową owoców , przykryć druga częścią ciasta . Wylać resztę masy  . Posypać  ciasto wcześniej przygotowanymi okruchami i pozostałymi owocami . Schłodzić aby masa się ścięła. Smacznego :)     Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik waniliowo - czekoladowy 195

śmietany 18%.  Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę - około 5 minut. Dodać przyprawę do piernika, budyń, ser oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Wyłożyć róznomiernie na ciasto. II Masa:  500g twarożku kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń "Mój ulubiony"),  2 jajka,  120g cukru,  2 łyżki cukru waniliowego,  budyń waniliowy, łyżka kawy rozpuszczalnej jacobs Crema Gold(...)wiórków czekoladowych. Jajka ucierać z cukrami około 5 minut. Dodać budyń, kawę rozpuszczalną oraz śmietanę i serek. Zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki czekoladowe, wymieszać. Ciasto wylać na pierwszą masę. Piec około 50 minut w temp. 160-175st. Pozostawić na 5 minut w wyłączonym piekarniku po czym wyjąc i pozostawić do ostygnięcia. Polewa:  50g masła,  łyżka mleka

Z miłości do słodkości
Białkowe pierogi - bez glutenu 265

być zbyt cienkie, farsz należy nakładać oszczędnie, przy zbyt dużej ilości pierogi się rozpadną. Zwijać trzeba dużo delikatnej niż w przypadku standardowych pierogów, ale da się :) Do dzieła:) Składniki: Ciasto 100 g kaszy gryczanej 200 g ugotowanej na sypko czerwonej soczewicy 50 g mąki sojowej 50 g skrobi ziemniaczanej 3 łyżki oliwy mąka ziemniaczana do posypania stolnicy Farsz(...)łyżka oliwy Przygotowanie: Farsz Cebulę i czosnek posiekać, dusić na oliwie. Po kilku minutach dodać jarmuż. Dusić do miękkości Do malaksera przełożyć tofu i pozostałe składniki Zmiksować na grudkowata masę Ciasto Kaszę gryczaną ugotować, dodać soczewicę, zblendować na gładką masę i ostudzić Dodać mąkę, skrobię i oliwę, zagnieść ciasto - powinno łatwo formować się w kulkę i nie przyklejać do rąk

pyszne zdrowości

Proponowane wyszukiwania