ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:93/264)

Ciasto 3 BIT bez pieczenia 106

Jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Proste w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia ani specjalnych zdolności cukierniczych. Zachęcam do zrobienia z pewnością się każdemu uda:) Składniki Krem tofi 2 puszki masy kajmakowej kostka masła 200 g Masa budyniowa 500 ml mleka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 200 … Czytaj dalej Ciasto

gotuj ze mną
Ciasto Hali 232

Składniki: CIASTO: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół kostki miękkiej margaryny pół szklanki cukru 2 jaja i żółtko MASA BUDYNIOWA: litr mleka 3 budynie czekoladowe MASA SEROWA: pół kostki miękkiej margaryny pół szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jaja i białko budyń śmietankowy polewa czekoladowa wiórki kokosowe  Wykonanie: Najpierw musimy zagnieść ciasto (ze wszystkich składników "CIASTO

Serce zamknięte w formie pyszności
Styropian z porzeczkami 158

folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. W dużej misce mieszamy jogurt z wiórkami kokosowymi i proszkiem budyniowym. W osobnym naczyniu ubijamy białka z solą, stopniowo dosypujemy cukier. Przekładamy białka do masy jogurtowej, delikatnie mieszamy. Większą część ciasta ścieramy na dno blaszki, wykładamy masę jogurtową, wyrównujemy. Na wierzch wykładamy porzeczki i ścieramy resztę ciasta. Pieczemy 50-60 minut

Gotowanie moimi oczami
Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną 161

doskonale łączy się z wiśniowym nadzieniem budyniowym oraz cienką warstwą bitej śmietany. Wszystkie smaki są świetnie zrównoważone i sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Poza tym ciasto jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, więc to kolejny plus, dla którego warto je upiec. Polecam!  (Tortownica o średnicy 24-26 cm) Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła/margaryny 100g(...)międzyczasie przygotować masę wiśniową. Wiśnie odsączyć na sicie. Szklankę kompotu zagotować, a w reszcie wymieszać proszek budyniowy. Do gotującego się kompotu wlać rozrobiony budyń i c ałość energicznie mieszając - zagotować. Na końcu wmieszać wiśnie. Masę równomiernie przełożyć na podpieczony spód. Ciasto piec dodatkowe 25-30 minut oraz kolejno ostudzić i schłodzić w lodówce (przeważnie zostawiam je na całą noc). Przygotować

Di gotuje
Roladki kokosowe bez pieczenia 124

Roladki kokosowo-budyniowe bez pieczenia.  Bardzo smaczne i dość szybkie w wykonaniu. Połączenie kokosa, budyniu i gorzkiej czekolady. Polecam Wam wypróbowanie przepisu i delektowanie się roladkami. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA na moim blogu. Szczególnie polecam Wam ciasto ananasek . Składniki 1 l mleka 3/4 szklanki cukru laska wanilii 130 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy(...)podgrzać, ale nie gotować, a następnie zdjąć z palnika, dodać kakao i pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż powstanie gładka polewa.Wlać na masę budyniową i wyrównać nożem. Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. Nożem do pizzy podzielić ciasto na połowę, a następnie pokroić prostokąty o szerokości 6 cm Każdy brzeg prostokąta lekko podważyć od spodu  szpatułką i zwinąć

O kuchni z uczuciem
tort czekoladowy z wiśniami 154

składniki na jedno ciasto: (jeden blat, potrzebujemy trzy) 55 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 20 g kakao 60 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z rabarbarem i pianką budyniową 145

się lekko rozpadać. Odcedzić z nadmiaru soku. Białka dokładnie ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodać cukier oraz cukier waniliowy i miksować, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Proszek budyniowy przesiać do masy białkowej i miksować, aż dokładnie się rozpuści i nie będzie odczuwalna w smaku mączka budyniowa(...)koniec stopniowo wlewać olej, cały czas miksując. Wcześniej upieczony kruchy spód posypać bułką tartą, wyłożyć wystudzony rabarbar  (fot.2) , przykryć masą budyniową  (fot.3) , a na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach, schłodzoną, pozostałą część surowego ciasta  (fot.4) . Piec w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut do momentu zarumienienia ciasta.  Źródło: ilovebake.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto budyniowe. 217

Smaczne i proste ciasto budyniowe z czekoladową polewą .Biszkopt rozpływa się w ustach ,najlepszy jaki upiekłam ,nie za suchy ,jak to przy biszkoptach bywa .Polecam jeśli lubicie budyniowe kremy. Składniki na biszkopt ,blaszka o boku 20 cm : 4 jajka ,temperatura pokojowa 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek wody 6 łyżek oleju Oddzielamy(...)dodajemy stopniowo wodę i olej ,ubijamy .Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i ubijamy krótko do połączenia się masy .Teraz dodajemy ubite białka i delikatnie , łyżką mieszamy je z masą żółtkową .Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 20 minut .Studzimy ,przecinamy wzdłuż na dwa blaty i smarujemy jeden kremem budyniowym

Ladylaura.
Twrogowo – drożdżowe placuszki 107

kubka, dodać cukier i łyżkę mąki i 1/2 szklanki ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, sól, proszek budyniowy, jajko, zmielony twaróg, ekstrakt waniliowy, pozostałe ciepłe mleko. Dodać wyrośnięte drożdże i dokładnie wyrobić, ciasto na gładką masę. Można użyć robota kuchennego, który zrobi to na pewno lepiej Przykryć kuchenną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie w thermomix(...)twaróg, wlać pozostałe mleko, zmiksować czas 30 sekund, obroty 5 dodać mąkę, ekstrakt waniliowy, sól, proszek budyniowy, jajko, pozostałe ciepłe mleko, wyrośnięte drożdże. Wymieszać, obroty 6, czas 40 sekund Smażenie – na patelni mocno rozgrzać olej, zmniejszyć temperaturę smażenia do minimum. Nakładać porcje ciasta za pomocą dużej łyżki. Smażyć tak długo aż placuszki wyrosną i będą przesmażone od spodu. Muszą

Kuchnia Pokoleń
Babeczki z masą budyniową i owocami 236

delikatne, a masa budyniowa wprost rozpływa się w ustach. Zaczynamy od przygotowania kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotować foremki do babeczek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich brzegi kruchym ciastem na grubość około(...)Teraz czas na przygotowanie masy. Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, wsypać budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozrobiony budyń. Ciągle i energicznie mieszać, aż do zgęstnienia masy. Wystudzić.  Masło miksujemy razem z żółtkiem na jasną, puszystą masę. Ciągle miksując stopniowo dodajemy

Świat Ciasta
Niebiańska Melktert 122

mąki pszennej 20g mąki kukurydzianej 2 jajka (rozdzielone białka od żółtek) 1/2 laski wanilii/ kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: sezonowe owoce Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto z podanych składników. 2. Rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. 3. Ponakłówaj obficie widelcem i wstaw do lodówki na 15min. 4. Wyjmij formę z lodówki i piecz(...)Mieszaninę z mąkami dodaj do mleka, wciąż mieszając do momentu, aż masa zgęstnieje - odstaw do lekkiego ostygnięcia. 4. Białka ubij na sztywno. 5. Do ubitych białek dodaj pozostały cukier i ubijaj do momentu, aż masa stanie się błyszcząca i gładka. 6. Delikatnie wmieszaj ubite białka w przestudzoną masę budyniową. 7. Wylej masę na upieczony spód i piecz 20min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami 181

Czekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami . Idealna zarówno do porannej kawy jak i popołudniowej herbatki. Lekko kwaskowe maliny i kremowy, czekoladowy budyń (u mnie nowość – budyń do ciast i kremów) to wspaniałe połączenie. Musiałam się powstrzymywać, żeby nie wyjeść masy łyżką. Najtrudniejsze w roladzie jest jej pieczenie – musimy dobrze poznać swój piekarnik, aby nie przepiec rolady. Idealnie(...)dużych jajek (w temp. pokojowej) 6 łyżek drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń czekoladowy (u mnie Winiary do ciast i kremów ) 1 czubata łyżka mąki 4 łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła (1/2 kostki) 200 g świeżych malin listonic_type='fooddrink';listonic_theme

Poezja smaku
Szarlotka z budyniem 248

laski wanilii i mąka ziemniaczana :) ). Szarlotka z budyniem zyskuje nowego fajnego smaku. Smaczna alternatywa! Zachęcam do spróbowania. Składniki: Kruche ciasto: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka ziarenka z 1/2 laski wanilii Masa budyniowa : opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka   lub domowy  budyń z tego przepisu(...)łyżeczka cynamonu łyżeczka ekstraktu cynamonowego Sposób przygotowania: Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka, ziarenka wanilii i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części (3:1) większą część cienko rozwałkowujemy (0,5 cm) mniejszą zawijamy w folię i wstawiamy ponownie

Słodkie Przyjemności
Ciasto czekoladowe 142

każda) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy całość. Dodatkowe składniki: mały słoik powideł śliwkowych cukier puder do posypania WYKONANIE: ½ ciasta kruchego + powidła   masa czekoladowa ze śmietaną   ½ ciasta kruchego startego na tarce   pieczemy 60 minut w temp 180 stopni

Domowe ciasta
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 227

Mam bardzo dużo rabarbaru, dlatego wciąż szukam nowych pomysłów na jego wykotzystanie. Tym razem inspirację znalazłam u Doroty  . Babeczki są fantastyczne, słodki krem przełamuje kwaśność

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania