ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:93/264)

ciasto fale dunaju z wiśniami 628

21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na nie wykładamy ciasto ciemne. Na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie, wciskając je w ciasto. Całość pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 4 żółtka 110 g cukru 200 g masła(...)wystudzone ciasto. składniki na masę czekoladową: 100 g masła lub margaryny 3 kopiate łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka. Wstawiamy na ogień, podgrzewamy i mieszamy, aż składniki się połączą w jednolitą masę. Gotową zestawiamy z ognia, chwilkę mieszamy i wykładamy na masę budyniową. Opcjonalnie patyczkiem do szaszłyków

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto MAKOWA PANIENKA 189

przygotować krem : miękkie masło utrzeć z cukrem (zwykłym, jak i waniliowym). Następnie dodać żółtka i proszek budyniowy, całość dokładnie wymieszać.  W rondelku zagotować mleko. D o masy maślano-żółtkowej, wlać 3/4 szklanki gorącego mleka i wymieszać. Do pozostałego mleka w rondelku, wlać masę żółtkową i całość dokładnie ze sobą połączyć. Gotować dosłownie 1-2 minuty, aż do zgęstnienia budynku(...)Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na dwie części. Spód przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. Biszkopt mocno nasączyć sokiem z cytryny, następnie rozsmarować dżemem, na to wyłożyć 3/4 kremu, ponownie położyć biszkopt, nasączyć go. Na wierzch ciasta rozsmarować pozostały krem i całość posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto schować do lodówki i schłodzić (najlepiej całą noc). Jak dla mnie, ciasto najlepiej smakuje podane

Ugotować
Szarlotka z budyniem: bez glutenu i mleka 301

mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia  150 g cukru   masa jabłkowo-budyniowa:   6 jabłek  1 litr mleka ryżowego  80 g cukru  2 budynie śmietankowe  bułka tarta  Wszystkie składniki na ciasto umieść w misce i zagniataj gładkie, elastyczne ciasto. Podziel je na 2 części - jedną wstaw na godzinę do lodówki

Kuchnia bezglutenowa
Sernik z jabłkami 408

żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez 15-20 minut. Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany(...)zemleć. Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka i nadal ucierać. Cały czas ucierając do masy wlewać powoli śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartej masy dodawać po łyżce sera i ucierać. Dodać proszek budyniowy, ubite białka i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce

In my kitchen
Sezamowiec 179

Składniki: ciasto kruche: 60 dag mąki 30 dag cukru 25 dag margaryny 4 łyżki miodu cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżeczki sodu oczyszczonej masa sezamowa: 45 dag sezamu 6 łyżek miodu 30 dag margaryny 3/4 szklanki cukru masa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych masa budyniowa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 35 dag masła

Pobite gary Barbary
Oczy carycy 124

ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony

cucinare
Oczy carycy 135

ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony

cucinare
szarlotka pychotka 529

następnie dodajemy żółtka. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 375 ml mleka 180 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki(...)galaretki, mieszamy chwilkę jeszcze smażymy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z biszkoptów wykładamy równomiernie 1/2 cz. masy jabłkowej, a na nią wykładamy 1/2 cz. masy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wykładamy pozostałą część masy jabłkowej, na nią pozostałą masę budyniową i przykrywamy trzecim blatem. Wierz polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto z kremem i orzechami (Pani Walewska czy też Pychotka) 428

szklanki orzechów włoskich lub różnych bakalii masa: - 1/2 litra mleka - 1 budyń waniliowy -  200 gram masła - 4 łyżki cukru Przygotowuję kruche ciasto- łączę ze sobą mąkę, masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Gotowe ciasto dzielę na dwie równe części- jedną część chowam do lodówki, drugą wykładam na blaszkę. Wyłożone ciasto smaruję połową słoiczka dżemu, na to wykładam(...)koniec orzechy. Piekę w rozgrzanym piekarniku. Przygotowuję budyniową masę - odlewam 1/2 szklanki mleka, mieszam w niej budyń i cukier, pozostałe mleko zagotowuję. Pomału wlewam do niego wymieszany budyń, energicznie mieszając. Studzę. Ucieram masło i stopniowo dodaję do niego chłodny budyń. Kiedy masa jest już gotowa, wykładam ją na jedno ciasto i przykrywam drugim. Posypuję cukrem pudrem. Gotowe :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Ciasto z ryżem preparowanym 180

masę margarynę i do niej dodajemy chłodny budyń i sok z cytryny. Masa ryżowa: 80 g ryżu preparowanego 1 puszka masy kajmakowej Ryż preparowany mieszamy z masą kajmakową. Dodatkowo: 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 100 g pestek słonecznika Na patelni przesmażamy pestki słonecznika z masłem i cukrem. Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy. Na niego nakładamy ryż preparowany wymieszany z masą(...)kajmakową i 2/3 masy budyniowej. Następnie przykrywamy drugim blatem biszkoptu, również go ponczujemy i nakładamy pozostały krem budyniowy. Wierzch ciasta posypujemy pestkami słonecznika. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
Styropian z borówką 212

porcjami dodawać cukier. W drugiej misce wymieszać jogurt z wiórkami kokosowymi i proszkiem budyniowym. Następnie dodać ubitą pianę i dokładnie wymieszać.  Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Gdy ciasto się schłodzi większą część ciasta zetrzeć na dno przygotowanej blaszki. Na starte ciasto wyłożyć masę jogurtowo-kokosową i ładnie wyrównać. Na masie ułożyć borówki. Na wierzch zetrzeć drugą

Monia miesza i gotuje
Ciasto z ryżem preparowanym 668

mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy budyń, zagotowujemy i studzimy. W tym czasie ucieramy na puszystą masę margarynę i do niej stopniowo dodajemy chłodny budyń i sok z cytryny. Masa ryżowa: 80 g ryżu preparowanego 1 puszka masy kajmakowej Ryż preparowany mieszamy z masą kajmakową. Dodatkowo: 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 100 g pestek słonecznika Na patelni przesmażamy(...)pestki słonecznika z masłem i cukrem. Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy. Na niego nakładamy ryż preparowany wymieszany z masą kajmakową i 2/3 masy budyniowej. Następnie przykrywamy drugim blatem biszkoptu, również go ponczujemy i nakładamy pozostały krem budyniowy. Wierzch ciasta posypujemy pestkami słonecznika.  Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
W swiatecznym klimacie 180

okolo 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu ciasto przecinamy na 3 krazki. Jesli wyrosnie z gorka to ta gorke scinamy. Z mleka i proszku budyniowego ugotowac budyn, wystudzic. Czekolade roztopic w kapieli wodnej i tez wystudzic. Maslo ucieramy na pulchna mase razem z cukrem pudrem. Dodajemy do masy przestudzona czekolade i ucieramy. Nastepnie dodajemy po lyzce budyniu(...)Przygotowane krazki ciasta przekladamy kremem budyniowym. Najlepiej na gore zostawic krazek ciasta, ktory byl na spodzie gdyz jest on najbardziej rowny. Zeby krem nie uciekal nam na boki ciasto spinamy rama tortownicy. Jako srodkowa czesc tortu uzylam krazka, ktory byl na samej gorze poniewaz byl nieco mniejszy od dwoch pozostalych w wyniku rosniecia ciasta. Do dekoracji roztapiamy biala czekolade

Przysmaki Karolki
Ciasto Shrek 157

najsłodsza jest sama delicja). Ciastem najlepiej zajadać się podczas upalnych dni, ponieważ wspaniale orzeźwia. Przypadnie do gustu również dzieciaczkom :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego (opcjonalnie) Zielona masa budyniowa: 1 butelka (900 ml) zielonego(...)Biszkopt z powrotem umieszczamy w formie. Zielona masa budyniowa: Budynie śmietankowe dokładnie rozrabiamy w szklance soku, tak aby nie było grudek. Resztę soku zagotowujemy. Do gotującego się soku dolewamy sok z budyniami i cały czas, energicznie mieszamy masę trzepaczką. Gorący i gęsty zielony budyń wylewamy na upieczony biszkopt. Wyrównujemy je powierzchnię. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Masa śmietanowa: Zielone galaretki rozpuszczamy

MyCookBook.pl
Ciasto Krysi 605

gorący. Wówczas zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki. Dokładnie mieszamy aby się rozpuściły i odstawiamy aby masa się wystudziła. Gdy zacznie robić się coraz gęstsza, wykładamy ją na biszkopt i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki. Krem: Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny(...)długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy aż do uzyskania gęstej polewy. Na końcu dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewę rozprowadzamy równomiernie na kremie. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania