ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:97/264)

Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną  211

masła 250 ml śmietanki 30% fix do ubijania śmietany (opcjonalnie) cukier puder do posypania Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną  - Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę zagotowujemy z masłem po czym wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy starając się rozetrzeć wszelkie grudki.  Całkowicie studzimy. Następnie ciasto solimy, dodajemy cukier oraz alkohol i miksujemy stopniowo dodając(...)stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy.  Masło ubijamy na puszystą białą masę i stopniowo

Słodka Strona
Sernik królewski 401

waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku budyniowego) Przepis na kruche ciasto: Masło kroimy na małe kosteczki i dodajemy do reszty składników na ciasto kruche. Całość zagniatamy do momentu połączenia wszystkich składników. Następnie dzielimy ciasto na dwie równe części i zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalki na 2 godziny. Przepis na masę serową: Do miski przesypujemy cukier puder, cukier

Emcia Pichci
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 190

koniec dodajemy letnie mleko. Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wykorzystując łyżkę do lodów, nalewamy ciasto do papilotek, do wysokości ¾. Babeczki wstawiamy do piekarnika narzanego do 180 ° i pieczemy do tzw suchego patyczka, okolo 25 minut. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem budyniowy. W mało przypalającym się garnku podgrzewamy bardzo mocno mleko. Następnie do mleka dodajemy obraną skórkę(...)mleka wyjmujemy skórkę cytryny. Do przygotowanej masy jajecznej dodajemy gorące mleko, nastepnie całość przelewamy z powrotem do garnka. Garnek wstawiamy na mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń (ok. 4 min). Caly czas mieszamy aby się nie przypalił. Studzimy. W babeczkach wycinamy wgłębienie na krem. Ja posłużyłam się sprytną wycinarką do mufinek.Z ciasta pozostalego ze środka babeczek odcinamy skórke i kroimy

Mia Cucina Sofieta
FALE DUNAJU. BEZGLUTENOWE - OWSIANE. 165

jednolitą masę, ale nie za długo aby nie rozrzedzić. Gotowy krem chłodzimy. Zupełnie zimny krem układamy na cieście. /My przygotowałyśmy krem dzień wcześniej. Polewa: Połamaną czekoladę podgrzewamy z mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Lekko studzimy i miksujemy z masłem i mascarpone. Polewamy budyniowy krem. Fale Dunaju to pewnego rodzaju powrót do przeszłości. Lata temu starsza kucharka zachwycała domowników aromatem

Wypisz Wymaluj
Kruche ciasto z owocami leśnymi 250

już długo nic nie było, ale dziś mam dla Was ciasto z owocami leśnymi. Składniki na kruche ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru Składniki na budyniową masę: 5 białek 1 szklanka brązowego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanka oleju malinowego(...)pieczenia. Na spód ścieramy większą część ciasta i lekko przyklepujemy dłonią, Podpiekamy na złoty kolor w 190 stopniach przez 20 min. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kiedy spód już wystygnie, ubijamy białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce  wsypujemy cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijając. Następnie wsypujemy proszek budyniowy, cały czas miksując. Strużką wlewamy olej, miksujemy

Panda i jej świat
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką 144

Zapraszam na smaczne ciasto budyniowe z borówkami oraz galaretką. Spód zrobiłam z pokruszonych markiz chałwowych od  Cukry Nyskie z dodatkiem masła. Jest to idealne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: 150 g markiz chałwowych od Cukry Nyskie 150 g masła 300 ml mleka 3 łyżki ksylitolu 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 galaretka(...)pokojowej miksujemy razem z kremem z ciastek, aż masa zbieleje. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu cały czas mieszając. Gotową masę budyniową przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do lodówki. Borówki myjemy. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy z lodówki ciasto, układamy na nim borówki i polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto ponownie do lodówki. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kruchy kakaowiec ze śliwkami i pianką . 232

zlepić ciasto w kulę . Włożyć na ok 45 min do zamrażarki. Po tym czasie 3/4 ciasta zetrzeć na spód formy i podpiec  ( ok 10 min w 180'C ) wystudzić. W tym czasie ubić pianę z białek , dodać cukier  , proszek budyniowy i olej. Masę wylać na wystudzony spód , ułożyć owoce (pojedynczą warstwą ). Duże połówki śliwek dobrze jest pokroić

Malinowa Kawiarenka
Tartaletki z budyniem i owocami 174

podniebienie. Serdecznie polecam! Składniki: ( na 10 sztuk, foremki na tartaletki o średnicy 9 cm lub 10 cm) - na ciasto kruche 200g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli - na masę budyniową 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 gram 30g masła 2 łyżki cukru 375ml mleka - dodatkowo 150g borówek, jagód 250g malin(...)koła. S krawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki Ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami. Z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, gdy mleko się zagotuje

Wołowina od rekina
Tort Minionek 162

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów

czarrna od kuchni
Bezy z budyniem. 218

Tym razem postanowiłam bezy połączyć z masą budyniową. Muszę przyznać, że są one dla osób kochających bardzo słodkie desery. Przepis: 1. Bezy - przepis tutaj . 2.Masa budyniowa

W kuchni u Moniki
Pychotka 3847

konfitury, u mnie  frużelina truskawkowa , ale może być wiśnia lub brzoskwinia garść orzechów włoskich od www.Skworcu.com.pl Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanka cukru kryształu cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 dag masła 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatamy i wykładamy nim spody dwóch foremek. Formy wykładamy papierem do pieczenia aby łatwo(...)bezy. Surowe ciasto w formach smarujemy cienką warstwą dżemu. 2. Biała ubijamy na sztywno, do ubitej piany dodajemy cukier i miksujemy razem, na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Masę z białek dzielimy na połowę i wykładamy ją równo na ciasta z dżemem. Orzechy kroimy i posypujemy jedno z ciast to, które będzie wierzchem naszej pychotki. 3. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Miodownik z kremem budyniowym. 160

proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:  Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy(...)złocisty kolor. Pozostałe skrawki też wypiekamy, udekorujemy nimi boki miodownika. Powtarzamy tą czynność z każdą częścią ciasta. Blaty po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie, ale po ostudzeniu staną się twardsze.  Póki się pieką blaty rozpoczynamy przygotowanie masy budyniowej. W rondelku doprowadzamy do wrzenia większą część mleka, dodajemy cukier, a w mniejszej części mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną

Kuchnia Łukasza
Miodownik z kremem budyniowym. 291

proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:  Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy(...)złocisty kolor. Pozostałe skrawki też wypiekamy, udekorujemy nimi boki miodownika. Powtarzamy tą czynność z każdą częścią ciasta. Blaty po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie, ale po ostudzeniu staną się twardsze.  Póki się pieką blaty rozpoczynamy przygotowanie masy budyniowej. W rondelku doprowadzamy do wrzenia większą część mleka, dodajemy cukier, a w mniejszej części mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną

Kuchnia Łukasza
ciasto jogurtowe z rabarbarem. korzystajmy, póki jest sezon! 145

posypania ciasta) Mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać do miski. W oddzielnej misce ubić jajka z fruktozą na puszystą masę i stopniowo wsypywać mąkę, ciągle mieszając. Na końcu dodać jogurt, masło i rabarbar. Podłużną formę (keksówkę) o dł. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego

chili & sugar
MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI 334

O zrobienie tego ciasta mama prosiła mnie już chyba z pól roku! Postanowiłam dogodzić Jej na weekend i tak oto w mojej kuchni narodziło się ciasto

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania